Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Υπέρ σε καθετί εξαλείφει διακρίσεις ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνική ζωή

Κάθετοι στην άποψή τους υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπου ναι μεν σέβονται τα δόγματα και δη το κυριαρχούν δόγμα της Ορθοδοξίας στην χώρα μας, πλην όμως ξεκαθαρίζουν ότι δεν είναι τα δόγματα που νομοθετούν στην χώρα μας. «Αν νομοθετούσαν, δεν θα είχαμε τον πολιτικό γάμο, την κατάργηση της ποινικοποίησης της μοιχείας, την κατάργηση της προίκας, τις νέου τύπου ταυτότητες τη δεκαετία του ’90», λένε, παραπέμποντας στις μεγάλες ανατροπές στο Οικογενειακό Δίκαιο της χώρας που έγιναν όλες από το ΠΑΣΟΚ.
«Αν συγκεντρώσουμε πόσα νομοσχέδια έχει ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του οικογενειακού δικαίου και των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων διαχρονικά, θα δει ότι είναι η δύναμη που βρίσκεται σταθερά στην πλευρά της προόδου», δήλωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας ότι για την παράταξή του δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις όταν πρόκειται για θέματα δικαιωμάτων και εξάλειψης διακρίσεων. «Από θέση αρχής, είμαστε υπέρ σε καθετί μας φέρνει πιο κοντά στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα και εξαλείφει διακρίσεις ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνική ζωή», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ 1, επιμένοντας ότι δεν μπορούμε με βάση τις διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού, καταγωγής, θρησκείας, φύλου, να εμποδιζόμαστε από το να απολαμβάνουμε τη ζωή με τον ίδιο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το περιεχόμενο του οποίου πάντως ουδείς έχει προς ώρας αντικρύσει. Σε αυτό το πλαίσιο, αφενός θα συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου οι βουλευτές να συζητήσουν επί όσων έχουν ακουστεί από την κυβέρνηση για το θέμα ως τώρα, αφετέρου όμως θα αναμένουν να ολοκληρωθεί και ο διάλογος επ’ αυτού, κυρίως δε, μετά την κατάθεσή του και τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου του.

Επιμένουν, πάντως ότι κριτήριο για εκείνους όσον αφορά στην τεκνοθεσία, που είναι και εκείνη που προκαλεί μέχρι αυτή την ώρα τις μεγαλύτερες αντιδράσεις, είναι το συμφέρον του παιδιού.
https://www.matrix24.gr/2024/01/iper-se-katheti-exalifi-diakrisis-isotimis-simmetochis-stin-kinoniki-zoi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...