Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«Σύσφιγξη σχέσεων» Κουβέλη-Λοβέρδου

Του Γιώργου Μελιγγώνη
Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις σκόρπισαν χαμόγελα αλλά και στεναγμούς ανακούφισης στο επιτελείο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Αυτό διότι, ενώ η Αγίου Κωνσταντίνου είχε κάνει κακό «ποδαρικό» στη δημοσκοπική σεζόν και καταγραφόταν κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%, πλέον τα ποσοστά της έχουν «φουσκώσει» εκ νέου. Συγκεκριμένα, στη σφυγμομέτρηση της GPO λαμβάνει 4,2% στην πρόθεση ψήφου και στην δημοσκόπηση της εταιρείας MRB βρίσκεται με… ασφαλή τρόπο πάνω από το όριο της κοινοβουλευτικής της επιβίωσης, αφού προτιμάται από το 3,6% των ερωτηθέντων.
Στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν υποτιμούν το μέτωπο που έχει ανοίξει το κόμμα τους με την Χρυσή Αυγή, καίτοι απορρίπτουν την ερμηνεία (που δεν «βγαίνει», ούτως ή άλλως, από τα ποιοτικά
ευρήματα των μετρήσεων) ότι προτιμώνται από ψηφοφόρους που φεύγουν από το νεοναζιστικό μόρφωμα. Αντιθέτως, ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να έχει εκμυστηρευθεί σε στενούς συνεργάτες του ότι ο βασικός λόγος για τον οποίο τα δημοσκοπικά πανιά της ΔΗΜΑΡ πήραν αέρα, είναι η σύμπραξη του κόμματος με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα». Η συνεννόηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον πρώην υπουργό είχε προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς αρκετοί θυμούνταν πως ο κ. Λοβέρδος έχει εκφραστεί υπέρ της θανατικής ποινής, ενώ ήταν εκείνος που διαπόμπευσε προεκλογικά οροθετικές ιερόδουλες. Παρόλα αυτά, στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναγνωρίζουν ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι να μπούμε στη Βουλή» και, ως εκ τούτου, τα αυξημένα ποσοστά στο τελευταίο κύμα μετρήσεων λειτουργούν εκτονωτικά για το εσωτερικό του κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, πάντως, αναμένεται περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων του Φώτη Κουβέλη με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι δύο άνδρες προγραμματίζουν, μάλιστα, κοινές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και όλα δείχνουν ότι ο πολιτικός αρραβώνας τους θα εξελιχθεί σε γάμο. Η αρχή θα γίνει σε μερικές ημέρες από σήμερα, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» θα βρεθούν στη Λάρισα και θα μιλήσουν αμφότεροι σε εκδήλωση για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Τα διλήμματα των υποψηφίων μία ανάσα πριν την κάλπη της Κυριακής – Το πρόγραμμα και οι στοχεύσεις

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου βρίσκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ , οι οποίοι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κά...