Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Μητσοτάκης-Ιερώνυμος: Νέα «συνάντηση» με φόντο την… συμφιλίωση κυβέρνησης και εκκλησίας

Μετά την κοινή παρουσία τους σε δομή της εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθούν εκ νέου στον ίδιο χώρο μέσα σε λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρακολουθήσει στη Μητρόπολη Αθηνών την Ακολουθία των Παθών, τη Μεγάλη Πέμπτη, στην οποία θα χοροστατήσει ο αρχιεπίσκοπος, μια κίνηση που έχει συμβολική αξία, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ιερείς εξαπέλυαν σε ναούς μύδρους κατά κυβερνητικών βουλευτών που είχαν στηρίξει το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη Μητρόπολη, εκτός του μηνύματος καταλαγής στις σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και ένα επιπλέον «φρένο» για τους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους που είχαν αρχίσει να… διαρρέουν προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ και ιδίως προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, στον οποίο, υπενθυμίζεται, ο κ. Ιερώνυμος είχε ασκήσει σαφή κριτική.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση μοιάζει να επενδύει σημαντικά στις παρεμβάσεις του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, τόσο για να αποτρέψει νεά επεισόδια σε βάρος στελεχών της, όσο και για να ενισχύσει την συσπείρωσή της ενόψει ευρωεκλογών. Ίδωμεν…
https://www.topontiki.gr/2024/04/30/mitsotakis-ieronimos-nea-sinantisi-me-fonto-tin-simfiliosi-kivernisis-ke-ekklisias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακρίβεια: Εντός της ημέρας η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για τις διαφορετικές τιμές τιμολόγησης των πολυεθνικών

Επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση, για τις διαφορετικές πολιτικές τιμολόγησης των πολυεθνικών, θα στείλει ο Κυριά...