Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, εξαπολύει ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας τον για μία «ατιμία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος», όπως είπε μιλώντας στον Σκάι, με αφορμή το ότι καλπάζουν οι ανισότητες, καταρρέει το ΕΣΥ και η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι η κυβέρνησή του τα πάει καλά.

«Αν ήμουν πρωθυπουργός αύριο το πρωί, θα είχαμε μία έντιμη διακυβέρνηση», είπε, περιγράφοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως την «χαρά των πολυεθνικών και της εγχώριας ολιγαρχίας».
Την ίδια ώρα, αιχμές άφησε και κατά του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που επικαλείται θαύματα και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του παρά το γεγονός ότι επιδεικνύει τον πλούτο του, θέλοντας να δείξει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μεγάλη σχέση με την Αριστερά. Υποστήριξε, εξάλλου, ότι ο κόσμος της Αριστεράς ασφυκτιεί με έναν πρόεδρο που μιλά σαν τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Παρ’ όλα αυτά, ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραδέχθηκε δημόσια ότι «υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά σοβαροί άνθρωποι, φιλοευρωπαϊστές, που μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις αγωνίες μας και να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», όπως χαρακτηριστικά είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με αυτούς θα επιχειρήσει και την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς που ευαγγελίζεται την επομένη των εκλογών, εφόσον το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα και με ισχυρό ποσοστό και με στόχο ενόψει εθνικών εκλογών, οι πολίτες να έχουν μία εναλλακτική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα είναι μεγάλη νίκη για το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα μετά από πάρα πολλά χρόνια, αλλά και κρίσιμο για την πατρίδα μας, αφού έτσι δεν θα κάνει παρέλαση αλαζονείας η ΝΔ. Χαρακτήρισε δε, με νόημα, ως ‘θείο δώρο’ στον κ.Μητσοτάκη την αντιπολίτευση που ασκεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε, επανέφερε μέσω της συνέντευξής του το αίτημα για διεξαγωγή ντιμπέιτ στον δρόμο προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου , καλώντας εκ νέου τους άλλους αρχηγούς να συζητήσουν για τα εθνικά, τα εσωτερικά και τα ευρωπαϊκά κόμματα.
https://www.matrix24.gr/2024/04/iparchoun-sovari-anthropi-se-siriza-ke-nea-aristera-gia-na-enosoume-tis-dinamis-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου