Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Κι όμως, ζουν ανάμεσά μας

Αυτή τη φορά η τρισάθλια πραγματικότητα δεν είχε την ευγένεια να μας προσφέρει το όχημα που έχουμε χρησιμοποιήσει πολλές φορές για να διαφύγουμε από τα στενά της αλήθειας και της συνείδησής μας: ο αγύρτης του Κολωνού είναι Ελληνας. Δεν μας επιτρέπεται, λοιπόν, να ξαναπλύνουμε τα χέρια μας στη λεκάνη με τα καθαρά γονίδιά μας. Ούτε να μεταχειριστούμε σαν απορρυπαντικό τον ισχυρισμό ότι «ως συνήθως, για όλα φταίνε οι παλιοπακιστανοί, οι βρωμοαλβανοί, οι μπασταρδεμένοι ομογενείς. Εμείς είμαστε άλλη πάστα».

Δεν είμαστε. Κι ας επιμένουμε να βαυκαλιζόμαστε, βουλιάζοντας στο καθρεφτάκι μας από υπερβολική εμπιστοσύνη στη γονιδιακή μας κληρονομιά ή στη χριστιανική μας πίστη, η οποία σε πάμπολλες περιπτώσεις είναι μια ρουτίνα, μια αχνή ανάμνηση του «Χ.Ο.» που

αναγραφόταν εξ εθίμου στις παλιές ταυτότητες. Από όλες τις φωτογραφίες του πενηντατριάχρονου παιδοβιαστή, δημοσιευμένες από τον ίδιο στα σόσιαλ μίντια, η πλέον αλγεινή και υβριστική είναι εκείνη στην οποία ο και επίτροπος της εκκλησίας κρατάει τον Σταυρό, μάλλον Μεγάλη Παρασκευή. Αν περιμέναμε να καίει ο Σταυρός (ή όποιο άλλο ιερό σύμβολο όποιας άλλης θρησκείας) τα βέβηλα ή υποκριτικά χέρια που τον εκμεταλλεύονται, δεν θα είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα υπερπληθυσμού επί γης.

Σαν καλό άνθρωπο ζωγραφίζουν οι περίοικοι το άτομο που κατηγορείται τώρα για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο και παράνομη βία εις βάρος ανηλίκου. Ενας εκλεκτός φίλος του μάλιστα, και πολύ λιγότερο εκλεκτός πολιτικός, ακούγεται να τον εκθειάζει, σε παλαιότερη προεκλογικού τύπου σύναξη, σαν «καλό παιδί, καλό άνθρωπο, καλό οικογενειάρχη, καλό επαγγελματία, καλό Ελληνα και καλό νεοδημοκράτη». Πιθανότατα σαν άγγελοι θα εμφανίζονται στους γύρω τους και τα 213 καθάρματα που έσπευσαν να δηλώσουν έτοιμα να μαγαρίσουν και να πληγώσουν άγουρη σάρκα.

Η κομματική ιδιότητα του «καλού επαγγελματία» θα αποκτήσει κρίσιμο πολιτικό ενδιαφέρον αν χρησιμοποιηθεί σαν ασπίδα για τον ίδιο και σαν δόρυ κατά του δωδεκάχρονου θύματος και της οικογένειάς του. Γιατί, δυστυχώς, η πείρα διδάσκει ότι πάντα υπάρχουν μέθοδοι για να τσακιστούν οι «παρακατιανοί» και να επανέλθουν άμωμοι στο πόστο τους όσοι έχουν ένα κάποιο εκτόπισμα και παρανομούν επειδή υπολογίζουν και σε αυτο.

https://www.kathimerini.gr/opinion/562085398/ki-omos-zoyn-anamesa-mas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου