Κυριακή 28 Απριλίου 2024

-Επιστροφή στη φρίκη;

Φίλες, φίλοι, Δεν είχαν ποτέ επιλογή.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο κορίτσια στην Γκάμπια έχουν υποστεί με τη βία ακρωτηριασμό της κλειτορίδας τους και μερικές φορές ράψιμο του κόλπου τους. Και τις προειδοποίησαν ότι αν μιλήσουν, θα τους το έκαναν ξανά.

Μπορούμε να βοηθήσουμε να προστατευτούν εκατομμύρια κορίτσια που δεν έχουν ακρωτηριαστεί ακόμη.

Η Γκάμπια έχει απαγορεύσει αυτή τη φρικτή πρακτική απ’ το 2015, αλλά τώρα οι πολιτικοί θέλουν να καταστήσουν και πάλι νόμιμο τον ακρωτηριασμό μικρών κοριτσιών. Κι αυτοί που παίρνουν την απόφαση είναι άνδρες (το 91% των βουλευτών της Γκάμπια είναι άνδρες).
Έχουμε λιγότερο από 90 μέρες για να τους σταματήσουμε. Η κυβέρνηση της Γκάμπια θέλει να προστατεύσει τη διεθνή εικόνα και την ισχυρή τουριστική οικονομία της, κι οι τοπικές οργανώσεις μας λένε ότι μια παγκόσμια κατακραυγή θα έχει τεράστιο αποτέλεσμα! Υπόγραψε τώρα και θα συνεργαστούμε μαζί τους για να παραδώσουμε την παγκόσμια έκκλησή μας στο κοινοβούλιο!

Προστατέψτε τα κορίτσια!

Η νομική προστασία είναι εξαιρετικά σημαντική για να σταματήσει αυτή η φρίκη. Μόλις τον περασμένο Αύγουστο, τρεις γυναίκες στην Γκάμπια καταδικάστηκαν για διεξαγωγή παράνομων κλειτοριδεκτομών. Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι πολιτικοί προσπαθούν τόσο σκληρά να ακυρώσουν την απαγόρευση. Γνωρίζουν ότι έχει πραγματικό αποτέλεσμα.

Το 20% της οικονομίας της Γκάμπια βασίζεται στον τουρισμό και χτίζει την εικόνα της ως μια δημοκρατική χώρα. Έτσι, η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να προστατέψει τη θετική διεθνή φήμη της.

Σε συνεργασία με τοπικές ομάδες, το Avaaz έχει ένα σχέδιο για να δείξει στους νομοθέτες της Γκάμπια ότι η ακύρωση της απαγόρευσης κι η νομιμοποίηση του ακρωτηριασμού μικρών κοριτσιών θα πλήξει τη διεθνή φήμη της Γκάμπια και θα θέσει σε κίνδυνο τα έσοδα απ’ τον τουρισμό.

Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε στην προστασία των κοριτσιών που κινδυνεύουν!

Προστατέψτε τα κορίτσια!

Τα μέλη του Avaaz έχουμε αγωνιστεί για τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών παντού. Μαζί έχουμε υπερασπιστεί τα αναπαραγωγικά δικαιώματα, την κατοχύρωση ενός ορισμού για τον βιασμό που βασίζεται στη συναίνεση, την εκπαίδευση των κοριτσιών κι έχουμε εναντιωθεί στους παιδικούς γάμους. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε αλληλεγγύη στα κορίτσια στην Γκάμπια ακριβώς τη στιγμή που μας χρειάζονται περισσότερο. Ας το κάνουμε!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Nate, Huiting, Antonia, Κατερίνα κι η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έρευνα Eteron: Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλύτερος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση – Όλη η κατάταξη

Ο Ανδρέας Παπανδρέου , ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, νικητής τριών εκλογικών αναμετρήσεων και μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας από το 1974, θεωρείτ...