Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Τι λένε στο ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε …μασάζ προς τους διαφωνούντες βουλευτές, αναμένεται να καταφύγει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ενόψει νομοσχεδίου που θα επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ομοφύλων. Για του λόγου το αληθές, τις αμέσως επόμενες μέρες, αύριο ή μεθαύριο θα συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά οι όποιες ενστάσεις φέρεται να έχουν περί τους επτά βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ ακόμα τηρεί στάση αναμονής για να δει το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου, είναι αυτό που κρατά χαμηλά τους τόνους και ως εκ τούτου δεν έχει δημιουργηθεί εσωκομματικό ζήτημα.

Ήδη, πάντως, σε μια μακρά ανακοίνωσή του, με την οποία καταλογίζει στην κυβέρνηση επιχείρηση αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα μεγάλα τους προβλήματα, ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, καταθέτει τη διαφωνία του με το επικείμενο νομοσχέδιο. «Η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δε λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών, που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν παιδιά, πολλά παιδιά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στην ουσία του πράγματος, πάντως, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής λένε ‘ναι’ στον πολιτικό γάμο και όσον αφορά στην τεκνοθεσία, επιμένουν ότι θα πρέπει να λαμβάνονται πλήρως υπόψη τα δικαιώματα των παιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγορούν τη ΝΔ ότι φέρνει στη Βουλή τη …διάσπαση της υιοθεσίας, μίας διαδικασίας που έχει ούτως ή άλλως φίλτρα, ακόμα και αν πρόκειται για ετερόφυλα ζευγάρια και πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση, προκειμένου να φανεί κατά πόσον είναι προς το συμφέρον του παιδιού η ένταξή του σε μία συγκεκριμένη οικογένεια. Κοντολογίς, στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν πιστοί στην ισότητα στον γάμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών στο θέμα της τεκνοθεσίας, πολλώ δε μάλλον να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών για παράδειγμα στο θέμα της παρένθετης μητέρας. Στην κριτική της πάντως προς την κυβέρνηση εγείρουν και ένα πολιτικό ζήτημα, αφού εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός φέρνει ένα νομοσχέδιο, στο οποίο δεν πιστεύουν όλοι οι βουλευτές του, τους ‘κλείνει το μάτι’ νομιμοποιώντας την αποχή και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το ψηφίσουν.
https://www.matrix24.gr/2024/01/ti-lene-sto-pasok-kin-al-gia-ta-omofila-zevgaria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...