Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τι θα έκανες αν ήσουν Μέρκελ;


(Μα τι ωραίο ξέπλυμα! Σας παρακαλώ, διαβάστε).
Η Siemens πρότεινε στη γερμανική κυβέρνηση, να διαθέσει δωρεάν τις άδειες εγκαταστάσεις των γραφείων της στο Μόναχο, για τη διαμονή των προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ! (Ναι, μιλάμε για τη Siemens, το εκτροφείο της κουλτούρας της διαφθοράς. Ναι, μιλάμε για τον Όμιλο που καταγγέλθηκε τουλάχιστον στις περιπτώσεις της Ελλάδας, της Αργεντινής, της Νιγηρίας και της Ρωσίας για τη δωροδοκία αρμοδίων αξιωματούχων. Ναι, μιλάμε για την εταιρεία που είναι διεθνώς γνωστή για τα «μαύρα ταμεία» της. Μάλιστα, αυτή-τούτη η εταιρεία προσφέρθηκε να παρέχει αγαθοεργό υπηρεσία).
Κατά το δημοσίευμα της «Monde», η ιδέα συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κι επικροτήθηκε από τον πρόεδρο του Ομίλου Τζο Κέζερ.
Έστω, λοιπόν, ότι είστε σεις στη θέση της γερμανικής κυβέρνησης και η εν λόγω εταιρεία σας προσφέρει ένα ακίνητο 30.000 τ.μ., που διαθέτει κουζίνα και τουαλέτες, σε ένα πολεοδομικό συγκρότημα στα ανατολικά του Μονάχου, την ώρα που αναμένονται 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία και πιθανότατα από το Ιράκ (όπως δέχθηκε πρόσφατα η Ά. Μέρκελ), πείτε μου, τι θα απαντούσατε;
Να σας πω τι έκανε η γερμανική κυβέρνηση: έστειλε τις τοπικές αρχές, να ελέγξουν αν το οίκημα μπορεί να εξυπηρετήσει τις συγκεκριμένες ανάγκες διαβίωσης κι επίσης, αν η συγκεκριμένη χρήση του ακινήτου δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα της περιοχής. Μια πρώτη απόφαση, λοιπόν, αναμένεται εντός των ημερών από τις δημοτικές αρχές, οι οποίες αφού διαβουλευθούν με τους κατοίκους της περιοχής, θα πουν πότε και πόσοι κατά την εκτίμησή τους, θα μπορούν να φιλοξενηθούν σ' αυτόν τον χώρο.
Να σας πω τι θα έκανε η ελληνική κυβέρνηση σε μιαν ανάλογη περίπτωση; Ευκολάκι! Θα ευχαριστούσε τη γερμανική εταιρεία και θα έστελνε τις κλούβες να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στο οίκημα, ενώ θα δεχόταν φιλιππικούς από δυό πλευρές. Από τη μια θα την επέκριναν, ότι ξέπλυνε χωρίς δεύτερη σκέψη τα αμαρτήματα του Ομίλου που συνέβαλε τα μάλα στη διαφθορά της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας και στην κακή της υπόληψη διεθνώς. Και από την άλλη θα την κατήγγειλαν οι περίοικοι, πως «βρώμισε» μια γειτονιά χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.
(Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή στάση εν προκειμένω. Τείνω να καταλήξω, πως αν έκανε ανάλογη πρόταση η Siemens στην Ελλάδα, θα σκεφτόμουν πως η ζημιά, που προκάλεσε η εταιρεία και οι μεθοδεύσεις της στη χώρα μας, έγινε. Ας κάνει και κάτι χρήσιμο και καλό, που το έχει ανάγκη η χώρα και θα δεχόμουν την προσφορά. Όχι ως αντάλλαγμα – ως μπάλωμα, σε ένα πάπλωμα που είναι τρύπιο από παντού).
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...