Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από την …ΑΔΑΕ ξεκινά τον προεκλογικό του αγώνα ενόψει ευρωεκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης, που παρουσίασε χθες, σε μία πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος, το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Από την ομιλία του, άλλωστε, δεν έλειψαν οι αναφορές στην ανέλπιστη δικαίωσή του το πρωί της Παρασκευής, όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο νόμος Τσιάρα που στην πραγματικότητα του απαγόρευε να ενημερωθεί για τους λόγους της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ, είναι αντισυνταγματικός. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ.Ανδρουλάκης μεταβαίνει αύριο το πρωί στην ΑΔΑΕ, προκειμένου να επαναφέρει το αίτημά του για πρόσβαση στον φάκελό του και άρα για ενημέρωση γύρω από το γιατί παρακολουθείτο.
Άσχετα με την εξέλιξη που θα έχει αυτή η υπόθεση, ωστόσο, στο εξής, τόσο οι υποκλοπές, όσο η πρόσφατη γυναικοκτονία και οι αποκαλύψεις για τα Τέμπη, που οδήγησαν στην πρόταση δυσπιστίας, έκαναν τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλήσει χθες για την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου και το Κράτος που απογοητεύει τους πολίτες του, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα και καταθέτοντας τον δικό του στόχο ενόψει ευρωεκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού απηύθυνε προσκλητήριο προς κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη, ζήτησε τη δεύτερη θέση στην κάλπη των ευρωεκλογών και ένα ισχυρό ποσοστό, δεσμευόμενος εφόσον έχει αυτή την ευκαιρία, να αναλάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την ένωση της παράταξης, που στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές πια, θα αποτελέσει την εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας, με την οποία και θα κερδίσει τις εκλογές. «Καλούμε σύσσωμο τον ελληνικό λαό, ό,τι κόμμα και αν ψήφισε στις εθνικές εκλογές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχει η πατρίδα μας αξιόπιστη, αξιόμαχη, προοδευτική αντιπολίτευση», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εξηγώντας ότι «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι η αλαζονεία του κ.Μητσοτάκη έχει ημερομηνία λήξης». Στην πραγματικότητα, είπε ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημαίνει αφενός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποκτά ημερομηνία λήξης, αφετέρου ότι η χώρα αποκτά νέα κυβερνητική επιλογή.

Ανεβάζοντας τις προσδοκίες και σε πανηγυρικό κλίμα, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισημαίνει την ανανέωση, τη διεύρυνση και το ήθος που εκπέμπει.
https://www.matrix24.gr/2024/04/ischiro-pasok-simeni-imerominia-lixis-tis-kivernisis-mitsotaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...