Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Επείγον! Μήνυση στο Ισραήλ για γενοκτονία

ΕΠΕΙΓΟΝ! Η Νότια Αφρική μηνύει το Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο με την κατηγορία της γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα. Σε λίγες μέρες, οι δικαστές μπορεί να δώσουν εντολή για άμεση κατάπαυση του πυρός, αλλά το Ισραήλ προσπαθεί να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Βοήθησε να εντείνουμε την πίεση για να σταματήσει ο πόλεμος, ζητώντας απ’ τους παγκόσμιους ηγέτες να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να μπει τέλος στην αιματοχυσία.
ΕΝΩΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ!

Φίλες και φίλοι,

Η κυβέρνηση της Ν. Αφρικής μόλις ζήτησε απ’ το Διεθνές Δικαστήριο να δώσει εντολή για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία. Αλλά η κυβέρνηση του Νετανιάχου φαίνεται έτοιμη να παλέψει με νύχια και με δόντια για να καθυστερήσει την απόφαση.

Καθώς εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στην Παλαιστίνη με κομμένη την ανάσα, ελπίζοντας σε μια γρήγορη ετυμηγορία, έχουμε μια επείγουσα αποστολή: να πείσουμε τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν την προσπάθεια της Ν. Αφρικής για να μπει τέλος στην αιματοχυσία.

Όπου κι αν βρίσκεσαι, όποιες κι αν είναι οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, πρέπει τις επόμενες 24 ώρες να ενώσουμε όλες κι όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να στείλουμε ένα τσουνάμι εθνικής υποστήριξης ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα. Έχουμε μια ευκαιρία να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτό που μια ομάδα ειδικών του ΟΗΕ αποκάλεσε «γενοκτονία στα σκαριά». Μπορεί να είναι κι η τελευταία ευκαιρία.

Ένωσε τώρα τη φωνή σου!

Το Ισραήλ αρνείται τις κτηνωδίες κατά των Παλαιστινίων, λέγοντας ότι οι ενέργειές του είναι απαραίτητες για να νικήσει τη Χαμάς, μετά τη φρικτή επίθεση στις 7 Οκτωβρίου. Ωστόσο, υπάρχει παγκοσμίως ο αυξανόμενος φόβος ότι η βίαιη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα συνιστά σοβαρά εγκλήματα πολέμου κι ακόμη και κίνδυνο γενοκτονίας. Ήδη, πάνω από 23.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν καταγγελίες πως τουλάχιστον οι 10.000 είναι παιδιά.

Τώρα η Ν. Αφρική έφερε μια πρωτοποριακή υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο ζητώντας τους να σταματήσουν τον πόλεμο. Η μήνυση, που εκτείνεται σε 84 συγκλονιστικές σελίδες, κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία και κραυγάζει για άμεση παρέμβαση. Κάθε σελίδα απαιτεί επειγόντως: να σταματήσουν οι δολοφονίες και να μπει τέλος στη δυστυχία του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτές τις λέξεις να πέσουν στο κενό.

Εάν τα κράτη μας υποβάλλουν δηλώσεις υποστήριξης για το αίτημα της Ν. Αφρικής, μπορούμε να αντικρίσουμε το Ισραήλ που προσπαθεί να διαψεύσει την καταγγελία, και να προσπαθήσουμε να επισπεύσουμε την απόφαση του δικαστηρίου να δώσει εντολή για τερματισμό του πολέμου. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Ας γίνουμε η φωνή που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Γάζα.

Ένωσε τώρα τη φωνή σου!

Το Avaaz αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα σ’ όλο τον κόσμο, απ’ το Σουδάν και τη Μιανμάρ, μέχρι την Ουκρανία. Στο παρελθόν οι φωνές μας έχουν υπερισχύσει έναντι των στρατιωτικών δυνάμεων. Ας συσπειρωθούμε ξανά για τη Γάζα. Ας επικρατήσουν η ανθρωπιά, η συμπόνια κι η δικαιοσύνη.


Με ακλόνητη αποφασιστικότητα,
Fadi, Ruth, Patri, John, Will, Abdelrahman, Bieta, Mo κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...