Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Νεοναζί

Φίλη, φίλε,

Κανείς δεν σταμάτησε τον Χίτλερ παρά μόνο όταν ήταν ήδη πολύ αργά. Τώρα ακροδεξιές δυνάμεις εμφανίζονται ξανά.

Ακροδεξιοί ηγέτες οδεύουν προς εκλογικές νίκες ανά τον κόσμο, διαδίδοντας το μίσος κι απειλώντας όλα αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε.

Πρώτα δαιμονοποίησαν τους πρόσφυγες, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τα δικαιώματα των γυναικών. Αλλά τώρα ο Τραμπ κι οι μιμητές του έχουν στρέψει την οργή τους στην προστασία του περιβάλλοντος, εμποδίζοντας την πρόοδο καθώς βυθιζόμαστε στο κλιματικό χάος.
Θέλουν έναν κόσμο ορυκτών καυσίμων, όπου η φύση είναι καταδικασμένη. Κι αν δεν μοιάζεις, δεν αγαπάς και δεν προσεύχεσαι όπως εκείνοι, τότε εσύ είσαι το πρόβλημα.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι.

Ο μισός πλανήτης θα έχει εκλογές φέτος, και το Avaaz έχει σχεδιάσει μια μαζική εκστρατεία για να βοηθήσουμε να ηττηθεί η ακροδεξιά. Θα ξεσκεπάσουμε τα ψέματά τους, ενώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους ενάντια στο μίσος και την καταστροφή του πλανήτη.

Το κάναμε στη Βραζιλία και την Ισπανία, αλλά τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε σε πολλές χώρες, προσλαμβάνοντας ειδικούς πολιτικής στρατηγικής, ξεκινώντας τεράστιες εκστρατείες και κάνοντας συμμαχίες με οργανώσεις πολιτών. Στην Ευρώπη είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αμέσως και χρειαζόμαστε τη στήριξή σου.

Η δράση του Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από ανθρώπους όπως εσύ. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα παρακάτω, αλλά αν θες να ενισχύσεις τον αγώνα ενάντια στο δηλητήριο της ακροδεξιάς, στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:






ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 15€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Πολιτικοί του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας μόλις πιάστηκαν να συζητούν ένα σχέδιο για μαζικές απελάσεις, που θυμίζει τις πρακτικές του Χίτλερ και την απέλαση εκατομμυρίων Εβραίων στη Μαδαγασκάρη. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, έπαινοι για τον Πούτιν κι αυστηροί περιορισμοί στα δικαιώματα των γυναικών είναι μερικά απ’ όσα συμβαίνουν ήδη στην Ευρώπη κι όχι μόνο. Τώρα που εκατομμύρια άνθρωποι πλήττονται απ’ την κλιματική κατάρρευση, τα ακροδεξιά κόμματα καταστρέφουν τους νόμους για την προστασία των ανθρώπων και του πλανήτη.

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι φετινές εκλογές θα διαμορφώσουν τον κόσμο που θα κληρονομήσουν τα παιδιά μας. Αλλά το κίνημά μας μπορεί να βοηθήσει να αντισταθούμε. Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, μπορούμε:
Να προσλάβουμε κορυφαίους ερευνητές για να αποκαλύψουν τις επικίνδυνες συνωμοσίες της ακροδεξιάς κατά των γυναικών, των μεταναστών και του κλίματος,
Να τραβήξουμε την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης με δυναμικές δράσεις για να ξεσκεπάσουμε την ακροδεξιά σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία κλπ,
Να προσλάβουμε ειδικούς πολιτικής στρατηγικής κι επικοινωνίας για να προωθήσουμε τη μαζική προσέλευση στις κάλπες,
Να δημιουργήσουμε συμμαχίες με influencers κι οργανώσεις πολιτών για να κινητοποιήσουμε τον λαό όπως ποτέ άλλοτε,
Να ξεκινήσουμε μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.Στη Βραζιλία, βοηθήσαμε να καταψηφιστεί ο Μπολσονάρου, ο δολοφόνος του Αμαζονίου. Στη συνέχεια, στις πρόσφατες ισπανικές εκλογές, οι ακροδεξιοί φοβήθηκαν τόσο το κίνημά μας, που μας πήγαν στα δικαστήρια. Αλλά απέτυχαν να μας σταματήσουν.

Κι αυτό επειδή όλες κι όλοι μας επιλέξαμε να αγωνιστούμε γνωρίζοντας ότι αξίζει να υπερασπιστούμε το μέλλον των παιδιών μας, κι ότι ένας καλύτερος, πιο ευγενικός κόσμος είναι εφικτός. Τώρα ήρθε η ώρα να το ξανακάνουμε:

ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙZΩ ΜΕ 15€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Είναι κραυγή για συσπείρωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, των ελευθεριών μας κι όλων όσων αγαπάμε. Για να έχουμε έναν κόσμο ανεκτικό, όπου οι νόμοι θα είναι για την ασφάλεια, την ελευθερία μας και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρέπει να ξεσηκωθούμε.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Chris, Marie, Pascal, Patri, Jon, Camille, Nell, Kaitlin, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...