Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Ο Κουτσούμπας παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Σε «φουλ» προεκλογικούς ρυθμούς για τις ευρωεκλογές βρίσκεται ο Περισσός, ο οποίος την Κυριακή 14 Απριλίου παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιό του, ενώ μία εβδομάδα μετά, στις 21 Απριλίου, ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναχωρεί, συνοδεία αντιπροσωπείας του κόμματος, για Καναδά και ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Το κόμμα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εκπροσώπηση χώρων από το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα, τους φοιτητές και τη νεολαία, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Εκτός από εκπροσώπους αυτών των χώρων, στο ευρωψηφοδέλτιο θα υπάρχουν και άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, των επιστημών και της έρευνας, των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και Έλληνες και ξένοι μετανάστες.

Από το ΚΚΕ ξεκαθαρίζουν ότι οι επιλογές υποψηφίων εκφράζουν «τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση που εκδηλώθηκε απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας». Τονίζουν δε ότι η λογική συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου έρχεται «σε αντίθεση με τα ευρωψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, όπου κυριαρχούν οι υποψήφιοι που σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου έχουν στηρίξει την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., οι μεταξύ τους μεταγραφές υποψηφίων, καθώς και οι “απολιτίκ – life style” υποψήφιοι».

Μάλιστα το κόμμα κυκλοφόρησε και φυλλάδιο με τίτλο «Δείξε μου τι ψήφισες (στο Ευρωκοινοβούλιο) να σου πω ποιος είσαι…» παρουσιάζοντας τι ψηφίζουν τα άλλα κόμματα προκειμένου να καταδειχθεί ότι «κρύβουν τι ψηφίζουν γιατί ψηφίζουν τα ίδια» και μάλιστα τα ίδια «εκτρώματα» κατά το ΚΚΕ, τα οποία μόνο το ίδιο αποκαλύπτει.


Στο μεταξύ ο Κουτσούμπας ετοιμάζει βαλίτσες για το υπερατλαντικό του ταξίδι, σε Καναδά και ΗΠΑ, στις 21 – 27 Απριλίου με στόχο επαφές με ομογενείς, στο πλαίσιο της εφαρμογής, για πρώτη φορά σε ευρωεκλογές, της επιστολικής ψήφου.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 21 Απριλίου θα αναχωρήσει για τον Καναδά, όπου θα επισκεφτεί το Μόντρεαλ και το Τορόντο. Θα έχει συναντήσεις με αντιπροσωπεία της ελληνικής κοινότητας, με εργατικούς συλλόγους, με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν η κομματική οργάνωση στο Μόντρεαλ και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο. Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με εργατικά σωματεία και συλλόγους και θα μιλήσει σε συγκέντρωση που θα διοργανώσει η τοπική Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ.
https://www.topontiki.gr/2024/04/12/o-koutsoumpas-parousiazi-to-evropsifodeltio-tou-kke/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...