Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Χρειάζομαι τη βοήθειά σου

Φίλες και φίλοι στην Ευρώπη,

Έχω δει να σκοτώνουν τους φίλους μου, να ξυλοκοπούν τη μητέρα μου Ισραηλινοί στρατιώτες και να αρπάζουν την πατρογονική γη της γιαγιάς μου – η καρδιά της πονάει καθώς βλέπει να τη ρημάζουν.

Με έχουν συλλάβει και ξυλοκοπήσει έξι φορές επειδή έχω πάρει μέρος σε κινητοποιήσεις ενάντια σ’ αυτές τις βιαιοπραγίες.

Πρέπει να παραδεχτώ πως δυσκολεύομαι να πιστέψω πως η ελευθερία κι η ειρήνη είναι κάτι εφικτό σ’ αυτή τη ζωή.

Κι όμως σήμερα… είμαι γεμάτος ελπίδα.

Η ελπίδα μου είναι αυτό το κίνημα… είσαι εσύ.

Γιατί αναφέρομαι συγκεκριμένα σε σένα;

Γιατί είσαι στην Ευρώπη και σήμερα έχεις τη δύναμη να μας βοηθήσεις να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ειρήνη σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την τραγωδία.

Πάνω από 100 Ευρωπαϊκές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και σωματεία μόλις ξεκίνησαν μια νομική πρωτοβουλία για να σταματήσει η Ευρώπη να εισάγει προϊόντα από κλεμμένα εδάφη. Αν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 1 εκατ. υπογραφές που απαιτείται νομικά, η ΕΕ μπορεί να απαγορέψει αυτό το εμπόριο, το οποίο γεμίζει τις τσέπες διεφθαρμένων ηγετών και παράνομων εποίκων με συνέπεια τη δυστυχία του λαού της Παλαιστίνης.

Γι’ αυτό στηρίζομαι σε σένα: Αυτή η ιστορική πρωτοβουλία θα πετύχει μόνο αν όσοι διαβάζουμε αυτό το email υπογράψουμε πριν τη διορία που πλησιάζει σύντομα. Η φωνή σου θα παίξει καθοριστικό ρόλο:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παράνομοι έποικοι βγάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο πουλώντας τα προϊόντα τους στην Ευρώπη, σε καταναλωτές που δεν γνωρίζουν πως κυριολεκτικά χρηματοδοτούν εγκλήματα πολέμου, όπως αυτά ορίζονται απ’ τη Συνθήκη της Γενεύης. Αυτή η πρωτοβουλία θα άλλαζε ριζικά την κατάσταση σε Ισραήλ και Παλαιστίνη: Ευρωπαϊκά χρήματα – τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ χρήματα – δεν θα χρηματοδοτούν πια τους παράνομους Ισραηλινούς εποικισμούς που συχνά χτίζονται πάνω στα κατεστραμμένα σπίτια των Παλαιστινίων.

Αυτή η εκστρατεία περιλαμβάνει Παλαιστίνιους, Εβραίους και Ευρωπαίους που ενώνουμε τις φωνές μας για να εξαλείψουμε τα οικονομικά κίνητρα που καθιστούν τη βία πιο κερδοφόρα απ’ την ειρήνη.

Είναι υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους από κάθε πλευρά να συνεργάζονται στο όνομα ενός πιο δίκαιου και ειρηνικού αύριο – αυτή η ενότητα δράσης είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το Avaaz, το κίνημά μας.

Τρέχω εκστρατείες στο Avaaz εδώ και 8 χρόνια. Μαζί, έχουμε πετύχει εντυπωσιακές νίκες και σώσαμε πολλές ζωές – απ’ τη Μιανμάρ μέχρι τη Μεσόγειο κι απ’ την Κένυα μέχρι τον Αμαζόνιο. Αλλά αυτή η εκστρατεία είναι προσωπική για μένα – ο λαός μου κινδυνεύει.

Όσο γράφω, μπουλντόζες ετοιμάζονται να κατεδαφίσουν τα σπίτια 569 παιδιών. Μια οικογένεια κηδεύει ένα 7χρονο αγοράκι που σκοτώθηκε καθώς το κυνηγούσαν στρατιώτες. Ο πιο γρήγορος τρόπος να αλλάξουμε πορεία απ’ την ατέλειωτη οδύνη προς την ελευθερία και την ειρήνη είναι να κόψουμε τα κέρδη για τα οποία διώχνονται παράνομα οι Παλαιστίνιοι απ’ τα σπίτια τους για να στηθούν εποικισμοί στη γη τους – κι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τα καταφέρουμε είναι να συγκεντρώσουμε 1 εκατ. υπογραφές σ’ αυτή την πρωτοβουλία.

Γι’ αυτό σου στέλνω προσωπικό αίτημα: Βοήθησέ με να προστατέψω τον λαό μου από μπουλντόζες και τανκς που ισοπεδώνουν τα σπίτια μας, μας αφήνουν στον δρόμο κι αρπάζουν τα εδάφη μας.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ
Εκ μέρους όλων των Παλαιστινίων, σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς,
Fadi Quran






ΥΠΟΓΡΑΨΕ







Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την εκστρατεία:

Η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας προϊόντων από τις παράνομες αποικίες του Ισραήλ. Αυτές οι εγκληματικές εταιρείες τσεπώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο απ’ την Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό σημαίνει ότι πολλά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, φρούτα και βότανα που παράγονται σε κλεμμένα Παλαιστινιακά εδάφη καταλήγουν στα Ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ. Έτσι χρήματα των Ευρωπαίων καταναλωτών επιστρέφουν σ’ αυτές τις παράνομες αποικίες, χρηματοδοτώντας την καταπάτηση περισσότερων εδαφών και την κατεδάφιση περισσότερων σπιτιών, παρατείνοντας και θεμελιώνοντας τη διαμάχη.

Για να ιδρύσουν και να διατηρήσουν το σύστημα εποικισμού, οι Ισραηλινές αρχές έχουν καταπατήσει πάνω από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα παλαιστινιακών εδαφών κι έχουν χτίσει πάνω από 200 οικισμούς - περιοχή δύο φορές μεγαλύτερη απ’ το Χονγκ Κονγκ και το ένα τρίτο όλης της Παλαιστίνης. Οι Ισραηλινές αρχές έχουν μαντρώσει τους Παλαιστίνιους σε απομονωμένες περιοχές περιτριγυρισμένες με τείχη και φυλάκια. Έχουν γκρεμίσει πάνω από 27.000 σπίτια και έχουν επιβάλει στρατιωτικούς περιορισμούς στην ελευθερία μετακίνησης και στα βασικά πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτές οι πολιτικές υπονομεύουν τις προσπάθειες για ειρήνη στην περιοχή και πολλοί Παλαιστίνιοι κι ειρηνιστές Ισραηλινοί πολίτες εναντιώνονται σ’ αυτές τις κλοπές εδαφών.

Αυτή η επίσημη Πρωτοβουλία Πολιτών της ΕΕ μπορεί να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στη βία και τη στρατιωτική εισβολή. Κι όχι μόνο για την Παλαιστίνη: η πρωτοβουλία στοχεύει όλες τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις που προσπαθούν να επωφεληθούν από την καταπάτηση γης άλλων ανθρώπων - όπως τους πολίτες της Ουκρανίας αλλά κι όλου του κόσμου, που είναι αντιμέτωποι με εισβολές. Στον μακρύ δρόμο προς την παγκόσμια ειρήνη, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα στα χρονικά για την άρση ενός απ’ τα πιο κερδοφόρα κίνητρα πολέμου.

Έχουμε λιγότερο από 4 μήνες για να συγκεντρώσουμε τις απαιτούμενες υπογραφές, ώστε τα προϊόντα που αγοράζουμε να μην χρηματοδοτούν ποτέ στρατιωτική κατοχή και αρπαγές εδαφών, στην Παλαιστίνη ή οπουδήποτε αλλού.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥ


Το κίνημά μας έχει κινητοποιηθεί για την ειρήνη και την υποστήριξη του διεθνούς δικαίου σ’ όλο τον κόσμο – απ’ τη Μιανμάρ ως τη Συρία, κι απ’ το Ισραήλ ως την Παλαιστίνη και τη Ρωσία. Τώρα ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε η ΕΕ να σταματήσει να επιβραβεύει τους εγκληματίες πολέμου με κέρδη. Αν και δεν μπορούμε να διαγράψουμε τα εγκλήματα του παρελθόντος, μπορούμε να μην είμαστε συνένοχοι σ’ αυτά που διαπράττονται μπροστά στα μάτια μας.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Fadi, Antonia, Christoph, Mouhamad, Muriel, Andy, Nax, Luis, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου