Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Κώστας Σκρέκας: «Δεν φαίνεται να βοηθάει στη μείωση κατανάλωσης η εδραίωση της θερινής ώρας»

Ανοικτό παραμένει το ζήτημα της αλλαγής ώρας και συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο να παγιωθεί η θερινή ώρα στην Ελλάδα, κάτι που αποκτά ακόμη μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής κρίσης και της προσπάθειας που γίνεται για εξοικονόμηση ενέργειας.


Για το συγκεκριμένο θέμα ερωτήθηκε και ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το πρωί του Σαββάτου (15/12), με την απάντησή του να μην είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για γρήγορη λύση του ζητήματος.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας τόνισε στον ΣΚΑΪ: «Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα».

Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας μίλησε για τα «φλέγοντα» ζητήματα των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στο πορτοφόλι των καταναλωτών.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου».


Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεβατώρα. «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε.
https://www.topontiki.gr/2022/10/15/kostas-skrekas-den-fenete-na-voithai-stin-miosi-katanalosis-i-edreosi-tis-therinis-oras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου