Προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ίδιας της Ευρώπης θα είναι τόσο η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης όσο και η ολοκλήρωση του Προγράμματος, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι μπαίνουμε σε μια χρονιά απαιτητική που μπορεί όμως να αποδειχθεί, ειδικά για την Ελλάδα ένα έτος-ορόσημο για την οριστική μετάβαση από τη μακρά ύφεση στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, «που όλοι έχουμε ανάγκη και όλοι
οφείλουμε να εργαστούμε για αυτή» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με την είσοδο στο νέο έτος μετράμε αντίστροφα το χρόνο, για την λήξη του προγράμματος».
Ο κ.Δραγασάκης αφού υπογράμμισε ότι η Γερμάνια αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους σημαντικότερους και πιο σταθερούς οικονομικούς εταίρους της Ελλάδας στο τομέα του τουρισμού, του εμπορίου και των επενδύσεων αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος και υπογράμμισε ειδικότερα ότι με την είσοδο στο νέο έτος μετράμε αντίστροφα το χρόνο, για την λήξη του.
«Τυπικά μας απομένουν 18 μήνες, όμως τα πιο κρίσιμα βήματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στους πρώτους μήνες αυτού του έτους. Για το λόγο αυτό η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι κρίσιμη για την έκβαση όλου του Προγράμματος. Η ελληνική κυβέρνηση έχει από την πλευρά της ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της και τα λίγα θέματα που μένουν ανοιχτά μπορούν να κλείσουν άμεσα, αν υπάρξει η αναγκαία βούληση από όλες τις πλευρές», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης, σημείωσε ωστόσο ότι δεν εξαρτώνται όλα μόνο από την Ελλάδα.
«Δεν είναι κρυφό ότι, στην παρούσα συγκυρία, βασική αιτία των καθυστερήσεων είναι αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των Θεσμών. Κυρίως ανάμεσα στο ΔΝΤ και ορισμένα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης. Αλλά και στο εσωτερικό των εν λόγω κρατών διατυπώνονται αποκλίνουσες απόψεις. Άρα δεν πρόκειται για προβλήματα που τα δημιουργεί η δική μας στάση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επισήμανε ότι τέτοιες διαφορές απόψεων μεταξύ των Θεσμών υπήρξαν και στο παρελθόν, το 2010, το 2011 και μετέπειτα. Και οδήγησαν είτε σε καθυστερήσεις είτε σε εξωπραγματικές απαιτήσεις ή σε ετεροβαρείς συμβιβασμούς σε βάρος της Ελλάδας, που είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κρίσης.
http://www.topontiki.gr/article/202347/giannis-dragasakis-metrame-antistrofa-gia-ti-lixi-toy-programmatos
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου