Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, με ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ-ΚινΑλ

Πιστοί στην γραμμή που χάραξαν εξ αρχής, είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επιμένοντας να ζητούν από τους πολίτες ισχυρό διψήφιο ποσοστό στις κάλπες της 21ης Μαΐου, προκειμένου να θέσουν τις προγραμματικές τους προτάσεις επί τάπητος και επ’ αυτών να καλέσουν τα άλλα κόμματα σε συνομιλίες, σε μια προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή.

Ειδικότερα, θα καλέσουν τα άλλα κόμματα να συμφωνήσουν στις βασικές τους ιδέες γύρω από το κοινωνικό κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, το ιδιωτικό χρέος κ.ο.κ. και εφόσον προκύψει συμφωνία επ’ αυτών των θεματικών, τότε και μόνο τότε θα συζητήσουν και για πρόσωπα κοινής αποδοχής, όπως συνεχίζουν να λένε, μη επιθυμώντας στο τιμόνι της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, ειδικά στον βαθμό που τους έχει ...απορρίψει ο λαός με την ψήφο τους, επιφυλάσσοντας στα κόμματά τους σοβαρές απώλειες σε σχέση με τις εκλογές του 2019.
Αυτό που σίγουρα δε συζητούν στην Χαριλάου Τρικούπη και δε σταματούν να το επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία, είναι συγκυβέρνηση με τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο και κατηγορούν για παιχνίδια με την παραμονή της χώρα στη ζώνη του ευρώ. Χαρακτηριστικά είναι όσα υποστήριξε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, για την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που είναι δεύτερο κόμμα. «Εμείς δεν μπαίνουμε σε μία διαδικασία να συζητήσουμε εάν αθ αίνει πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάμε ούτε για κυβερνήσεις ηττημένων. Έχουμε πει ότι δεν κάνουμε καμία κυβέρνηση με τον κ.Βαρουφάκη, τον άνθρωπο ο οποίος έπαιξε στα ζάρια την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ», είπε, κατηγορώντας τη ΝΔ για σπέκουλα, αλλά και καλώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσουν ποια είναι η γραμμή τους, αφού ο κ.Τσίπρας λέει ότι θα κάνει κυβέρνηση μόνο αν είναι πρώτος, ενά άλλα στελέχη λένε ότι μπορεί να σχηματιστεί και αλλιώς κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος που σχολιάζοντας την πρόσφατη αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 για κλείσιμο των τραπεζών, επανέλαβε ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περιθώριο συγκλίσεων με ένα κόμμα που έσπρωχνε τη χώρα εκτός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό είναι ένα μήνυμα κυρίως προς τη ΝΔ που επιμένει να ομαδοποιεί το ΠΑΣΟΚ με τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, διατηρώντας το αφήγημα για σκιάχτρα και τερατογένεση», είπε...

https://www.matrix24.gr/2023/04/kivernisi-apo-tin-proti-kiriaki-me-ischiro-pososto-sto-pasok-kinal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...