Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Τα δυνατά και αδύναμα σημεία των υποψηφίων Ευρωβουλευτών – Παρασκήνιο πίσω από τα ονόματα

Ένα… άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο ανακοίνωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Η «έκπληξη» ήρθε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θεοδωρή Ζαγοράκη, αλλά και του Γιώργου Καλλιακμάνη.

Τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων

Χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε 34 υποψηφίους και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν ακόμα οκτώ. Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει και το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ρίξει πολλή δουλειά στο ευρωψηφοδέλτιο και έχει κάνει αισθητό το στίγμα του.
Βλέποντας την λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών παρατηρεί κανείς κοινές επαγγελματικές πορείες, κοινές επιστημονικές αφετηρίες, έντονο «ΠΑΣΟΚικό» χρώμα αλλά και… τηλεόραση.

Οι γιατροί του ψηφοδελτίου του κόμματος είναι η Ρόζα Βρεττού, η οποία υπήρξε και πρώην βουλευτής, ο Νικόλαος Τσιλιμίγκας καθώς και ο Χρήστος Στεφόπουλος. Από τον χώρο της υγείας είναι και η φαρμακοποιός Κατερίνα Βουρεξάκη. Στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος εκπροσωπούνται και οι εκπαιδευτικοί καθώς υποψήφιοι είναι η Μαρία Δαφέρμου και ο Σταύρος Πετράκης.

Όπως συνήθως γίνεται στην πολιτική δεν απουσιάζουν και οι δικηγόροι από την ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ καθώς εκεί συναντάμε τους Μαριζέτα Αντωνοπούου, Κρυσταλλία Αρμενάκη, Μαρινίκη Θεοδώρου, Κατερίνα Ρίζου και τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά.

Από την Ανώτατη εκπαίδευση προέρχονται οι καθηγητές πανεπιστημίου Παναγιώτης Δημόπουλος, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Γιάννης Μανιάτης, Μυρτώ Σαμαρά – Οικονόμου και Κώστα Χρυσόγονο. Από τον αθλητισμό προέρχονται ο εν ενεργεία Ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης (προέρχεται από τη ΝΔ) και η πρωταθλήτρια στο ακόντιο Άννα Βερούλη.

Τα δυνατά σημεία των υποψηφίων

Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο όπως αυτό του ΠΑΣΟΚ δεν λείπουν και τα «ατού» των υποψηφίων. Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι ο εν ενεργεία γραμματέας του κόμματος, άνθρωπος κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τους μηχανισμούς της Χαριλάου Τρικούπη.

Το «χαρτί» της εμπειρίας μπορούν να σηκώνουν ο εν ενεργεία Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου αλλά και οι πρώην Υπουργοί Γιάννης Μανιάτης, Φίλιππος Σαχινίδης ενώ και ο Οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας έχει υπάρξει διοικητής του ΟΑΕΔ την περίοδο του Μνημονίου και επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Στους «μπαρουτοκαπιισμένους» της πολιτικής συγκαταλέγεται και ο πρώην δήμαρχος, Υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουκάκης. Γνωστός για τον δυναμισμό και την κοινωνική του δράση, είναι και ο Γιάννης Βαρδακαστάνης.


Δυνατά σημεία για τους Κώστα Τσουκαλά και Γιώργο Καλλιακμάνη είναι η συχνή τους παρουσία στις τηλεοπτικές εκπομπές. Οι δυο τους έχουν έντονη δημοφιλία, κάτι που φάνηκε και κατά την παρουσίαση τους στην Κεντρική Επιτροπή.

Τα… ανοίγματα Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την λίστα των υποψηφίων επιχείρησε και άνοιγμα προς πιο δεξιά ακροατήρια.

Στο… δεξιό άνοιγμα συγκαταλέγονται ο ευρωβουλευτής προερχόμενος από τη ΝΔ Θεόδωρος Ζαγοράκης αλλά και ο Αξιωματικός της Αστυνομίας Γιώργος Καλλιακμάνης (το όνομα του έπαιζε έντονα για τη Νέα Δημοκρατία). Κάποιες πρώτες αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη υπήρξαν, αλλά αυτά κυρίως αποτυπώθηκαν σε σχόλια στο διαδίκτυο και όχι από αποκλειστικά… «φίλους» του ΠΑΣΟΚ.
Όλοι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚΑλίρη Χριστίνα, Χημικός – Αντιδήμαρχος
Αντωνοπούλου Μαριζέτα, Εργατολόγος
Αρμενάκη Κρυσταλλία, Δικηγόρος
Αρναούτογλου Σάκης, Επιμέλεια – Παρουσίαση Δελτίου Καιρού
Βακουφτσή Σούλα, Συνταξιούχος – τραπεζική υπάλληλος
Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ
Βερούλη Άννα, Αθλήτρια – Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό
Βουρεξάκη Ταμπουρατζή Κατερίνα, Φαρμακοποιός
Βρεττού Αγαθή – Ρόζα, Γιατρός – Καρδιολόγος
Δαφέρμου Μαρία, Εκπαιδευτικός
Δημόπουλος Παναγιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Ζαγοράκης Θοδωρής, Ευρωβουλευτής – Διεθνής Ποδοσφαιριστής
Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Καθηγητής Οικονομικών ΑΠΘ
Θεοδώρου Μαρινίκη, Δικηγόρος
Καλλιακμάνης Γεώργιος, Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας
Καρχιμάκης Λευτέρης, Νομικός – Πολιτικός Επιστήμονας
Κικίλιας Ηλίας, Οικονομολόγος
Κουνάκης Παναγιώτης, Επιχειρηματίας
Κουράκης Γιάννης, Αυτοδιοικητικός – πρώην δήμαρχος
Λαμπράκης Γρηγόρης, Μηχανικός Η/Υ
Μανιάτης Γιάννης, Πρώην Υπουργός – Καθηγητής Πανεπιστημίου
Μαρκογιαννάκη Όλγα, Πολιτικός Μηχανικός
Παπανδρέου Νίκος, Ευρωβουλευτής
Πετράκης Σταύρος, Δάσκαλος
Ρίζου Αικατερίνη, Δικηγόρος
Σαμαρά – Οικονόμου Μυρτώ, Αναπ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
Σαχινίδης Φίλιππος, Πρώην Υπουργός
Σπυρόπουλος Ανδρέας, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ
Στεφόπουλος Χρήστος, Ιατρός – Καρδιολόγος
Τανιμανίδου Στεφανία, Οικονομολόγος
Τσιλιμίγκας Νικόλαος, Καριοχειρουργός
Τσουκαλάς Κώστας, Εργατολόγος
Τσούμας Γιώργος, Μηχανικός Χωροταξίας
Χρυσόγονος Κώστας, Συνταγματολόγος – Καθηγητής ΑΠΘ
https://www.topontiki.gr/2024/04/08/pasok-ta-dinata-ke-adinama-simia-ton-ipopsifion-evrovoulefton-paraskinio-piso-apo-ta-onomata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...