Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Δεν πολεμά την αισχροκέρδεια, έχει παραδώσει τα όπλα»

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια που παραμένει στα ύψη, συρρικνώνοντας τα εισοδήματα των πολιτών, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα κύκλοι της Κουμουνδούρου την χαρακτηρίζουν «κυβέρνηση της αισχροκέρδειας» καταλογίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ότι εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στις εταιρείες και τα καρτέλ που συνεχίζουν το ανεξέλεγκτο ράλι των αυξήσεων των τιμών, ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων αρκείται στις διαπιστώσεις.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, σημειώνουν το γεγονός ότι ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι το βρεφικό γάλα πωλείται έως και 213% ακριβότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι μισθοί είναι πολλαπλάσιοι από τους αντίστοιχους στην χώρας μας.

Όπως επισημαίνουν από κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με νόμο της ίδιας της κυβέρνησης, για το βρεφικό γάλα θα μπορούσε να ελέγχεται ήδη η υπέρβαση του περιθωρίου μεικτού κέρδους!

«Όμως, επειδή αυτή η κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν ελέγχει τις τιμές επιτρέποντας στις εταιρείες να συνεχίζουν να αισχροκερδούν ανενόχλητες, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή πλαφόν, όπως έκανε με τα καύσιμα», σχολιάζουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει ότι στον πόλεμο κατά της αισχροκέρδειας η επιβολή πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως στο βρεφικό γάλα εν προκειμένω, είναι ένα αναξιοποίητο όπλο από την κυβέρνηση. Όταν μάλιστα, όπως τονίζουν, «με την απόφαση που έχει υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός Ακρίβειας, Κ. Σκρέκας, στις 10 Αυγούστου 2023, χαρακτηρίζεται το βρεφικό γάλα είδος πρώτης ανάγκης!».


Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, σημείωσε στην Ελλάδα νέα άνοδο στο 3,7% τον Δεκέμβριο, ενώ στην ευρωζώνη ήταν στο 2,9%.

«Μέρες που είναι, ας φωτιστούν στην κυβέρνηση για να υπηρετήσουν την κοινωνία και να λειτουργούν προς το συμφέρον της και όχι αυτών που κερδοσκοπούν σε βάρος της», καταλήγει η Κουμουνδούρου.
https://www.topontiki.gr/2024/01/05/siriza-kata-kivernisis-gia-tin-akrivia-ochi-mono-den-polema-tin-eschrokerdia-alla-echi-paradosi-ta-opla/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...