Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Φορολογείστε τους δισεκατομμυριούχους

Είναι τρελό: o Ίλον Μασκ πλήρωσε φορολογικό συντελεστή περίπου 3%, ενώ μια έμπορος ρυζιού στην Ουγκάντα πλήρωσε 40%. Η ανισότητα πραγματικά σκοτώνει – και πρέπει επιτέλους οι χώρες του κόσμου να κάνουν κάτι. 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, μόλις πρότεινε ένα σχέδιο για τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων, κι οι ηγέτες της G20 μπορούν να το κάνουν παγκόσμιο! Υπόγραψε την έκκληση για να ζητήσουμε να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι τα χρωστούμενα. Όταν αποκτήσει δυναμική θα παραδώσουμε τις φωνές μας στους ηγέτες, πριν τη σύνοδο κορυφής της G20.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι,

Τα τελευταία χρόνια, το πλουσιότερο 1% της ανθρωπότητας έχει αποκτήσει σχεδόν διπλάσιο πλούτο απ’ το υπόλοιπο 99%.

Ενώ ο Ίλον Μασκ πληρώνει εδώ και χρόνια πραγματικό φορολογικό συντελεστή περίπου 3%, μια έμπορος ρυζιού στην Ουγκάντα πληρώνει 40%. Βγάζει 80 δολάρια τον μήνα, ενώ η περιουσία του Ίλον Μασκ υπολογίζεται στα 180 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια!

Αλλά υπάρχει ένας προφανής τρόπος να γεφυρώσουμε το χάσμα: να φορολογηθούν οι πλούσιοι. Και τώρα υπάρχει μια ευκαιρία. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, μόλις πρότεινε έναν νέο φόρο περιουσίας για τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ, και με αρκετή δημόσια πίεση μπορεί να φέρει την πρόταση στο επερχόμενο συνέδριο των παγκόσμιων ηγετών.

Αν οι δισεκατομμυριούχοι πληρώσουν φόρο περιουσίας έως και 5%, 2 δισ. άνθρωποι θα μπορούσαν να σωθούν απ’ τη φτώχεια! Βοήθησε να συγκεντρώσουμε 1 εκατ. υπογραφές απαιτώντας απ’ τις κυβερνήσεις της G20 να φορολογήσουν τώρα τους πλούσιους. Υπόγραψε και το Avaaz θα παραδώσει την έκκλησή μας πριν τη σύνοδο, ώστε να μην μπορούν να την αγνοήσουν!

Υπόγραψε για να φορολογηθούν οι πλούσιοι!

Υπάρχει ένα σημαντικό ελάττωμα στο φορολογικό σύστημα παγκοσμίως. Φορολογούν το εισόδημά μας αλλά όχι κι όλη την περιουσία των πολυεκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων (επενδύσεις, μετοχές, γιοτ!!). Αλλά ένας φόρος περιουσίας θα ανάγκαζε τους δισεκατομμυριούχους να πληρώσουν ό,τι πραγματικά οφείλουν.

Το 2021, 137 χώρες συμφώνησαν σ’ έναν παγκόσμιο φόρο για τις πολυεθνικές, που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν αδιανόητος. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι ένας φόρος για την περιουσία των δισεκατομμυριούχων.

Πρόσφατα η Ισπανία πέρασε φόρο περιουσίας για να βοηθήσει πολίτες με χαμηλότερο εισόδημα, κι ο Πρόεδρος Μπάιντεν, μόλις πρότεινε έναν φόρο για την περιουσία των πλουσιότερων Αμερικανών! Τώρα πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να συμφωνήσουν στη φορολόγηση των πλουσίων, κι ένα παγκόσμιο κίνημα όπως το Avaaz μπορεί να βοηθήσει να γίνει πραγματικότητα.

Με μαζική δημόσια υποστήριξη μπορούμε να πιέσουμε τις χώρες της G20 να συμφωνήσουν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής. Ένωσε τη φωνή σου στην έκκληση κι η ομάδα του Avaaz θα την παραδώσει απευθείας στις κυβερνήσεις της G20.

Υπόγραψε για να φορολογηθούν οι πλούσιοι!

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τον κόσμο που οι περισσότεροι άνθρωποι ονειρευόμαστε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους πιο ισχυρούς. Μαζί αντιμετωπίσαμε τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες και τεχνολογικούς κολοσσούς, κι αψηφήσαμε τη Μονσάντο. Η δύναμη που έχουν οι δισεκατομμυριούχοι δεν μας τρομάζει.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Laura, Nell, Antonia, Luis, Alice, Lily, Muriel, Marta, Mélanie, Lilian, Ana Paula, Κατερίνα κι η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...