Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτερικό και διεθνώς. Τα σοβαρότερα προφανώς και εκτυλίσσονται στο διεθνές πεδίο, με πολέμους σε έξαρση και άγνωστη εξέλιξη, με την Ευρώπη να διχάζεται πολλαπλώς, είτε για την οικονομική της επιβίωση είτε για το Μεταναστευτικό, και με μια προεδρική εκκρεμότητα στις ΗΠΑ, η οποία μπορεί και να κρύβει πολλές εκπλήξεις, όχι αναγκαστικά ευχάριστες. Σε αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει μια ανενόχλητη κυβέρνηση, η οποία ωστόσο αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια δημοσκοπικής στασιμότητας, και μια αντιπολίτευση που αναζητεί όχι απλώς βηματισμό, αλλά λόγο ύπαρξης. Το κενό στον χώρο της Κεντροαριστεράς χάσκει και οι ακραίες ή τάχα αντισυστημικές φωνές δυναμώνουν. Παρά ταύτα, το αξίωμα ότι η φύση αντιπαθεί το κενό είναι εξαιρετικά πιθανό να επαληθευτεί σχετικά σύντομα. Η εξαφάνιση του

Ο Σπίρτζης προκαλεί, «δείχνοντας» ανθρώπους δίχως στοιχεία για… τρολ – Πώς του απαντά ο Νίκος Μωραΐτης

Ο Χρήστος Σπίρτζης, έχοντας την ανοχή δυστυχώς ακόμα και σοβαρών ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να τορπιλίζει την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη γνωστή πια αλλόφρονα τακτική του. Αυτή τη φορά αποφάσισε να αναφέρει ονόματα – χωρίς βέβαια να παραθέσει κάποιο στοιχείο συγκεκριμένο, πόσο μάλλον αποδείξεις – για τον διαδυκτιακό πόλεμο εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και με την ενέργειά του αυτή όχι μόνο άνοιξε μία ιστορία που πλήττει δικαίους και αδίκους, αλλά θα οδηγήσει τα πράγματα στις δικαστικές αίθουσες, εφόσον άνθρωποι που αναφέρονται ότι βρίσκονται στο επίκεντρο ενός πολέμου χωρίς να έχουν την παραμικρή ανάμιξη, αποφασίσουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους νομικά.

Ο Σπίρτζης επιτέθηκε σε συγκεκριμένους ανθρώπους και λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη ο οποίος έγραψε για γνωστό παράγοντα και δημοσιογράφο ότι είναι γνωστός «λογαριασμός» που επιτίθεται στον Κασσελάκη.

Ανάλυση: Ποιοι κέρδισαν από τους 6 υποψηφίους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ στο «debate» του ΣΕΦ

Ορισμένα κωδικοποιημένα συμπεράσματα από τις ομιλίες των 6 υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ Η γενική εικόνα της εκδήλωσης ήταν σε υψηλό επίπεδο, αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνεται ζωντανός πολιτικός οργανισμός μετά από μια μακρά περίοδο πολιτικής «νεκροφάνειας».

Σοβαρές πολιτικές ομιλίες, έλλειψη τοξικότητας, πολιτικός πολιτισμός μεταξύ των υποψηφίων και εξαιρετικό ακροατήριο, χωρίς φανατισμούς και γιουχαίσματα, με ακριβοδίκαιο χειροκρότημα στους ομιλητές.


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Από τους 4 που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, κανένας δεν κέρδισε με διαφορά,αλλά και κανένας δεν έχασε.

Αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι από την Κεντροαριστερά...

Διαβάζοντας κάνεις την προχθεσινή του συνέντευξη του Διονύση Τεμπονέρα στην Εφημερίδα των Συντακτών, αντιλαμβάνεται ότι ο εργατολόγος και στέλεχος του ΣυΡιζΑ κόβει πολύ καθαρά κάθε συζήτηση περί υποψηφιότητας του για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο Τεμπονέρας δεν κρύβει την φιλοδοξία του να είναι παρών και να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου, στην κατεύθυνση της πρότασης που ο ίδιος εδώ και καιρό έχει παρουσιάσει στο δημόσιο διάλογο για ένα μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων. Εφόσον, λοιπόν, οι συνθήκες το επιτρέψουν, ο Διονύσης Τεμπονέρας θα είναι κάτι παραπάνω από παρών στην κατεύθυνση σύμπηξης του μετώπου αυτού!

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρώτο άτυπο debate των υποψηφίων – Τι θα πουν οι διεκδικητές στην Κεντρική Επιτροπή

Με την προίκα των υπογραφών να αγγίζει τις 62.000 υπογραφές και όλα να δείχνουν ότι η συμμετοχή στην κάλπη της 6ης Οκτωβρίου θα είναι μεγάλη προσέρχονται στην μεγάλη Ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή οι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ. Σε λίγη ώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος θα προχωρήσουν στο πρώτο τους άτυπο debate, κάθως θα μιλούσουν στην ανοιχτή εκδήλωση του κόμματος καταθέτοντας τις ιδεολογικές και πολιτικές τους πλατφόρμες.
Τι θα πουν οι υποψήφιοι
Η σημερινή συνεδρίαση έχει σκοπό εκτός από την κατάθεση των πλατφορμών των υποψηφίων να δώσει και ένα τέλος σ’ όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν ανοίξει όλο το προηγούμενο τέλος.

Και οι έξι υποψήφιοι θα προσπαθήσουν να στείλουν μέσα από τις ομιλίες τους πως το πιο σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ είναι να διατηρηθεί το ενωτικό κλίμα των τελευταίων ημερών.

Δημήτρης Κουτσούμπας από ΔΕΘ: Παραπλανητική η θέση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει χωρίς αντίπαλο

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παραπλανητική χαρακτήρισε την άποψη, ότι η κυβέρνηση παίζει χωρίς αντίπαλο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

«Η κυβέρνηση έχει στρατηγικό αντίπαλό της στο πολιτικό επίπεδο το ΚΚΕ», ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο ΓΓ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
«Προσπαθεί να εμφανίσει την πολιτική του ως φιλολαϊκή και να συγκαλύψει τόσο την “κρυφή” ατζέντα, όσο και το πραγματικό περιεχόμενό της. Ο Μητσοτάκης θυμίζει λίγο serial killer…

Παππάς: Να καταργηθεί το «χαράτσι» της τεκμαρτής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση νόμου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους ανέφερε στη σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Στην κατάθεση πρότασης νόμου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, Νίκος Παππάς, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη σύσκεψη εργασίας με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, στα πλαίσια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.. «Η πρότασή μας θα εμπεριέχει την υποχρεωτικότητα αποδοχής από τον δανειστή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πράγμα που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή και δεν λειτουργεί προς όφελος των ρυθμίσεων. Θα αυξάνει τα εισοδηματικά κριτήρια για την προστασία ευάλωτων δανειοληπτών και θα προστατεύει την πρώτη κατοικία. Ταυτόχρονα,

Της διαλυμένης Υγείας οι συνδικαλιστές της φταίνε…

Με τους συνδικαλιστές στον χώρο της Υγείας τα έβαλε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια της συνέντευξης της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

«Για καθαρά πολιτικούς σκοπούς υπάρχει μία προσπάθεια υποκινούμενη από συνδικαλιστές της Αριστεράς με πολύ μεγάλη ένταση σχεδόν σε κάθε δημόσια εκδήλωση που βρισκόμαστε, αλλά και από πολιτικούς αντιπάλους να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για το ΕΣΥ, ότι απεργάζεται τη διάλυση του ΕΣΥ με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αφήσει το ΕΣΥ στη μοίρα του» είπε ο Γεωργιάδης.
Ας μας συγχωρέσει ο υπουργός, αλλά οι πολίτες δεν χρειάζονται τους «συνδικαλιστές της

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μαλλιά κουβάρια στην Κουμουνδούρου για τα κλειδιά του κόμματος - Η παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη

«Ακέφαλο» είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έκρινε με ψήφους 17 υπέρ, 1 κατά, και μία αποχή τον Στέφανο Κασσελάκη «έκπτωτο».

Η συζήτηση είχε ανοίξει για το εάν έπρεπε να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από την προεδρία του κόμματος, αμέσως μετά την έγκριση της μομφής εναντίον του, ή εάν θα έπρεπε να παραμείνει μέχρι την εκλογή ή έστω μέχρι το Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Το καταστατικό του κόμματος δεν το ξεκαθαρίζει λεπτομερώς το συγκεκριμένο ζήτημα, ορίζει όμως ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο.

Συγκεκριμένα στο Άρθρο 16.1 ορίζει: «Η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο. Είναι αρμόδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου. Εκλέγει την Πολιτική Γραμματεία, τον/την Γραμματέα της και τα όργανα που θεωρεί απαραίτητα για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος».

Ν. Ανδρουλάκης: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο βήμα αντιμετωπίζοντας ευθέως τη συντηρητική παράταξη

Κάλεσμα στους πολίτες , 6 και 13 Οκτωβρίου να είναι δίπλα του όσοι θέλουν να αλλάξουν , όπως είπε την Ελλάδα, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συνεχίζοντας την περιοδεία του σε περιοχές της Π.Ε Λασιθίου, μετά την Ιεράπετρα και τη Σητεία, βρέθηκε στον 'Αγιο Νικόλαο όπου πραγματοποίησε ομιλία στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου.

Όπως τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε συγκεντρωμένους στο Επιμελητήριο, «το ΠΑΣΟΚ πέρασε δύσκολα και έφτασε στα όρια της πολιτικής επιβίωσης» ωστόσο σήμερα «κανείς δεν ρωτάει αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρωτάνε πότε θα κυβερνήσει".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ανοχή της στο πάρτι κερδοσκοπίας των ολιγοπωλίων εις βάρος των πολιτών.

Ο Ντράγκι αυξάνει το χρέος μας!

Εχοντας συμπληρώσει, μόλις πριν μια εβδομάδα, 77 γεμάτα χρόνια ζωής, δράσης και καταξίωσης, ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε να παρουσιάσει την έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν θα γίνει αποδεκτή από τις πρωτεύουσες των κρατών-μελών με ύμνους. Ωστόσο ο Ντράγκι δεν έκρυψε πως η ανταγωνιστικότητα είναι πλέον «υπαρξιακό ζήτημα» για την Ευρώπη. Ο πληθυσμός συρρικνώνεται, το ίδιο και το κέικ που μοιραζόμαστε. Θα δράσουμε ή θα βιώσουμε την παρακμή και τις επιπτώσεις της; Ο καθηγητής, τραπεζίτης και πολιτικός, κόντρα στις προβλέψεις για γενικόλογες διαπιστώσεις, εκπόνησε με την ομάδα του μια σειρά προτάσεων οι οποίες, εφόσον εφαρμοστούν συντονισμένα, μπορούν να δώσουν νέα πνοή στην ασθμαίνουσα, εξαρτώμενη από τρίτους προμηθευτές και ελλιπώς ανταγωνιστική ευρωπαϊκή οικονομία. Ο Ντράγκι παρουσίασε στους

Έπαθε… ΣΥΡΙΖΑ και η «Νίκη»: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, διαμηνύουν συνεργάτες του Νατσιού μετά τον δελφίνο που εμφανίστηκε

Κάθε κόμμα έχει και τα προβλήματά του τελικά…

Ο ιός της… αλλαγής ηγεσίας χτύπησε και τη «Νίκη» και τώρα οι συνεργάτες του Νατσιού τρέχυν να σβήσουν φωτιές.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση του κόμματος, δεν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας στο επερχόμενο συνέδριο, και τα όργανά του επαναδιατυπώνουν την εμπιστοσύνη τους στο Δημήτρη Νατσιό.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νίκης Δήμος Θανάσουλας, μιλώντας στον Flash Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι το συνέδριο θα είναι οργανωτικό, ενωτικό και έχει σαν στόχο να ικανοποιήσει την ανάγκη του λαού για μία ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Δεν τίθεται από κανένα όργανο θέμα Προέδρου. Όλοι στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τον Πρόεδρο Δημήτρη Νατσιό. Τα λουλούδια όλα ας ανθίσουν, αλλά στο σωστό παρτέρι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Mε τη σφραγίδα των Financial Times η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο φτωχή χώρα στην Ευρώπη

Η ελληνική οικονομία καταφέρνει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να καταγράφει ανάπτυξη, η οποία είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όσο της Ευρωζώνης, αλλά αυτές οι επιδόσεις πολλά χρόνια τώρα δεν περνάνε στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων, που συνεχίζουν να βιώνουν έναν διαρκών επιδεινούμενο χειμώνα… Από τα στοιχεία φαίνεται ότι οι πολίτες της χώρας βρίσκονται στον «πάτο της Ευρώπης, αναφορικά με τα πραγματικά εισοδήματα και βεβαίως την πραγματική τους αγοραστικοί δύναμη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό σημαίνει ότι παρά την ανάκαμψη που λαμβάνει χώρα στην ελληνική οικονομία, οι πολίτες της φτωχοποιούνται και δεν αποκλείεται η κατάσταση να χειροτερεύσει στην πορεία, όπως άλλωστε είχε καταγράψει εκτίμηση αναλυτών σε άρθρο των FT, το οποίο δημοσιεύτηκες πριν κάποιους μήνες. άλλωστε η χώρα μας συγκρίνεται πλέον με τη Βουλγαρία σε όρους αγοραστικής δύναμης των πολιτών. Και ακόμη η ελληνική οικονομία δεν έχει καταφέρει να «πιάσει τα προ κρίσης επίπεδα.

Η Εφορία θα μπορεί να ακυρώνει πρόστιμα και να επιστρέφει χρήματα εφόσον διαπιστωθεί λάθος και δεν θα περιμένει τα δικαστήρια

Η φορολογική Αρχή θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επιστρέφει χρήματα ή να ακυρώνει πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστωθούν λάθη, ακόμη και αν ο φορολογούμενος έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν εφικτό.

Από εδώ και στο εξής, η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να προχωρά στην ακύρωση ή τροποποίηση πράξεων επιβολής φόρων και προστίμων, ακόμα και αν οι υποθέσεις έχουν ήδη προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή στα διοικητικά δικαστήρια, εφόσον διαπιστωθούν πρόδηλα σφάλματα.

Το νέο μέτρο αφορά υποθέσεις που εκκρεμούν από το 2014 και επιτρέπει τη διαγραφή φόρων και προστίμων που έχουν επιβληθεί κατά λάθος από τις φορολογικές υπηρεσίες. Εάν οι φορολογούμενοι έχουν ήδη καταβάλει τέτοια ποσά, αυτά θα επιστρέφονται.

Ο Μπίστης ρίχνει γέφυρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς

Η άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Νίκος Μπίστης, ότι δηλαδή η Νέα Αριστερά μπορεί και να συνομιλήσει και να συνεργαστεί με τον ΣυΡιζΑ, αν παραμείνει εκτός ο Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγει μία συζήτηση για την επόμενη μέρα στην κεντροαριστερά, με το βλέμμα στραμμένο την αναγκαία επούλωση των τραυμάτων που έφερε η ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου και η διάσπαση του ΣυΡιζΑ. Βεβαίως, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ούτε έχουν όλοι την ίδια άποψη στην Νέα Αριστερά. Όμως, ο Μπίστης ρίχνει γέφυρες που ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα πέσουν εκ των πραγμάτων, δεδομένης της πολιτικής ανάγκης να προκύψει κάτι νέο και δυναμικό ως αντίπαλον δέος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Απογοήτευση σε πολλές κοινωνικές ομάδες από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Φουντώνει η ανησυχία στο εσωτερικό της Ν.Δ. καθώς η κοινωνία εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη από τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα. Η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ και στα είδη πρώτης ανάγκης και οι αυξήσεις στα φάρμακα και στην ενέργεια συνθέτουν πλέον το σκηνικό το οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., που καθημερινά πλέον εισπράττει τη δυσαρέσκεια των πολιτών, οι οποίοι εμφανίζονται ανήμποροι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
Το γεγονός ακόμα ότι οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα να χάνει δυνάμεις, παρότι η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, λειτουργεί επιβαρυντικά στο κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στο εσωτερικό της Ν.Δ. με την εσωκομματική αντιπολίτευση να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι το κόμμα χάνει την επαφή του με τον κόσμο.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση

"Αποτυχημένο" χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο λαός θα "συνταξιοδοτήσει" πρόωρα από την πολιτική καριέρα τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε πως ο ελληνικός λαός στρέφει τις προσδοκίες του στο ΠΑΣΟΚ, που, όπως είπε, αποτελεί, πλέον, τον βασικό πυλώνα αντιπολίτευσης και θα είναι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, ενώ παρουσίασε ένα "σχέδιο για το Τώρα και το Αύριο της Ελλάδας", με 8 εθνικούς στόχους, βασισμένο στο τρίπτυχο: "Βιώσιμη ανάπτυξη-Ποιοτικές Θέσεις Εργασίας-Μείωση των ανισοτήτων".
"Κύριε Μητσοτάκη, αποτύχατε παταγωδώς. Κι αν όπως υπονοήσατε με τη γνωστή σας αλαζονεία "αν σας χάσουμε, θα χαθούμε", μην ανησυχείτε. Όλο και περισσότεροι γυρίζουν την

Κώστας Σημίτης: Και νέα εμφάνιση πριν τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Νέα δημόσια εμφάνιση ετοιμάζεται να κάνει ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.

Μετά τον γιορτασμό για τα 50 χρόνια του Κινήματος, ο Κώστας Σημίτης θα δώσει το παρών σε τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κραρνιδιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 18 Σεπτεμβρίου το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργανώνουν την εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα διπλωμάτη.

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Χαιρετισμό για τον πρώην συνεργάτη και φίλο του θα απευθύνει ο Κώστας Σημίτης.

Πνιγόμαστε – Πού είναι ο δήμαρχος;

Θυμάστε έναν συριζαίο δήμαρχο στην Αργυρούπολη ονόματι Γκορτζίδη, ο οποίος ενώ πήγαινε για άνετη νίκη στις δημοτικές εκλογές βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ατύχημα σε ένα ημιπαράνομο λούνα παρκ στην περιοχή του, στο οποίο σκοτώθηκαν δυο παιδιά; Βούιξε όλη η χώρα (και η περιοχή του, προφανώς), αλλά ο δήμαρχος ήταν άφαντος επί τρεις-τέσσερις μέρες. Τον έψαχναν όλοι για να μάθουν τι έγινε, πλην εκείνος δεν φαινόταν πουθενά. Εμφανίστηκε μέρες αργότερα και προσπάθησε εκ των υστέρων να δώσει κάποιες γλίσχρες εξηγήσεις για το τρομερό συμβάν. Ηταν πολύ αργά, κανένας δεν τον άκουσε. Το κλίμα είχε ήδη γυρίσει εναντίον του και ο κύριος αυτός έσβησε ολοκληρωτικά από το πολιτικό και δημοτικό προσκήνιο. Οι δημότες του θεώρησαν ότι η απουσία του ήταν προϊόν φόβου, αδυναμίας και αμηχανίας, όλοι πείστηκαν ότι λούφαξε απέναντι σε μια ευθύνη την οποία έπρεπε να έχει αναλάβει με γενναιότητα. Και αυτό ήταν το τέλος του. Θυμάστε,

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Αύριο θα περιγράψουμε έναν άλλον πολιτικό δρόμο

«Η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και αύριο από το βήμα της 88ης ΔΕΘ θα περιγράψει έναν άλλον πολιτικό δρόμο, διότι η πατρίδα έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική δύναμη η οποία θα είναι η αυριανή κυβέρνηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψη του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

"Δυστυχώς, βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου τα εμπορικά ελλείμματα αυξάνουν, οι ανισότητες αυξάνουν και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων κατακρημνίζεται. Αυτά δεν μπορεί να τα πεις αποτελέσματα μιας επιτυχούς οικονομικής πολιτικής", είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: "Γι αυτό αύριο, από το βήμα της 88ης ΔΕΘ, θα περιγράψουμε έναν άλλο πολιτικό δρόμο. Υπεύθυνο, προοδευτικό, που θα

Όσα έγιναν στο debate Χάρις - Τραμπ: «Συμμαζέψαμε το χάλι που άφησαν οι Ρεπουμπλικανοί» - «Έφαγα σφαίρα εξαιτίας σας»

Έχοντας στη διάθεσή τους 90 λεπτά η υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος και υποψήφιος, Ντόναλντ Τραμπ διασταύρωσαν τα ξίφη τους και αναμετρήθηκαν στο πρώτο τους debate πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η σημερινή τηλεμαχία μπορεί να είναι η μοναδική ανάμεσά τους πριν από τις εκλογές, αν και το επιτελείο της Χάρις, δευτερόλεπτα μετά το τέλος της, ζήτησε και δεύτερο, με επιστολή.

Η «μάχη» των δύο υποψηφίων ξεκινησε στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), με τους δύο υποψηφίους να κάνουν χειραψία πριν ξεκινήσουν να ξεδιπλώνουν την στρατηγική και τα επιχειρήματά τους.

Όλγα Γεροβασίλη: Αν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης, εκτιμώ ότι δεν θα εκλεγεί

Για τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την μομφή κατά Κασσελάκη και την επόμενη μέρα μετά την «καθαίρεσή» του, τοποθετήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο Action 24 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Δεν απέκλεισε υποψηφιότητα Κασσελάκη, ωστόσο εκτίμησε ότι αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος δεν θα επανεκλεγεί. «Δικαίωμα να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης το έχει. Αν θα το κάνει δεν το γνωρίζω. Εκτιμώ ότι δεν θα κερδίσει» σημείωσε στις δηλώσεις της στο Action24.

Σε ό,τι αφορά το αν η ίδια θα είναι υποψήφια για την αρχηγία δεν το απέκλεισε αλλά είπε «δεν ξεκινούν από κει οι προθέσεις μου».
Εκτίμησε την ίδια στιγμή ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι μια καλή υποψηφιότητα, ενώ είπε ότι εκτιμά και τον Νικόλα Φαραντούρη.

Στα άκρα οι συγκρούσεις στην Υγεία – Πώς η κυβέρνηση χάνει τη μάχη

Μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και στους ακραιφνείς δεξιούς προκαλεί η συμπεριφορά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, αντί να προσπαθεί να κατευνάσει την ένταση που επικρατεί στους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και να εκτονώσει την κοινωνική δυσφορία για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, προκαλεί με τρόπο μάλλον εξοργιστικό!

Η πλέον προκλητική –αλλά όχι η μοναδική – ήταν η άποψη που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι «συμμορία της μιζέριας». Μία θέση που προφανώς δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να εκτονώσει το κλίμα έντασης και να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση εργάζεται με σοβαρότητα και χωρίς κορώνες για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων προβλημάτων στο χώρο της υγείας.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Πόσο θα πέσουν οι δόσεις των στεγαστικών δανείων από τις μειώσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ

Την προσεχή Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει κατά 25 μονάδες τα βασικά επιτόκια για την ευρωζώνη- για δεύτερη φορά μετά το πρώτο βήμα του Ιουνίου.

Μια εβδομάδα αργότερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα ακολουθήσει, επίσης, με την ίδια μείωση. «Ήρθε επιτέλους η ώρα για μειώσεις επιτοκίων και στις ΗΠΑ. Η ΕΚΤ και η Fed είναι πιθανό να μειώσουν τα βασικά επιτόκια στις επόμενες συνεδριάσεις τους», λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της HQ Trust, Μάικλ Χέιζ.

Για την ΕΚΤ, η Bank of America αναμένει ότι όχι μόνο θα επιλέξει να μειώσει το καταθετικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, αλλά και θα επιδείξει μια διάθεση περαιτέρω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Η BOFA αναμένει ότι η «αδύναμη οικονομική ανάκαμψη» και η υποχώρηση του πληθωρισμού θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε μείωση της τιμής του χρήματος στο 2%, το αργότερο, στο τρίτο τρίμηνο του 2025 .

Πέτρος Παππάς: Αν εκλεγεί ο Πολάκης πρόεδρος, φεύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη πήρε ο Πέτρος Παππάς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος.

«Δεν θεωρώ πως μπορώ να μείνω σε ένα κόμμα με πρόεδρο τον Πολάκη, γιατί ο ίδιος είναι αντίθετος σε θεμελιώδεις αρχές του κόμματος στο οποίο συμμετέχω εγώ, το οποίο κόμμα πιστεύει στην ισότητα όλων των πολιτών και αυτό είναι από το καταστατικό μας ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού. Ο Παύλος Πολάκης έχει αποστεί από αυτή τη θεμελιώδη της Αριστεράς.
Ο Παύλος Πολάκης έπρεπε να έχει διαγραφεί από τότε που δεν ψήφισε αυτό το εμβληματικό νομοσχέδιο. Το είπα και τότε να διαγραφεί. Για αυτό δεν θα ήμουν ποτέ σε ένα κόμμα με αρχηγό τον Πολάκη, γιατί θεωρώ πως δεν είναι το κόμμα για το οποίο με εξέλεξαν οι πολίτες» δήλωσε στο ΟΝΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα τελειώσουν εύκολα με μένα» λέει ο Κασσελάκης μετά την ήττα στην Κεντρική Επιτροπή

Σύμφωνα με ανθρώπους πλησίον του απερχόμενου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σκέφτεται επ’ ουδενί να εγκαταλείψει την πολιτική.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρότι αποχώρησε οργισμένος από την ήττα που δέχθηκε στην Κεντρική Επιτροπή και την υπερψήφιση της πρότασης μομφής, εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πιο έτοιμος από ποτέ να παραμείνει ενεργός στην πολιτική, διαψεύδοντας κατηγορηματικά σενάρια που διακινήθηκαν -από διάφορες πλευρές- για αποστράτευσή του.
«Δεν θα τελειώσουν με μένα εύκολα» φέρεται να αναφέρει σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του.
Νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά ή διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;
Τα ενδεχόμενα για την πολιτική συνέχεια του Στέφανου Κασσελάκη είναι ανοιχτά. Είτε να

Προς ΚΠΕ την Κυριακή, με έξι υποψηφίους προέδρους το ΠΑΣΟΚ

Σε μία ...επίδειξη ισχύος, επιδόθηκαν χθες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που κατέθεσαν τις απαραίτητες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς τους στην ΕΔΕΚΑΠ.

Ειδικότερα, από τις 20.000 υπογραφές της διαδικασίας το 2021, οπότε και εξελέγη πρόεδρος, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τώρα 24810 υπογραφές μελών του κόμματος και 170 μελών της ΚΠΕ, αποδεικνύοντας ότι ελέγχει απόλυτα το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη βάση του κόμματος.

Από κοντά, ο Χάρης Δούκας που κατέθεσε 99 συν μία υπογραφές μελών της ΚΠΕ, αφού θεωρητικά η δική του υπογραφή δεν μπορεί να ληφθεί υπόψην, σε μία επίσης πάντως προσπάθεια επίδειξης ισχύος και μάλιστα σε στελεχιακό επίπεδο, από τον δήμαρχο Αθηναίων.

Δεν αναμένεται καμία παρέμβαση Τσίπρα για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αναμένεται παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την καθαίρεση Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να κάνει κανενός είδους δήλωση ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση, σε αντίθεση με φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά Κασσελάκη, χθες.

Θα τηρήσει κοινώς την στάση που ακολουθεί όλους τους τελευταίους μήνες, από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου και μετά οπότε είχε ρίξει το γάντι σε Κασσελάκη καλώντας να πάει σε ανανέωση της εντολής – είχε προηγηθεί η διπλή διάσπαση, και τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης από τα στελέχη που έμειναν.

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...