Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Η ΑΔΑΕ έδωσε δεκαήμερη προθεσμία στην ΕΥΠ για τον πλήρη φάκελο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Επιστολή στην ΕΥΠ έστειλε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την οποία ζητάει εντός των επόμενων 10 ημερών τον πλήρη φάκελο με τα στοιχεία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης "Μικροπολιτικός" στα ΝΕΑ, το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ ζητά τον πλήρη φάκελο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε πόσα στοιχεία της υπόθεσης έχουν απομείνει.

Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο του 2022, απαντώντας σε ερώτημα της ΑΔΑΕ, η ΕΥΠ είχε πει πως τα δεδομένα της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχαν καταστραφεί κατά την μεταφορά τους σε νέο ψηφιακό σύστημα, και η συγκεκριμένη κίνηση είχε γίνει την ημέρα της αποκάλυψης της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, υπάρχει και μία πολιτική λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση. Σε περίπτωση που η ΕΥΠ κατέστρεψε ή έχασε τα στοιχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η αιτιολογία της παρακολούθησής του ήταν γνωστή στους πολιτικούς προϊσταμένους της ΕΥΠ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αρκετά κυβερνητικά στελέχη είχαν ζητήσει πολλές φορές από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί ιδιωτικώς για τους λόγους της παρακολούθησής του από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Άρα, κάποια στοιχεία της υπόθεσης θα υπάχουν κάπου γραπτά και δεν θα έχουν καταστραφεί.
https://www.thetoc.gr/politiki/article/upoklopes-i-adae-edose-dekaimeri-prothesmia-stin-eup-gia-ton-pliri-fakelo-tis-parakolouthisis-androulaki/#google_vignette

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου