Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Αξιακή επιλογή η εκστρατεία κατά της βίας


Στρέφεται μάλιστα κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την στάση τους απέναντι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, υπονοώντας πως είναι αυτή που υπονομεύει τη δημιουργία του.
Υπό το δόγμα «η Δημοκρατία δεν χρηματοδοτεί εγκληματικές οργανώσεις» (σ.σ. σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει πρώτος ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί τους αντιπάλους της), η Χαριλάου Τρικούπη, τάσσεται σαφώς υπέρ της πρότασης για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων, των οποίων ο επικεφαλής καθώς και ηγετικά στελέχη του διώκονται για εγκληματικές πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.
Εκτιμά άλλωστε ότι πρόκειται για έναν ισχυρό συμβολισμό ως προς την πρόθεση του πολιτικού
κόσμου στο σύνολό του όσον αφορά στο συνταγματικό τόξο για προάσπιση της Δημοκρατίας, αλλά και πως συνιστά μία υπόθεση αξιών, θεσμών, κοινωνικής αξιοπρέπειας, συνοχής και κράτους Δικαίου. Καταλογίζοντας λοιπόν άρνηση να συνεργαστούν σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί τις δύο δυνάμεις της αντιπολίτευσης ότι «εξακολουθούν να έχουν ως προτεραιότητα τις απειλές κατά της Δημοκρατίας».
Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζοντας μεν σε συνέντευξή του «εκτός τόπου και χρόνου» τους παραλληλισμούς της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και συνεπώς ξεκαθαρίζοντας ότι απορρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δεν αποφεύγει να αντικρούσει το επιχείρημα ότι η Χρυσή Αυγή τράφηκε από την οικονομική κρίση. «Όσοι τροφοδότησαν στο παρελθόν την κοινωνική ένταση, μιλώντας για ʽχούνταʼ, ʽκρεμάλεςʼ, ʽκατοχική κυβέρνησηʼ, ζητούν τώρα γαλήνη, ομαλότητα και σταθερότητα», λέει, κάνοντας λόγο για ακραίο πολιτικό λόγο, ικανό να τροφοδοτεί την ένταση.
Στο ΠΑΣΟΚ θυμίζουν τη συνεπή στάση του κόμματος από τις αρχές του 2012 ακόμα, όταν ξεκίνησαν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εκφασισμού της κοινωνίας και της ανάγκης συγκρότησης του ʽσυνταγματικού τόξουʼ. Επιμένουν ακόμα στην εμμονική σχεδόν θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Σε κάθε περίπτωση, δε, αφήνουν με όλους τους τρόπους να εννοηθεί πως οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν είναι το τέλος, αλλά μόλις η αρχή, τουλάχιστον όσον αφορά στην θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας μας, για την οποία και εμφανίζονται έτοιμοι να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις.
http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...