Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Κωδικός «Κοινωνικό Κράτος»

Ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται για άλλη μια φορά στην ιστορία του το Κοινωνικό Κράτος. Αφορμή, όσα τραγικά γίνονταν στον Κολωνό, αλλά όχι μόνον…

Για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας εις βάρος ενός ενδεκάχρονου κοριτσιού στον Κολωνό ρωτήθηκε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλον ότι «η μόνη πολιτική αλήθεια, αυτό που πρέπει να μείνει από όλη αυτή την υπόθεση, είναι η ανάγκη να έχουμε αποτελεσματικές κοινωνικές δομές υποστήριξης της οικογένειας και των παιδιών». Ο ίδιος έκανε λόγο για «ισχυρό κοινωνικό κράτος και ισχυρή δημοκρατία για πραγματικά ελεύθερους

και ασφαλείς πολίτες», καλώντας τους πάντες «να σπάσουμε τον νόμο της σιωπής». Ο κ.Μάντζος, εξάλλου, νομικός στο επάγγελμα επέμεινε, μιλώντας στον ΑΝΤ 1, πως δεν υπάρχουν ‘κόμματα βιαστών’ αλλά ούτε και νόμοι και ποινικοί κώδικες που να ευνοούν τον βιασμό.

Στο ίδιο πλαίσιο, με αφορμή τόσο το συμβάν στον Κολωνό, όσο και το μεταναστευτικό – προσφυγικό, για την ανάγκη αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, μίλησε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Είναι ξεκάθαρο πια ότι είτε στο μεταναστευτικό / προσφυγικό, είτε σε κάθε περιστατικό που μας συγκλονίζει όπως ο βιασμός και η κακοποίηση ενός παιδιού, το κοινωνικό κράτος λείπει. Οι κοινωνικές μας υπηρεσίες είναι ανεπαρκείς και έχουμε όλοι ευθύνη. Γιατί δεν έχουμε φτιάξει πολιτικές που να λύνουν τις κοινωνικές παθογένειες», είπε μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Την ίδια ώρα, προτάσεις για την ορθή αντιμετώπιση φαινομένων όπως οι γυναικοκτονίες, αλλά και ευρύτερα η ενδοικογενειακή βία, επεξεργάζονται στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την έξαρση του τραγικού φαινομένου κατά τη διετία και πλέον που διαρκεί η πανδημία. Στόχος όχι μόνο να πειστούν οι γυναίκες – θύματα ενδοοικογενειακής βίας να εγκαταλείψουν μαζί με τα παιδιά τους τον δυνάστη τους, αλλά να μπορούν φεύγοντας να βρουν τις κατάλληλες δομές υποστήριξής τους και αρωγής στην προσπάθεια ένταξής τους στην παραγωγική αλυσίδα, αφού πολλές φορές η απειλή της φτώχειας και της ανέχειας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην όποια τέτοια σκέψη τους.

Τέλος, καθόλου τυχαία δεν είναι η χθεσινή δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της φτώχειας. Κάνοντας λόγο για μία «μάστιγα της εποχής», ο κ.Μουλκιώτης ζήτησε επαρκές σύστημα ελάχιστου εισοδήματος για την προστασία των πολιτών που πλήττονται από την ραγδαία αύξηση των ανισοτήτων και της φτώχειας.

http://www.matrix24.gr/2022/10/kodikos-kinoniko-kratos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου