Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Δε δίνουν διαπιστευτήρια στη ΝΔ

Γνήσιοι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αρνούνται πεισματικά να δώσουν …διαπιστευτήρια στη ΝΔ, πολλώ δε μάλλον στον Άδωνι Γεωργιάδη και άλλους που στο παρελθόν έχουν διατυπώσει ακραίες απόψεις εις βάρος μειονοτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην Χαριλάου Τρικούπη στηλιτεύουν την τακτική της κυβέρνησης, να δίνει ‘συγχωροχάρτι’ στους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ, ακόμα και στους διαφωνούντες υπουργούς της κυβέρνησης και να καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όχι απλά «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα» με την ψήφο τους, αλλά και να πρέπει από πριν να δηλώσουν πίστη σε ένα νομοσχέδιο, το περιεχόμενο του οποίου αγνοούν.

«Η τακτική σας είναι οι βουλευτές σαν να μην ψηφίζουν, οι υπουργοί σας να μην ψηφίζουν και το ΠΑΣΟΚ που διαχρονικά έχει ψηφίσει όλες τις ρυθμίσεις, να πρέπει να απολογηθεί στη Νέα Δημοκρατία, στον κ.Πατέλη και στον κ.Γεωργιάδη, ο οποίος κάποτε έγραφε βιβλία κατά της ομοφυλοφιλίας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στο ΟΡΕΝ και τον ομοτράπεζό του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα. Εντοπίζοντας δε, την αναντιστοιχία να μην εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με αλλαγές στον αστικό κώδικα, και αντ’ αυτού, με ένα ΦΕΚ, να μεταφέρονται αίφνης στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, οι αρμοδιότητες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη να κάνει μία δημόσια δήλωση για το θέμα των ημερών, ήτοι για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του, ο κ.Γλαβίνας υποστήριξε ότι θα γίνει ενδελεχής συζήτηση με τους βουλευτές επί της διάταξης που τελικά θα κατατεθεί, υπογραμμίζοντας πάντως σε όλους τους τόνους τη θετική επί της αρχής στάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Στην Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, ξεκαθαρίζουν πως είναι άλλο αυτό και άλλο η …συναίνεση, που κατά τη γνώμη τους δεν θέλησε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αφού, αν την ήθελε, όπως λένε, δεν θα επιτίθετο στην αντιπολίτευση οι υπουργοί του, και μάλιστα στην αντιπολίτευση εκείνη, που θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο. «Αν ο κ.Μητσοτάκης επιθυμούσε τη συναίνεση, θα την έχτιζε μέσα από μία άλλη διαδρομή, συζητώντας για παράδειγμα το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου με την αντιπολίτευση, ώστε να προκύψει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», λένε, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και να σημειώνει το αντιφατικό, πως «εδώ βλέπουμε να ακολουθείται ο αντίθετος δρόμος. Ο κ.Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο κ.Πατέλης επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ, ζητώντας παράλληλα τις ψήφους μας». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι, γιατί αποτελεί αξιακή μας θέση η ισότητα στον γάμο».
https://www.matrix24.gr/2024/01/de-dinoun-diapisteftiria-sti-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...