Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Η σύγκρουση για την έδρα του Ηλιόπουλου και το τηλεφώνημα στην Πόπη Τσαπανίδου

Στην Πόπη Τσαπανίδου θα είναι το πρώτο -και μάλλον τελευταίο- τηλεφώνημα από τη Βουλή για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε προ εικοσαημέρου.

Παρά τις συγκρούσεις που εκδηλώνονται έως και στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι πως η δημοσιογράφος θα δεχθεί, ως πρώτη επιλαχούσα, την έδρα και μάλιστα αρχίζει να στελεχώνει, λένε, το γραφείο της.

Σημειώνεται ότι περίπου οι μισοί βουλευτές, η πολιτική γραμματεία με τη χθεσινή της απόφαση και πάνω από 20 νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί υπέρ της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, κάτι που μπορεί να γίνει εάν παραιτηθούν και οι πέντε «ενδιάμεσοι» επιλαχόντες – ο πρόεδρος του κόμματος ήταν στην 9η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας και η κυρία Τσαπανίδου στην 4η.

Αλλά με δεδομένο ότι η 8η Ζωρζέτα Λάλη δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, φαίνεται ότι οδηγεί την κυρία Τσαπανίδου να κρατήσει την έδρα.

Πληροφορίες που κυκλοφορούν και φτάνουν στην Κουμουνδούρου λένε ότι η δημοσιογράφος έχει και τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στα βήματα που πρέπει να κάνει ως μέλος του κοινοβουλίου και αυτό είναι κάτι που δεν προκαλεί και ιδιαίτερη χαρά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – το αντίθετο μάλιστα. Με ό,τι αυτή η διαπίστωση μπορεί να σημαίνει για την εσωκομματική κατάσταση και την εξελισσόμενη σύγκρουση…
https://www.topontiki.gr/2024/08/23/i-sigkrousi-gia-tin-edra-tou-iliopoulou-ke-to-tilefonima-stin-popi-tsapanidou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...