Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Οι φωτιές και η κυβέρνηση – Νέρων

Φωτιές σημειώνονται τις τελευταίες δεκαετίες όλο και πιο συχνά, και στην Ελλάδα. Πέντε χρόνια στην εξουσία, η ΝΔ θα έπρεπε να έχει μάθει τη δουλειά και να προετοιμάζει τον κρατικό μηχανισμό. Οι αντικειμενικές συνθήκες χειροτερεύουν και οι προειδοποιήσεις είναι κάθε χρόνο και περισσότερες. Χωρίς προετοιμασία, η χώρα περιμένει το μοιραίο.

«Κάθε φορά που βλέπαμε το βουνό, λέγαμε “είναι θέμα χρόνου το πότε θα καεί”», λέει μια πολίτης σε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής: «Με το που είδαμε τη φωτιά ξέραμε ότι θα καεί το βουνό. Το ερώτημα τώρα είναι γιατί δεν έχουν γίνει αντιπυρικές ζώνες και ποια είναι η θέση του δασαρχείου;».

Διότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, από ανικανότητα αλλά και από έλλειψη συμφέροντος. Τι μίζα να πάρει κανείς για ένα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και μερικά οχήματα; αλλοι τομείς «δραστηριότητας» είναι περισσότερο προσοδοφόροι.

Γιατί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες περιφέρειες και τους δήμους, δεν έχει πάρει τα στοιχειώδη μέτρα, όπως εναέρια μέσα ή αντιπυρηνικές ζώνες; Για τους ίδιους περίπου λόγους που δεν έχει πάρει μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Η μόνη πολιτική είναι επικοινωνιακή: να μην υπάρξουν θύματα κι ας καεί η Εύβοια και η Βαρυπόμπη με μηδέν μποφόρ. «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» θα πουν Μητσοτάκης- Κικίλιας, αν η πολιτική «όχι Μάτι κι ας καει το πελεκούδι» πετύχει και αυτή τη φορά. Με φόντο τα αποκαΐδια που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων της Αττικής ακόμη πιο ανθυγιεινή και αφόρητη.
https://tvxs.gr/apopseis/i-apopsi-mas/i-apopsi-mas-oi-foties-kai-i-kyvernisi-neron/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...