Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Ανασχηματισμός: Ο πρόθυμος «σαμουράι» της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης σε νέα επικίνδυνη αποστολή

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε για πρώτη φορά υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Πολλοί τότε εξεπλάγησαν από αυτή την υπουργοποίηση και αρκετοί την είχαν δει με αρνητικό τρόπο ενθυμούμενοι το προηγούμενο πολιτικό παρελθόν του συγκεκριμένου προσώπου.

Πέρασαν όμως ελάχιστες μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του Αδωνι Γεωργιάδη προκειμένου οι επικριτές και οι σκεπτικιστές να γίνουν ένθερμοι υποστηρικτές του.

Ο κ. Γεωργιάδης απέδειξε με το καλημέρα ότι είναι ξύπνιος, αντιλαμβάνεται σύνθετα πράγματα με τη μια και είναι αποφασισμένος να σπάσει αυγά.

Σημαντικά προσόντα για ένα πολιτικό και ιδίως για έναν υπουργό. Το πρώτο δείγμα αυτής της αποφασιστικότητας ήταν η άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.

Μια αλλαγή που για χρόνια αρκετοί υπουργοί ξεκίνησαν να κάνουν αλλά κανένας δεν την ολοκλήρωσε υποκύπτοντας σε πιέσεις συντεχνιών.

Ο κ. Γεωργιάδης τελειώσει την υπόθεση μέσα σε σχεδόν ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η επίλυση και μιας άλλης σειράς προβλημάτων που χρόνιζαν στο συγκεκριμένο υπουργείο έκανε το υπουργικό άστρο του Αδωνι Γεωργιάδη να ανατείλει και όλοι να μιλούν για έναν γρήγορο και αποτελεσματικό υπουργό.

Το δεύτερο υπουργικό πόστο που ανέλαβε στη συνέχεια ήταν το υπουργείο Υγείας στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.


Η πορεία του σε αυτό το υπουργείο ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή με δεδομένη την σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα και την ανάγκη επώδυνων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.


O κ. Γεωργιάδης άρχισε να πείθει και τους πιο δύσπιστούς ότι είναι και α αποτελεσματικός και αποφασιστικός και συγκρουσιακός οπότε χρειάζεται.

Επι υπουργίας του εκπονήθηκε η αξιολόγηση και η κινητικότητα γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η σύγκρουση του με συνδικαλιστικές συντεχνίες στο χώρο της υγείας και όχι μόνο οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά να τον αποπέμψει από το υπουργείο κυρίως με την κατηγορία ότι ήταν περισσότερο εκσυγχρονιστής απ΄ότι απαιτούσε η περίσταση και η πολιτική ισορροπία που ήθελε να διατηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός.



Ο Άδωνις Γεωργιάδης πικράθηκε πολύ για αυτή την απομάκρυνση ,οργίστηκε για λίγο αλλά ο χαρακτήρας του καλού στρατιώτη επανήλθε γρήγορα μέσα του και δέχτηκε την πρόταση να γίνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει ένα κομβικό και ιδιαιτέρως κρίσιμο υπουργείο για την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών στο χώρο της οικονομίας , το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μένει εκεί τέσσερα χρόνια καθώς δεν τον αγγίζει κανένας ανασχηματισμός, ξεκλειδώνει την ανάπτυξη του ελληνικού του μεγαλύτερου project των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα και ξεκινά μια σειρά επενδύσεων με την προσέλκυση διεθνών Brad name οπως η Microsoft, η Amazon, η Google, η Facebook.

Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει πάρει πια μία μόνιμη θέση ως μεταρρυθμιστή υπουργού που πέφτει στη φωτιά όταν οι άλλοι φοβούνται και φεύγουν αλλά κι ενός καλού κομματικού στρατιώτη που στα δύσκολα βγαίνει μπροστά πρώτος χωρίς να κρύβεται ή να φοβάται για το προσωπικό πολιτικό του κόστος.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ακόμα ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης όχι μόνο μπορεί και θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις αλλά και ξέρει πως να τις επικοινωνήσει ιδιαίτερο σημαντικό στην εποχή που κυριαρχούν τα μέσα ενημέρωσης.

Στη δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2023 αν και ο Άδωνις Γεωργιάδης ήθελε να παραμείνει στο υπουργείο ανάπτυξης δέχτηκε χωρίς καμία γκρίνια το υπουργείο εργασίας που του πρότεινε ο πρωθυπουργός.

Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες έφερε δύο νομοσχέδια, έσπασε και εκεί αυγά και προχώρησε με γοργά βήματα στην ευελιξία της εργασίας με τη δυνατότητα σε εργοδότη και εργαζόμενο να καθορίζουν το καθεστώς εργασίας μεταξύ τους και να μην χρειάζεται να εργαστεί κανείς με αδήλωτα χρήματα μετά το 8ωρο του.

Επί των ημερών του εκδόθηκαν συντάξεις σε χρόνο ρεκόρ, ξεπάγωσαν οι τριετίες και δόθηκε η δυνατότητα σε συνταξιούχους να δουλεύουν εάν θέλουν χωρίς να χάνουν μέρος της σύνταξης τους.

Τελευταίο δείγμα γραφής του πόσο καλός αλλά και αποτελεσματικός στρατιώτης για την παράταξη είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν η επιστράτευση του για να στηρίξει την τροπολογία για τους μετανάστες. Και ο κ. Γεωργιάδης δε δίστασε για το καλό της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας να πάει ακόμα και απέναντι στον “πολιτικό του πατέρα” Αντώνη Σαμαρά.

Μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό επιστρέφει στο γνώριμο χώρο του υπουργείου υγείας που χρειάζεται άμεσα μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος δήλωσε από την πρώτη ώρα που ανακοινώθηκε το όνομα του ότι δεν είναι από τους πολιτικούς που έχουν φοβηθεί δύσκολες αποστολές στη ζωή τους και κατά συνέπεια δεν φοβάται κι αυτή την αποστολή. Πρόσθεσε πάντως με νόημα για τους βιαστικούς

“Θα το καταφέρουμε, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά επαναλαμβάνω δεν είναι εύκολη δουλειά, μην περιμένει κανείς θαύματα την επόμενη μέρα.

Όμως, ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε σχέδιο και θα το εφαρμόσουμε και οι συμπολίτες μας θα δουν πολύ σύντομα τη διαφορά».

Ο Άδωνις ξεχωρίζει κάνοντας το αυτονόητο. Κάνοντας την δουλειά του! Ο Άδωνις είναι εργατικός και δεν φοβάται να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα. Την ίδια ώρα είναι και παρορμητικός. Θα μπορούσε να έχει γλιτώσει αρκετές «πατάτες» αν ήταν πιο προσεκτικός. Αλλά τελικά από τους ανθρώπους δεν μπορείς να πάρεις μόνο αυτό που σου αρέσει. Αγοράζεις ένα συνολικό πακέτο, με τα συν και τα πλην του. Αυτό συμβαίνει και με τον Άδωνη.

Είναι αυτό που βλέπεις. Αν σου αρέσει το παίρνεις. Αν όχι το αφήνεις. Προτιμώ όμως έναν Άδωνι με τα χίλια του στραβά από έναν άλλον που δεν τολμάει να βάλει την υπογραφή του σε οτιδήποτε. Θέλουμε ανθρώπους που να τολμούν και να μην φοβούνται να εκτεθούν. Θέλουμε αποτέλεσμα και όχι διαχείριση μιας μίζερης καθημερινότητας.

Θέλουμε μία κυβέρνηση που να τρέχει με χίλια και να αντέχει στην γκρίνια μας! Θέλουμε ο Άδωνις να μην είναι αύριο ένας ξεχωριστός υπουργός, αλλά μία κυβέρνηση που να έχει υπουργούς που να βάλουν τα γυαλιά στον Άδωνη.
https://www.topontiki.gr/2024/01/04/anaschimatismos-o-prothimos-samourai-tis-kivernisis-adonis-georgiadis-se-nea-epikindini-apostoli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...