Μπορεί στην πρώτη ‘ανάγνωση’ της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Sunday Times, να είδαν μία προσπάθεια εξαπάτησης, μετά από τους Έλληνες, και των Βρετανών, στην Χαριλάου Τρικούπη όμως, δεν έμειναν εκεί. Αναλύοντας τα λεγόμενα του Έλληνα πρωθυπουργού, κατέληξαν ότι η συνέντευξη αυτή υπήρξε «δηλωτική πολλών αληθειών που ο ίδιος στην Ελλάδα δεν παραδέχεται».
«Η πρώτη είναι η παραδοχή απόλυσης του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΟ, που αποδεικνύει την ύπαρξη ευθύνης και η δεύτερη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρείτο από τον κ.Μητσοτάκη ως δεδομένος κυβερνητικός εταίρος», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ News ο εκπρόσωπος Τύπου του
κόμματος Δημήτρης Μάντζος, δίνοντας το στίγμα του πώς αποκρυπτογράφησαν τη συνέντευξη στην Χαριλάου Τρικούπη. Παρατήρησε εξάλλου ότι ο πρωθυπουργός ‘ομολογεί’ μέσα από αυτή τη συνέντευξη ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και ένα πολιτικό σενάριο πίσω από αυτή την παρακολούθηση, ότι «η ΝΔ θέλησε να κρατήσει σε ομηρία μία ολόκληρη παράταξη», όπως χαρακτηριστικά λένε στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή.Στην Χαριλάου Τρικούπη, όμως, καταλογίζουν στον πρωθυπουργό ότι εξάγει και fake news, όταν υποστηρίζει ότι έκανε τα πάντα για την αποκάλυψη της αλήθειας. Θυμίζουν εξάλλου, ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν έκανε όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής, το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας για να φτάσει σε βάθος η διερεύνηση, ενώ θυμίζουν με νόημα την απουσία από αυτήν κομβικών για την υπόθεση μαρτύρων. Αντιστοίχως, δεν σταματούν να αναφέρονται στο περίφημο ‘απόρρητο’, θυμίζοντας ότι υπάρχει νόμος του 2008 της ΝΔ, ο οποίος δίνει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση στον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, ήτοι στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη εν προκειμένω, να άρει το απόρρητο όλων των υπαλλήλων και των διοικητών της Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για την Χαριλάου Τρικούπη, το ζήτημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα Δημοκρατίας, με τους παροικούντες το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, να τονίζουν την ανάγκη να σπάσει η αίσθηση της ανομίας, της ατιμωρησίας και της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, με ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Για τους ίδιους, εξάλλου, είναι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών που θα πρέπει στο μέλλον να έχουν κομβικό ρόλο σε αυτές τις υποθέσεις.
http://www.matrix24.gr/2022/10/ithelan-mia-olokliri-parataxi-se-omiria/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου