Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Αν αποτύχω, θα αξιολογηθώ

«Αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω, προσφέροντας στην πατρίδα». Με αυτά τα λόγια προσδιόρισε τον στόχο του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1. Δεν δίστασε μάλιστα να ξεκαθαρίσει αμέσως μετά ότι αν δεν τα καταφέρει, θα θέσει τον εαυτό του υπό αξιολόγηση, απαντώντας έτσι στις αιτιάσεις πολλών άσπονδων φίλων του στο πολιτικό στερέωμα. Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημείωσε με νόημα, ότι όπως ακριβώς αξιολογείται αυτός, έτσι αξιολογούνται και όλα τα στελέχη του κόμματός του, στέλνοντας αυτή

τη φορά σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του. Το ίδιο έκανε και όταν ερωτηθείς για τυχόν φαινόμενα …αποστασίας βουλευτών που θα θελήσουν να συμπληρώσουν τυχόν μονοκομματική κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει αυτοδυναμία, απάντησε ότι «όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης».

Ο κ.Ανδρουλάκης επανέλαβε την άποψή του πως δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός μετά από τις επικείμενες εκλογές ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πάντως ότι δεν θα υποδείξει εκείνος ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής, όπως γίνεται διαχρονικά και παντού στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Τάχθηκε, δε, σαφώς υπέρ του συστήματος απλής αναλογικής, τονίζοντας ότι τα κόμματα θα πρέπει από πελατειακά να γίνουν προγραμματικά.
Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της προεκλογικής του εκστρατείας, βάζει πλέον το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη Νέα Γενιά. Δεν είναι τυχαία η αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη ότι «για να σταθεί η χώρα όρθια, πρεπει να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας», κάτι που θα προσαρμόζεται σε κάθε μεγάλο στόχο του κόμματος στην πορεία προς τις κάλπες. Κατέθεσε εξάλλου μία σειρά από προτάσεις για το πώς θα μπορέσει η νέα γενιά να απογαλακτιστεί στην πράξη από την οικογένειά της και να σταθεί στα πόδια της.

https://www.matrix24.gr/2023/04/an-apoticho-tha-axiologitho/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόση είναι τελικά η επιρροή της Εκκλησίας;

Από συστάσεως του ελληνικού κράτους η Εκκλησία έχει σημαντικό βαθμό πολιτικής επιρροής. Ο βαθμός αυτός, ωστόσο, σήμερα δεν είναι εύκολο να π...