Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Σε εκλογική διάταξη θέτει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης

 Οδηγίες προς …ναυτιλομένους έδωσε χθες στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ενόψει εθνικών εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βάζοντας στο ‘παιχνίδι’ τους βουλευτές, έθεσε στην πραγματικότητα το κόμμα σε εκλογική διάταξη, ενώ το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν τόσο το Πολιτικό Συμβούλιο όσο και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου εκτός μάχης να μη μείνει κανένα στέλεχος.

«Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με έναν λόγο διακριτό, βαθιά προοδευτικό και αξιακό», είπε δίνοντας τον τόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιμένοντας πως κυρίαρχα ζητήματα στον δρόμο προς τις κάλπες θα είναι τα ζητήματα πολιτικής αυτονομίας του

κόμματος. «Η πολιτική αυτονομία δεν είναι μία ρητορική θεώρηση, είναι μία πολιτική στάση, ένας αυτόνομος προγραμματικός λόγος και μία αξιακή στάση απέναντι σε έναν τοξικό δικομματισμό», συνέχισε, ενώ έθεσε πιο σαφώς από ποτέ το δίλημμα των εκλογών που για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να είναι άλλο από το «Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό». Ο ίδιος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα της διακυβέρνησης τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ μακριά από το αξιακό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, καλώντας όλους στην προεκλογική μάχη, με στόχο να μεγιστοποιηθεί το ποσοστό του κόμματος στις κάλπες. Αυτό ξεκαθάρισε ότι είναι και το μόνο που θα επηρεάσει τις εξελίξεις αμέσως μετά από τις εκλογές, αφού δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν από την λαϊκή ψήφο που να μπορεί να δείξει τον δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την εκλογική στρατηγική του κόμματος ανέλυσε ακόμα περισσότερο στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης, που ζήτησε ακόμα και το πρόγραμμα του κόμματος να παρουσιαστεί υπό αυτή την σκοπιά, δικαιώνοντας την απόφαση για αυτόνομη πορεία του κόμματος και οδηγώντας ακριβώς στην σοσιαλιστική διακυβέρνηση του τόπου, όπως την οραματίζεται η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη. Ήδη, εξάλλου, χθες, μοιράστηκε στους βουλευτές ένα προσχέδιο προγράμματος, επί του οποίου και θα τοποθετηθούν εντός δεκαημέρου, με στόχο την περαιτέρω βελτίωσή του όπου κριθεί ότι χρειάζεται.

Κριτική στη στάση του κόμματος όπως αυτή βγαίνει προς τα έξω ενίοτε, άσκησε από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι χειρότερο από μία λάθος γραμμή είναι η θολή γραμμή και εξηγώντας πως όπου το κόμμα πήρε σαφή θέση και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, αυτό αναγνωρίστηκε από τους πολίτες. Στην αιχμή της απάντησε λίγο αργότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιμένοντας ότι το κόμμα δεν έχει καθόλου θολό στίγμα, αλλά αντίθετα είναι σαφής η επιλογή του για αυτόνομη πορεία. Σε κάθε περίπτωση, η κ.Γιαννακοπούλου επέμεινε στην ανάγκη κατάθεσης συγκεκριμένων προτάσεων επί παντός επιστητού και ενός βήματος πέραν από τον καταγγελτικό λόγο κατά της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα ζήτησε εξίσου σαφή διαχωρισμό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.matrix24.gr/2022/10/se-eklogiki-diataxi-theti-to-pasok-kinima-allagis-o-nikos-androulakis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου