Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

«Εκκωφαντική» η απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του Κράτους στον Κολωνό

Στην αποκατάσταση της αλήθειας προχώρησε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, διαψεύδοντας διαρροές περί μη ψήφισης εκ μέρους των βουλευτών του της αυστηροποίησης των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων. Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Τονίζοντας την «εκκωφαντική» απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του Κράτους στο έγκλημα του Κολωνού, η Χαριλάου Τρικούπη εστίασε στο πραγματικό για την ίδια πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης. Και αυτό δεν είναι άλλο από τη συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της Πολιτείας, αφού οι δομές της τελευταίας απέτυχαν να προστατεύσουν ένα ακόμα παιδί από την συστηματική κακοποίηση, και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν, κάνοντας ακόμα πιο τοξική τη δημόσια

συζήτηση.

Για το θέμα μίλησε με σκληρά λόγια από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για μία κοινωνία ανοχής και συνενοχής. «Το ειδεχθές έγκλημα αφορά τον εγκληματία και την επαίσχυντη πράξη του και τα αίτια που τον οδήγησαν εκεί, όμως κυρίως αφορά τους θεσμούς, το κράτος, την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών ασφάλειας και προστασίας της προσωπικής ζωής και των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη», είπε, ξεκινώντας από το αυτονόητο, ότι δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα στο ειδεχθές έγκλημα. «Οι εγκληματίες έχουν όνομα και επίθετο», είπε, ζητώντας την έκθεσή τους στη δημοσιότητα.

Ζήτησε όμως και κάτι ακόμα, την αλλαγή στους θεσμούς και τους κρατικούς μηχανισμούς, ώστε όλα τα κόμματα να έχουν μια κοινή στάση απέναντι στην αντιμετώπιση αυτών των πραγμάτων και μία κοινή πρόταση για να εμπνεύσουν την ελληνική κοινωνία και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες που ‘προσβάλλουν την ψυχή μας’, όπως χαρακτηριστικά είπε. Για αυτό και κάλεσε ένα τόσο μεγάλο θέμα να αντιμετωπιστεί με τον δέοντα σεβασμό απέναντι στην ανάγκη της κοινωνικής συνοχής και απέναντι στην ανάγκη της κοινωνικής ευημερίας. «Αυτό, δυστυχώς, δεν υπάρχει, και αποτελεί κύρια ευθύνη και της κυβέρνησης για τον τρόπο που σχεδιάζει και αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις», είπε.

Είναι άλλωστε, η Χαριλάου Τρικούπη που ζήτησε χθες τη συναίνεση όλων των κομμάτων υπέρ της εξεύρεσης τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, αλλά και στήριξης των παιδιών – θυμάτων κακοποίησης. Και σε αυτό θα επιμείνει, καθώς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εκτιμούν ότι μόνο κακό μπορεί να φέρει η κομματική αντιπαλότητα πάνω σε ένα τέτοιο θέμα, τόσο κομβικής σημασίας για την κοινωνική συνοχή.

http://www.matrix24.gr/2022/10/ekkofantiki-i-apousia-ton-kinonikon-ipiresion-tou-kratous-ston-kolono/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου