Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Να αποτελέσει παρελθόν η πολιτική που οδήγησε στην παρακμή τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας

Στην Κομοτηνή συνέχισε την προεκλογική δραστηριότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου συναντήθηκε με τη διοικήτρια και τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου της πόλης.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για εγκατάλειψη του ΕΣΥ.

«Η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εκατομμύρια πολίτες αγωνιούν, γνωρίζοντας ότι οι υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία υποβαθμίζονται, παρ' όλες τις προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών», είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, διαβεβαιώνοντας ότι είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μύδροι Σπίρτζη: «Προειλημμένη η απόφαση διαγραφής μου από τον Κασσελάκη»

Τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, καταγγέλλει στην επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Με αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας του κόμματος δεν μπορεί να ανακτηθεί η σοβαρότητα, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα που απαιτείται για ένα κόμμα που θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική λύση για την διακυβέρνηση της χώρας», επισημαίνει ο πρώην υπουργός που έχει κληθεί σε απολογία για την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, μετά από καταγγελία 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Σπίρτζης χαρακτηρίζει προσβλητικό «(…)να με καλείτε να απαντήσω σε καταγγελία φράξιας υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, που αναφέρει «Το συγκεκριμένο στέλεχος είναι ήδη, κατ’ ουσία, ξένο σώμα στο κόμμα. Έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος», όπως ακριβώς ανέφερε και στην ομιλία του στην Κ.Ο. ο Στέφανος Κασσελάκης,

Μίζες (εξοπλισμοί) και η απόλυτη σιωπή κομμάτων, ΜΜΕ

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μία φράση: ''Οι εξοπλισμοί έχουν και μεγάλες μίζες''.

Και ενώ τα ΜΜΕ ασχολούνται ακόμα και με τι παπούτσια φορά ο κ. Κασσελάκης, διόλου ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη φράση.
Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι οι γραφικοί ψευτοαριστεροί ΣΥΡΙΖΑ-ίοι, απασχολημένοι, με τα κομπλεξικά εσωκομματικά ξεκατινιάσματά τους, ούτε αυτοί ασχολήθηκαν. Αλλά και τα φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ΜΜΕ αγνόησαν την δήλωση. Το ίδιο και τα υπόλοιπα (όλα τα) κόμματα.
Η δήλωση, αν και πολύ σημαντική, αγνοήθηκε ολικά και απόλυτα.
Η Ελλάδα είχει λαμπρή παράδοση σε μίζες από εξοπλισμούς (αεροπλάνα, πλοία, πυραύλους, ελικόπτερα, τανκς κλπ).
Με κυβέρνηση του γόνου της οικογένειας αρπακτικών- μιζοληπτών Κυρ. Μητσοτάκη, γιά

Tο ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

Να ζεις σε μια πόλη που μυρίζει ολόκληρη ψόφιο ψάρι. Να ένα δυστοπικό σενάριο που οι κάτοικοι του Βόλου ζούν τις τελευταίες μέρες. Οι αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα τα λένε όλα, μεταφέροντας, πέρα από την απόκοσμη εικόνα των εκατοντάδων νεκρών ψαριών που έχουν γεμίσει το λιμάνι του Βόλου, και τις παρενέργειες αυτής της κατάστασης στην καθημερινότητά τους. Οι επιχειρηματίες της εστίασης και του τουρισμού ζούν επίσης τον δικό τους εφιάλτη. Ποιος θέλει να κάτσει σε καφέ και σε ταβερνάκι με ένα δύσοσμο χαλί θανάτου να επιπλέει δίπλα του; Ποιος τουρίστας αντέχει να μείνει σε κατάλυμα αντικρίζοντας αυτό το θέαμα; Και ποιος θα αποφασίσει να επισκεφθεί τον Βόλο τώρα, τη στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης, ελληνικά και ξένα, μεταδίδουν τέτοιες εικόνες από την περιοχή; Και να έχεις κανονίσει εκδρομή εκεί, την ακυρώνεις. Η κραυγή αγωνίας των επιχειρηματιών αποτυπώνεται σε ανακοινώσεις που

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Συνεννόηση Γεραπετρίτη με Φιντάν για ήρεµα νερά: Ραντεβού στις Βρυξέλλες για την προετοιµασία της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

Όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η «Απογευµατινή», σήµερα συναντώνται οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας. Το ραντεβού γίνεται στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το γνωστό και ως Gymnich, λίγο πριν από το γεύµα εργασίας. Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφηµερίδας µας, οι δύο οµόλογοι επιδίωκαν εδώ και αρκετές εβδοµάδες ένα τετ α τετ σε «ουδέτερο» έδαφος. Το βρήκαν κι έτσι θα προσπαθήσουν να λειάνουν τις γωνίες που δηµιούργησε το επεισόδιο στην Κάσο.

Το κλίµα δεν είναι ιδανικό. Το Κυπριακό, το συµβάν του Ιουλίου και το ενδεχόµενο για µια «Κάσο νούµερο 2» την ερχόµενη εβδοµάδα -που το ιταλικό πλοίο θα κάνει έρευνες ανατολικά της Κάσου στην περιοχή του παράνοµου κι ανυπόστατου τουρκολιβυκού µνηµονίου - ρίχνουν βαριά σκιά πάνω από το σηµερινό ραντεβού. Μοιραία, η Κάσος καθορίζει και την ατζέντα της

Κύρτσος υπέρ Κασσελάκη: Δεν ξέρω άλλον να αντέχει σε τόσες επιθέσεις

Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη σπεύδει ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και διαγραφείς από το κυβερνών κόμμα εδώ και χρόνια, Γιώργος Κύρτσος.

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει περίπου την απορία του, αλλά και τον θαυμασμό του για το πώς… αντέχει ο Κασσελάκης σε τόσες επιθέσεις που δέχεται από τον «μηχανισμό Μητσοτάκη», αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του!

Η ανάρτηση:

Μετά τα όσα συνέβησαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα και την εκλογή Κασσελάκη
δεν υπάρχουν περιθώρια για..πολιτική ανάλυση.
Παρατηρούμε το όλοι εναντίον όλων χωρίς πολιτικό νόημα.
Έχω εντυπωσιαστεί πάντως από τον δυναμισμό και την αντοχή Κασσελάκη.
Βρέθηκε σε άγνωστο γι…

Ο χορός των ανευθυνοϋπεύθυνων μετά την πυρκαγιά και πριν από την πλημμύρα

Η φωτογραφία αυτής της μικρής ζούγκλας (επάνω) θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα πολύ ευχάριστο θέαμα, αν δεν φανέρωνε κάτι πολύ επικίνδυνο και μια καταστροφή εν αναμονή. Είναι από την περιοχή του Αμαρουσίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις οδούς Σωρού και Κυπρίων Αγωνιστών. Για όσους δεν αναγνωρίζουν το σημείο, αυτή η πυκνή, οργιώδης βλάστηση είναι στο ρέμα Πολυδρόσου, γνωστότερο ως ρέμα Χαλανδρίου, που ξεκινά από την Πεντέλη, διατρέχει τους δήμους Βριλησσίων, Μελισσίων, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και καταλήγει σε διάφορες διακλαδώσεις στη Φιλοθέη. Το συγκεκριμένο σημείο έχει «διαμορφωθεί», όπως φαίνεται στη φωτογραφία, από μια νεροποντή πριν από τρία χρόνια, όταν το υπερχειλισμένο ρέμα παρέσυρε εισόδους κατοικιών της περιοχής, περιβόλους και τμήματα δρόμων. Από το σημείο αυτό και έπειτα ξεκινούν όλα τα γνωστά χαριτωμένα της ελληνικής πραγματικότητας. Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

«Η μάχη τον Οκτώβρη δεν είναι εσωκομματική μάχη του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια μάχη για την πατρίδα»

Ν. Ανδρουλάκης: Δεν έχει ταβάνι η προσπάθειά μας, όσο και αν κάποιοι θέλουν να επιβάλουν το αφήγημα της ήττας
«Ο κ. Μητσοτάκης επί πέντε χρόνια καθόταν στην πρωθυπουργική καρέκλα και έλεγε: “όσο θυμάται ο λαός τον Τσίπρα, εγώ δεν πρόκειται να πέσω”. Πού βασίστηκε η ηγεμονία του; Στην ανοχή του ελληνικού λαού μετά την εμπειρία της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Δεν έκανε τίποτα. Μόνο διαχείριση και μπαλώματα. Μηδέν όραμα για την ανάπτυξη, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μιλώντας σε στελέχη στην Καστοριά.

«Θλίβομαι γιατί ακούω κάποιους να λένε ότι τους “κούρασαν” οι υποκλοπές, ακόμη και τα Τέμπη. “Κουράζονται” εύκολα οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς, όμως, δεν

Ο Τσίπρας και η φωτιά που φουντώνει στο υπόγειο

Θα τα γράψω ακριβώς όπως τα καταλαβαίνω, δίχως φιοριτούρες. Οτι κάποιο χοντρό παιχνίδι παίζεται εν συνόλω γύρω από ένα πακέτο θεμάτων που περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, την Κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ και το  αντιμητσοτακικό μέτωπο είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Οτι κέντρα φαιάς ουσίας και ακόμα πιο φαιών συμφερόντων βρίσκονται σε υπερδιέγερση το αντιλαμβάνεται και η κουτσή Μαρία. Οτι υπόγεια δίκτυα σχεδιασμών, συνεννοήσεων, πληροφοριών, υπονομεύσεων και ανασυνθέσεων (ενός κομματιού αρχικά και στη συνέχεια ολόκληρου) του πολιτικού μας σκηνικού λειτουργούν πυρετωδώς είναι ηλίου φαεινότερο. Μακριά από εμάς η παραφιλολογία και η συνωμοσιολογία, όταν όμως από μια τρύπα στο έδαφος βγαίνει πυκνός καπνός, δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι κάποια μεγάλη φωτιά φουντώνει στο υπόγειο. Οι ενδείξεις άλλωστε ήταν από καιρό ολοφάνερες.

Καλά τα μέτρα, αλλά δεν φτάνουν

Αυτή τη στιγμή στο Χαλάνδρι διατίθενται προς ενοικίαση 856 σπίτια. Το φθηνότερο είναι ένα δώμα σε ταράτσα, 24 τ.μ., προς 470 ευρώ τον μήνα. Και αν θες να το νοικιάσεις για λιγότερο από έναν χρόνο, το ποσό ανεβαίνει στα 630 ευρώ. Ναι, για το δώμα. Το ακριβότερο διαμέρισμα κοστίζει 7.300 ευρώ τον μήνα και βρίσκεται στον ένατο όροφο πολυκατοικίας και διαθέτει πισίνα. Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα που είναι λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 100 τετραγωνικά ξεκινούν από 900 ευρώ, με όριο το νούμερο που θα κατέβει ως έμπνευση στο κεφάλι του ιδιοκτήτη. Αναφέρομαι στο Χαλάνδρι επειδή γνωρίζω την περιοχή και πέρασα τον χειμώνα ψάχνοντας σπίτι προς ενοικίαση. Και επειδή οι αγγελίες είχαν αποτυπωθεί σαν στάμπα στο μυαλό μου, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι σχεδόν όλα τα σπίτια που ήταν τότε διαθέσιμα (εκεί κοντά στα 100 τ.μ.), βρήκαν ενοικιαστή. Αναρωτιέμαι αν όντως η

Ποιος/α είναι καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί αρχηγός; Αποτέλεσμα νέας μέτρησης



Ψηφοφορία / Αποτελέσματα

Ποιος/α είναι καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί αρχηγός;Ανδρουλάκης
589 (44%)
Γερουλάνος
276 (20%)
Διαμαντοπούλου
152 (11%)
Δούκας
136 (10%)
Κατρίνης
126 (9%)
Κάποιος/α άλλος/η
30 (2%)
Κανελλάκης
24 (2%)
Γιαννακοπούλου
10 (1%)
ΔΞ, ΔΑ

8 (1%)

Σύνολο ψήφων: 1.352

Στην 16η θέση της ΕΕ η Ελλάδα ως προς το καθαρό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών

Με αφορμή δύο άρθρα που δημοσιεύθηκαν από το ΚΕΠΕ αναφορικά με τους μισθούς, τις αμοιβές και την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών και ιδιαιτέρως των οικογενειών με παιδιά, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τονίζει τα παρακάτω:

Πρώτον, τα τελευταία πέντε χρόνια ο κατώτατος και ο μέσος μισθός στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί περισσότερο από ότι οι τιμές. Συγκεκριμένα, μεταξύ 2019 και 2023 ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή έχει σωρευτικά αυξηθεί κατά 13,4%. Την ίδια περίοδο, με βάση τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 20,2%, ενώ ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί από το 2019 ως σήμερα κατά 27,7%.
Δεύτερον, την τελευταία πενταετία το πραγματικό κατά κεφαλή εισόδημα έχει αυξηθεί στην

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Κυβέρνηση: Δύσκολη επανεκκίνηση μετά από ένα αποτυχημένο καλοκαίρι

Με το βλέμμα στραμμένο στις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας μέσα στον Σεπτέμβριο βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα γαλάζια στελέχη γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εικόνα της κυβέρνησης και το φετινό καλοκαίρι δεν ήταν η καλύτερη. Η μάχη για την καθημερινότητα του πολίτη έχει χαθεί , αφού η ακρίβεια συνεχίζει να ταλανίζει το πορτοφόλι των πολιτών , ενώ τα ζητήματα της υγείας παραμένουν ανοικτή πληγή για την κοινωνία.

Την ίδια ώρα το πολυδιαφημισμένο υπουργείο Κλιματικής κρίσης εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ανήμπορο να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα με την φωτιά να φτάνει μέσα στον αστικό ιστό ,αναζωπυρώνοντας έτσι την ανασφάλεια των πολιτών.
Όπως επισημαίνουν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, εάν η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν τόσο κακή τότε τα πράγματα θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για την ΝΔ καθώς παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής

Η πρόσφατα συσταθείσα Κοινοπραξία AI-Enabled ICT Workforce στην οποία συμμετέχουν κολοσσοί της Πληροφορικής δημοσίευσε την εναρκτήρια έκθεσή της, με τίτλο «The Transformational Opportunity of AI on ICT Jobs», η οποία αποκαλύπτει ότι το 92% των θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής θα μετασχηματιστεί λίγο ή πολύ, λόγω της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ειδικότερα, η μελέτη υποστηρίζει ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές θα παρατηρηθούν σε θέσεις εργασίας μεσαίου επιπέδου (40%) και αρχικού επιπέδου (37%), καθώς ορισμένες δεξιότητες και ικανότητες γίνονται περισσότερο ή λιγότερο σχετικές. Η ηθική της τεχνητής νοημοσύνης, η υπεύθυνη τεχνητή νοημοσύνη, η ταχεία μηχανική, η παιδεία τεχνητής νοημοσύνης και η αρχιτεκτονική μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM) αναμένεται να αποκτήσουν σημασία σε αυτή τη νέα εποχή, ενώ η

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ξέσπασμα Νίκου Μωραΐτη κατά Τσίπρα – «Έκανε την Αριστερά κουρελόχαρτο με τους αριβίστες του»

Εκτός ελέγχου πλέον οι συγκρούσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα στο στόχαστρο μπαίνει όλο και πιο συχνά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο στιχουργός και υποστηρικτής για καιρό τουλάχιστον, αν και συχνά πυκνά πλέον παίρνει αποστάσεις, του Στέφανου Κασσελάκη, ξεσπά κατά του πρώην πρωθυπουργού. Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι ο πρώην πρωθυπουργός φόρτωσε την Αριστερά με πολιτικά εξαμβλώματα, αρπακτικά και αριβίστες, που εξευτέλισαν τον χώρο και τον έκαναν κουρελόχαρτο.

Η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη:

«Η προσφορά του Κασσελάκη είναι ότι (από απειρία· από πολιτική αφέλεια;) τράβηξε το σεντόνι και αποκαλύφθηκε με τι πολιτικά εξαμβλώματα φόρτωσε ο Αλέξης Τσίπρας την (υποτιθέμενη) Αριστερά. Να τους βλέπεις και να ντρέπεσαι να πεις «είμαι Αριστερός». Ελπίζω αυτή η πληγή για την Αριστερά κάποτε να κλείσει. Όμως θα πάρει πολλά χρόνια και πολύ

Πόσο αντέχει η χώρα χωρίς εναλλακτική λύση;

Ο απολογισμός του καλοκαιριού είναι καταστροφικός -κυριολεκτικά όσο και πολιτικά- για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Η πυρκαγιά της Αττικής ήταν το επιστέγασμα μιας εικόνας προϊούσας φθοράς, αμηχανίας, μειωμένων ανακλαστικών και έλλειψης προοπτικής που εγκαθίσταται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο. Η λέξη-κλειδί είναι η «διαχείριση». Διαχείριση της καθημερινότητας αντί σχεδίου για το μέλλον. Διαχείριση των κρίσεων όταν η όποια πρόληψη αποτυγχάνει – ακόμη και για φαινόμενα απαιτητικά αλλά αναμενόμενα, αφού ο υπουργός κ. Κικίλιας είχε ήδη στην αρχή του καλοκαιριού προϊδεάσει πως η αντιπυρική περίοδος θα ήταν «δύσκολη». Διαχείριση επικοινωνιακή την επαύριο της καταστροφής με τη γνωστή μέθοδο που μας έχει περιγράψει γλαφυρά ο Πέτρος Δούκας ως μαγική λύση στα πολιτικά προβλήματα που

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Το ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζει σε… προίκα – που όμως δεν θα μοιραστεί σε όλους το ίδιο

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασαν – ευχάριστα πρέπει να πω – το ΠΑΣΟΚ.

Στο Κίνημα περίμεναν ότι η σύγκρουση θα ξεσπούσε αργά ή γρήγορα ενόψει του συνεδρίου, που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο, αλλά δεν ανέμεναν από τώρα τον χαμό.

Οι περισσότεροι μάλιστα παραμένουν σε χαλαρή διάθεση, μαζεύοντας δυνάμεις για τη δική τους μάχη ηγεσίας, που πιθανόν θα φουντώσει ξανά από τα τέλη Αυγούστου.

Οι πιο αισιόδοξοι των Πασόκων θεωρούν πάντως ότι τα κέρδη για το Κίνημα από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν να φαίνονται στις δημοσκοπήσεις της επόμενης εβδομάδας.

Και μιλούν για… ανέλπιστα γρήγορη προίκα, που μπορεί να δώσει ώθηση στο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Κι αν ο Πολάκης «πάρει» τον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πρώτες αντιδράσεις αρκετών σχολιαστών στην είδηση ότι ο Παύλος Πολάκης όχι απλώς αμφισβητεί τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά σκέπτεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια αναμενόμενη ταυτολογία: «Ο Πολάκης, ανεξαρτήτως αρχηγού, ήταν και παραμένει η ψυχή και ο πνευματικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ». Επομένως, υπό αυτή την έννοια, δεν χρειάζεται να γίνει πρόεδρος. Αλλωστε, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη ήταν και παραμένει «πάνω από τον πρόεδρο». Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γραμμή σκέψης, αυτός είναι και ο λόγος που κανένας από τους δύο προέδρους δεν αποτόλμησε να διαγράψει τον κ. Πολάκη από το κόμμα. Ενώ όταν ο κ. Κασσελάκης, πιθανόν πάνω σε μια κρίση παρορμητισμού, αποφάσισε να τον διαγράψει από την Κ.Ο., τρομοκρατήθηκε στη συνέχεια τόσο πολύ ώστε μέσα σε λίγες ώρες

Η σύγκρουση για την έδρα του Ηλιόπουλου και το τηλεφώνημα στην Πόπη Τσαπανίδου

Στην Πόπη Τσαπανίδου θα είναι το πρώτο -και μάλλον τελευταίο- τηλεφώνημα από τη Βουλή για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε προ εικοσαημέρου.

Παρά τις συγκρούσεις που εκδηλώνονται έως και στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι πως η δημοσιογράφος θα δεχθεί, ως πρώτη επιλαχούσα, την έδρα και μάλιστα αρχίζει να στελεχώνει, λένε, το γραφείο της.

Σημειώνεται ότι περίπου οι μισοί βουλευτές, η πολιτική γραμματεία με τη χθεσινή της απόφαση και πάνω από 20 νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί υπέρ της εισόδου του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, κάτι που μπορεί να γίνει εάν παραιτηθούν και οι πέντε «ενδιάμεσοι» επιλαχόντες – ο πρόεδρος του κόμματος ήταν στην 9η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας και η κυρία Τσαπανίδου στην 4η.

Επιστολή Διαμαντοπούλου στους βουλευτές: Να αγωνιστούμε μαζί

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σήμερα πρέπει να επιβεβαιώσει και πάλι το μήνυμα ότι προχωρά σε μια νέα ηγεσία που θα έχει όραμα, σχέδιο, δυναμική και αντανακλαστικά εξουσίας για τη νέα εποχή αναφέρει.

Η υποψήφια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ περιγράφει τη διαδρομή της στην πολιτική, τους στόχους και τα επιτεύγματα, επισημαίνει την ανάγκη ενότητας την επόμενη μέρα και τονίζει ότι και μέσω της τηλεμαχίας που οργανώνεται θα προσπαθήσει να αναδείξει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις. Η κυρία Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι ανεβάζει τόνους και στροφές, σηκώνοντας το γάντι απέναντι στην κυβέρνηση και παίρνοντας θέση ως η μοναδική δυνατή αντικαταστάτης του κ. Μητσοτάκη. Αυτό φάνηκε και από τα τέσσερα ρήματα που χρησιμοποίησε για να δηλώσει τις προθέσεις τις, λέγοντας πως στόχος της είναι να αναμετρηθεί, να συγκριθεί, να αντιπαρατεθεί και να αντικαταστήσει τον κύριο Μητσοτάκη. Πιο έντονα είναι διατεθειμένη να αντιπαρατεθεί- αλλά πάντοτε πολιτικά – και με τους υπόλοιπους υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Το «καλάθι» του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Αλλαγές στις συντάξεις, εισφορά αλληλεγγύης, εφάπαξ οικονομική ενίσχυση και άλλα θα προωθηθούν από το φθινόπωρο στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τις ανακοινώσεις θα κρατάει στο… καλάθι του στο βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναμένεται να αναφερθεί στις αυξήσεις των συντάξεων και άλλων βασικών επιδομάτων, καθώς και στις εφάπαξ ενισχύσεις. Οι βασικές αλλαγές που έρχονται από το φθινόπωρο:

1. Αυξήσεις 2,5% στις συντάξεις για περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

2. Επίδομα προσωπικής διαφοράς 100-200 ευρώ: Οι συνταξιούχοι που δεν θα πάρουν αύξηση επειδή διατηρούν ακόμα προσωπική διαφορά θα ενισχυθούν με το επίδομα προσωπικής διαφοράς 100-200 ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση, η μηνιαία σύνταξή τους να μην υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ.

Ανδρουλάκης: Αγωνίζομαι για να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού και να κάνω την πατρίδα μου πιο ισχυρή

Την πίστη του ότι «πρέπει να ηττηθεί η σημερινή κυβερνητική πολιτική», εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Politischios.gr και τον δημοσιογράφο Παντελή Φύκαρη, σημειώνοντας ότι «αγωνίζομαι για να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού και να κάνω την πατρίδα μου πιο ισχυρή».

«Στόχος μας είναι να υπάρχει μια άλλη πολιτική στα μεγάλα προβλήματα της χώρας με ήττα της συντήρησης και του λαϊκισμού. Πάντα ήμουν απέναντι από την όχθη του λαϊκισμού και της συντήρησης και αυτοπροσδιορίζομαι ως ένας ιδεολόγος σοσιαλδημοκράτης. Πιστεύω ότι πρέπει να ηττηθεί η σημερινή κυβερνητική πολιτική γιατί βοηθά την εγχώρια ολιγαρχία, αφήνει μεγάλες ανισότητες πίσω της, υπονομεύει το κράτος δικαίου, -το βλέπουμε σε σειρά σκανδάλων όπου επιλέγεται η συγκάλυψη, και αποδυναμώνει το κοινωνικό κράτος» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Κυρ. Βελόπουλος: Αναξιόπιστη και επικίνδυνη η κυβέρνηση

«Μία κυβέρνηση που αποκαλεί Γροιλανδούς του πυρόπληκτους της Αττικής και έπειτα τους κατηγορεί για τους εμπρησμούς, συντονισμένα, είναι αναξιόπιστη και επικίνδυνη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος επισήμανε: 
«Όσα μέτρα και να υποσχεθεί ότι θα λάβει, δεν θα τα υλοποιήσει ποτέ. Το μόνο μέτρο που σώζει τον τόπο είναι να προσφύγουν σε εκλογές και να φύγουν, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών για την Γροιλανδία. Μία συμβουλή στον κύριο Μητσοτάκη, από τον συντοπίτη του Νίκο Καζαντζάκη, διότι συνεχώς ο πρωθυπουργός ψεύδεται. 
Το ψέμα είναι ανανδρία κύριε πρωθυπουργέ. Ας διαβάσετε μια φορά, επιτέλους, Καζαντζάκη».

Αιγαίο μισό – μισό

Κάτω από τα ραντάρ της τρέχουσας ειδησεογραφίας (εκτός σπανίων εξαιρέσεων) περνούν το τελευταίο διάστημα οι συστηματικές και μεθοδικές προσπάθειες / ενέργειες της Άγκυρας να δημιουργήσει τετελεσμένα (ή δεδομένα) σύμφωνα με τις ξεκάθαρα διακηρυγμένες θέσεις της για τις «εκκρεμότητες» στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Οι τουρκικές ενέργειες αξίζουν την προσοχή μας για μια σειρά λόγους:

● Αντιμετωπίζονται «χαλαρά» ή με σιωπή από την ελληνική κυβέρνηση.

● Ανάλογη σιωπή επικρατεί και στα κόμματα της αντιπολίτευσης (κατά κύριο λόγο τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ), που φαίνεται να έχουν αποδεχτεί την υψηλή διαχείριση των ελληνοτουρκικών από τη «φίλη» Αμερική, της οποίας τις οδηγίες ακολουθεί απαρέγκλιτα η ελληνική κυβέρνηση.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ανδρουλάκης: Με ευθύνη της κυβέρνησης οι δομές δημόσιας Υγείας καταρρέουν

Βίντεο που αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αποτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να τα αντιμετωπίσει ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οι γιατροί της Σάμου κατήγγειλαν ότι η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου νοσηλεύεται στην Αθήνα με συμπτώματα εγκεφαλικού λόγω των εξαντλητικών ωραρίων. Αντίστοιχη κατάσταση με υποστελεχωμένα τμήματα και υπερεφημέρευση επικρατεί σχεδόν στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας.

Διανύουμε τη δεύτερη τετραετία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη. Βασική του δέσμευση όταν πήρε τα 40 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, που δόθηκαν επί της ουσίας για τη δημόσια υγεία, ήταν ότι θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να εξασφαλίσει καλύτερες

Τι ζητούν οι αγορές από πολιτικούς και τραπεζίτες

Τι μπορεί να φοβίζει περισσότεροι κι από τους πολέμους τους ευρωπαίους πολιτικούς και τους τραπεζίτες;  Η απάντηση είναι εύκολη: -«Μα, ασφαλώς οι αγορές»…. Για όλους όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις από την χρεοκοπία της Lehman Brothers to 2008 που πυροδότησε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, η ευρωπαϊκή οικονομία (και πολύ περισσότερο η ελληνική) υπέφερε τόσο καθώς βυθίστηκε στην ύφεση και σε μια βαθιά κρίση χρέους η οποία άλλαξε τα πάντα από το Σύμφωνο Σταθερότητας, μέχρι τις κυβερνήσεις και την επικράτηση λαϊκιστικών φωνών. Εφέτος τη «νιρβάνα» των καλοκαιρινών διακοπών, τάραξαν και πάλι οι αγορές. Η μετάδοση της βουτιάς του Αυγούστου στη Wall Street και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αλλά και οι απώλειες των τιμών των μετοχών άρα και των αποτιμήσεων στα χρηματιστήρια ανησύχησε (κυρίως) τους κεντρικούς τραπεζίτες οι οποίοι πλέον καλούνται να αναλάβουν δράση για να «ξεκολλήσουν» τις οικονομίες από τον βάλτο

Το ορόσημο της ΔΕΘ και τα μεγάλα προβλήματα

Αν για την κυβέρνηση υπάρχει σήμερα ένα ορόσημο στον χρόνο, αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 88ηςΔΕΘ.

Πέρυσι ο πρωθυπουργός είχε ανέβει στη Θεσσαλονίκη με τον αέρα που του έδινε η διπλή καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, σε συνδυασμό με την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και τη στασιμότητα που επεδείκνυε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με υψηλές προσδοκίες, καθώς οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας ετοιμάζονταν να αναβαθμίσουν το αξιόχρεο της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα, έστω κι αν οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία είχαν ήδη «θαμπώσει» κάπως την εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας και την ευφορία από την εκλογική νίκη.

Ωστόσο η φετινή του παρουσία στη ΔΕΘ «χρωματίζεται» εντελώς διαφορετικά: η Νέα Δημοκρατία «στραπατσαρίστηκε» στις ευρωεκλογές και, ταυτόχρονα, άνοιξε μια συζήτηση

Ράφα: Στον πλήρη έλεγχο του Ισραήλ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «νίκησαν» τις μονάδες του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω στα κλειστά σύνορα του παλαιστινιακού θυλάκου με την Αίγυπτο, δήλωσε χθες Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στους άνδρες του στον τομέα, ενώ σβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία.

«Η ταξιαρχία (της Χαμάς) στη Ράφα νικήθηκε και πάνω από 150 υπόγειες σήραγγες καταστράφηκαν» στον τομέα αυτόν, διαβεβαίωσε. Πρόσθεσε πως έδωσε διαταγή στα στρατεύματά του να επικεντρωθούν στην καταστροφή των υπόγειων σηράγγων που απομένουν στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο το προσεχές διάστημα.

Το χρονικό των επιχειρήσεων στη ΡάφαΟ ισραηλινός στρατός άρχισε χερσαίες επιχειρήσεις στη Ράφα στις αρχές Μαΐου, αψηφώντας τη διεθνή κατακραυγή και ανησυχία για τους

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για «νεκρή ζώνη» στο Κουρσκ μιλά ο Ζελένσκι, ρωσικό σφυροκόπημα από αέρος στο Κίεβο

Τους στόχους του Κιέβου μετά την εισβολή ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικά εδάφη επιχείρησε να περιγράψει σε μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι δημιουργία μίας «νεκρής ζώνης» στη ρωσική επαρχία Κουρσκ, ενώ ζήτησε εκ νέου την υποστήριξη της Δύσης.

Συγκεκριμένα σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Κουρσκ και στην άμυνα της χώρας κοντά στο Τορέτσκ στην περιφέρεια Ντονέτσκ. Αρχικά αναφέρθηκε στις γραμμές του μετώπου στο Τορέτσκ και στο Ποκρόβσκ. «Σε μία ημέρα έχουν υπάρξει δεκάδες επιθέσεις, αλλά οι δυνάμεις μας, οι ταξιαρχίες μας κρατάνε τις θέσεις τους», ανέφερε αρχικά. «Σήμερα, πετύχαμε καλά και αναγκαία αποτελέσματα στην

Η τριτοκοσμική συνήθεια του καλαθιού της ΔΕΘ

«Τι είχες Γιάννη;» όταν σφίγγουν οι ζέστες; «Τι είχα πάντα»: πρωτοσέλιδα για το καλάθι της ΔΕΘ. Στην Ελλάδα ο Αγιος Βασίλης περνάει μια βόλτα και νωρίτερα. Αναδύεται μέσα από τη θάλασσα στις αρχές Σεπτεμβρίου και μαυρισμένος από τα καλοκαιρινά μπάνια ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Εκθεση. Φταίνε οι οικονομικοί συντάκτες που έγραφαν πριν ακόμη φτάσουμε Αύγουστο για το «πακέτο» της φετινής ΔΕΘ; Οχι, είναι ένα παγιωμένο και αναπαλλοτρίωτο τμήμα του πολιτικού μας ημερολογίου, μια σταθερή συνήθεια, που παρότι ξέρουμε ότι μας κάνει κακό, δεν λέμε ως χώρα να τη διακόψουμε. Γιατί είναι όμως τριτοκοσμική αυτή η συνήθεια: 1. Αντί να πιέζουμε για να βελτιωθούν με τρόπο δομικό όσα προσφέρει το κράτος σε όσους στηρίζονται σε αυτό (γιατί δεν έχουν χρήματα για ιδιωτική Υγεία, Παιδεία και Ασφάλεια), όλο το σύστημα κουρδίζεται γύρω από μια ημερομηνία

Επίθεση Τραμπ στην Χάρις: Έχει το γέλιο μιας τρελής - Είμαι πιο όμορφος από εκείνη

Ο Τραμπ εκφώνησε ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γουίλκς-Μπάρι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Πενσιλβάνιας, μιας από τις θεωρούμενες πολιτείες-κλειδιά στην εκλογική αναμέτρηση.

Η Χάρις περιοδεύει σήμερα στο δυτικό τμήμα της ίδιας πολιτείας, με πρώτο σταθμό το Πίτσμπουργκ, προτού μεταβεί στο Σικάγο για το συνέδριο των Δημοκρατικών που αρχίζει τη Δευτέρα.

«Πιστεύω πως (η Χάρις) θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί σε σύγκριση με εκείνον (σ.σ. δηλαδή τον Μπάιντεν)», υποστήριξε ο Τραμπ. Παρότι αρκετοί τον συμβούλευαν να αποφεύγει τις προσωπικές προσβολές, προειδοποιώντας ότι θα του στερήσουν ψήφους μετριοπαθών, ο Τραμπ δεν δίστασε να εξαπολύσει βολές κατά της Χάρις. «Την έχετε ακούσει να γελάει; Αυτό

Απαράδεκτος ο Νίκος Παππάς, αλλά και ο αστυνομικός… «μπουμπούκι»

Η πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για μία κόντρα του τελευταίου στο facebook με αστυνομικό από τη Θεσσαλονίκη, έχει ευτράπελα.

Ο Παππάς, καίτοι είναι πλέον ευρωβουλευτής, θεώρησε ενδεδειγμένο να στήσει καβγά και να απευθύνει μειωτικούς χαρακτηρισμούς στον αστυνομικό, που ήθελε μάλλον να του την… «πει» πολιτικά.

Αντί να ασχολείται με τα της ευρωβουλής – όπου χρειάζεται κόπος να μάθεις ακόμα και τα βασικά – καθόταν και απηύθυνε «απειλές» σαν να τσακώνεται στο γήπεδο.

Ακολούθησε ανακοίνωση της ένωσης αξιωματικών της αστυνομίας, απάντηση του Παππά, δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και πάει λέγοντας.

Ποιος/α είναι καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί αρχηγός;

Ψηφοφορία / Αποτελέσματα

Ποιος/α είναι καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί αρχηγός;Ανδρουλάκης
426 (40%)
Γερουλάνος
249 (23%)
Κατρίνης
121 (11%)
Δούκας
118 (11%)
Διαμαντοπούλου
92 (9%)
Κάποιος/α άλλος/η
24 (2%)
Κανελλάκης
17 (2%)
Γιαννακοπούλου
8 (1%)
ΔΞ, ΔΑ
5 (0%)

Σύνολο ψήφων: 1.061

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ξεκίνησαν στο Κατάρ οι συνομιλίες για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

Ξεκίνησαν στην Ντόχα οι συνομιλίες που στοχεύουν στην επίτευξη μίας εκεχειρίας στη Γάζα και μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αναμένεται να συμμετάσχει στον νέο γύρο συνομιλιών μαζί με τους εταίρους του από τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.
Λευκός Οίκος: "Θετική έναρξη" στις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκανε σήμερα λόγο για μια «θετική έναρξη» των συνομιλιών που μόλις ξεκίνησαν στην Ντόχα με επίκεντρο την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πυρκαγιές και ο νέος δημοσιονομικός βραχνάς

Η νέα πυρκαγιά της Αττικής προσθέτει ένα επιπλέον πολιτικό βάρος στην κυβέρνηση και έναν πολλαπλό πονοκέφαλο. Οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου αναμένονται με αυξημένη αγωνία, ώστε να φανεί αν η φθορά των ευρωεκλογών ανακόπτεται, διατηρείται ή αναστρέφεται, ενώ η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ δεν φαίνεται ότι θα είναι ένας ευχάριστος περίπατος, καθώς τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα των προηγούμενων πέντε ετών. Πέρα από το όποιο πολιτικό κόστος θα έχει ή δεν θα έχει η νέα πυρκαγιά, το βέβαιο είναι ότι δημιουργεί ένα επιπρόσθετο δημοσιονομικό βάρος. Τα κονδύλια του τρέχοντος προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ανέρχονται σε 1 δισ. και μένει να φανεί αν επαρκούν. Μέτρο σύγκρισης είναι οι πυρκαγιές του 2021, για τις οποίες είχαν διατεθεί εκτάκτως 500 εκατ., όμως

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: Έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε ένα κράτος λειτουργικό που θα προστατεύει τη φύση και τον άνθρωπο

Με μέλη της οικογένειας του και στενούς φίλους, στη γενέτειρά του την Κρήτη, θα περάσει την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκε στη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μασταμπά Ηρακλείου, ενώ στο τέλος της δοξολογίας, σε δηλώσεις του, ευχήθηκε σε όλους για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας.

«Χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι «σήμερα γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου που αντιπροσωπεύει για τον ελληνικό λαό, το καταφύγιο της ελπίδας και της δύναμης».

Ο Κασσελάκης καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιοδεύσουν μαζί σε Νέα και Παλιά Πεντέλη, Βριλήσσια και Χαλάνδρι

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει πρόσκληση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές από την καταστροφική φωτιά στην Αττική.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «καθώς ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να επισκεφθεί -μόνος του ή με κυβερνητικό κλιμάκιο – τις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τη φωτιά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να περιοδεύσουν μαζί στη Νέα και Παλιά Πεντέλη, τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και να συνομιλήσουν με τους πολίτες. Ίσως τότε ο κ. Μητσοτάκης σκεφτεί να αναθεωρήσει κάποιες από τις κυνικές δηλώσεις, με τις οποίες βομβαρδίζει την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες.

Πού περνούν τον Δεκαπενταύγουστο οι πολιτικοί αρχηγοί

Oι πολιτικοί αρχηγοί παρακολουθούν τους θρησκευτικούς και τοπικούς εορτασμούς ανά την Ελλάδα για το λεγόμενο «Πάσχα του καλοκαιριού».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρίσταται στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Αγιάσο, στη Λέσβο.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει γνωστοποιηθεί πού θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία για τον Δεκαπενταύγουστο. Πάντως, την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στο νησί της Τήνου εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Επίσης, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης που επλήγη από την πρόσφατη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική, αναμένεται να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η Κοίμηση της Θεοτόκου

Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι Θεομητορική εορτή τόσο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσο και των λοιπών χριστιανικών ομολογιών. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης και εορτάζεται κάθε καλοκαίρι στις 15 Αυγούστου.
Καλή Παναγιά

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Οι φωτιές και η κυβέρνηση – Νέρων

Φωτιές σημειώνονται τις τελευταίες δεκαετίες όλο και πιο συχνά, και στην Ελλάδα. Πέντε χρόνια στην εξουσία, η ΝΔ θα έπρεπε να έχει μάθει τη δουλειά και να προετοιμάζει τον κρατικό μηχανισμό. Οι αντικειμενικές συνθήκες χειροτερεύουν και οι προειδοποιήσεις είναι κάθε χρόνο και περισσότερες. Χωρίς προετοιμασία, η χώρα περιμένει το μοιραίο.

«Κάθε φορά που βλέπαμε το βουνό, λέγαμε “είναι θέμα χρόνου το πότε θα καεί”», λέει μια πολίτης σε ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής: «Με το που είδαμε τη φωτιά ξέραμε ότι θα καεί το βουνό. Το ερώτημα τώρα είναι γιατί δεν έχουν γίνει αντιπυρικές ζώνες και ποια είναι η θέση του δασαρχείου;».

Διότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, από ανικανότητα αλλά και από έλλειψη συμφέροντος. Τι μίζα να πάρει κανείς για ένα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και μερικά οχήματα; αλλοι τομείς «δραστηριότητας» είναι περισσότερο προσοδοφόροι.

Για τους «Ολυμπιονίκες» της κάθε μέρας

Η απάντηση-χαστούκι του Εμμανουήλ Καραλή (που χώθηκε στις καρδιές μας ως Μανόλο) στον εφιάλτη-προπονητή των εφηβικών του χρόνων, Δημήτρη Κυτέα ήταν τελειωτική, εκτυφλωτική, θριαμβευτική, ανεξάντλητη ηδονής! Εκείνο το «Σ΄αγαπώ, σ΄αγαπώ» που αλληλοφώναζαν σφιχταγκαλιασμένοι μάνα-γιός, ήταν το τελειωτικό συν-τέλος μιας μακράς κοινής μάχης ενάντια στον ρατσισμό και στον κάθε λογής γελοίο κομπλεξικό, πέραν βέβαια της απέραντης περηφάνιας εκείνης για το παιδί της ως αθλητή και ως δουλεμένη προσωπικότητα. Το όλον, από την αρχή μέχρι στο «τέλος» – όχι τέλος, ήταν ακραία ακραία ακραία συμβολικό εκτός από το ρεαλιστικό του πράγματος, δηλαδή την ύψιστη τιμή κατάκτησης του τίτλου Ολυμπιονίκη. Την ύψιστη συγκίνηση να λάβεις τη σημαία στα χέρια σου. Αντιγράφω από ένα σωρό αναγνώσματα της

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης αρθρογραφεί και στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα - Προειδοποιεί με αποκαλύψεις

Με αποκαλύψεις απειλεί ο Στέφανος Κασσελάκης σε άρθρο του υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι αλήθειες ενός χρόνου», το οποίο -όπως προαναγγέλλει- θα έχει συνέχειες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας προφανώς να εξωραΐσει την εικόνα του, αποφάσισε να εξιστορεί στην κυριακάτικη εφημερίδα Documento όσα έζησε τον έναν χρόνο που βρίσκεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας την αρχή με την περίοδο από τις 18 Ιουνίου έως τις 29 Αυγούστου 2023, οπότε ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Στέφανος Κασσελάκης: Προειδοποιεί με αποκαλύψειςΠροειδοποιεί δε ότι θα πει περισσότερα την επόμενη Κυριακή: «Γιατί τα δύσκολα ξεκινούν μετά την εκλογή. Με έναν χρόνο σταθερής υπονόμευσης σε ένα ιδιότυπο game of thrones που δεν πίστευα ποτέ ότι θα αντιμετωπίσω». Στο πρώτο του άρθρο πάντως αφήνει να εννοηθεί πως είχε τις… ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα

Παπαγεωργίου : Ο κ. Ηλιόπουλος εκφράζει τη δική του προσωπική επιθυμία

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου υποστήριξε ότι «ο κ. Ηλιόπουλος εκφράζει τη δική του προσωπική επιθυμία ή τη δική του προσωπική βούληση με βάση αυτά που κρίνει ότι είναι σωστά από εκεί και πέρα υπάρχει η εμπειρία η οποία είναι τελείως καινούργια για το κομμάτι αυτό της εκλογής εκπροσώπων των αποδήμων. Υπάρχουν θέματα τα οποία θα πρέπει να δει και η Βουλή σχετικά με την καλυτέρευση αυτών των διατάξεων».

«Δεν είναι υπόδειξη σε κανέναν για να παραιτηθεί, είναι μια δική του προσωπική άποψη. Δεν υπάρχει κάποιο δαχτυλίδι το οποίο φοράνε οι βουλευτές και δίνουν στον επόμενο, δεν μπορεί

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Κυβέρνηση… πλουσίων

Τον χορό του κυβερνητικού πάρτι με την επωνυμία «Γίνε κι εσύ μια Μαρία Αντουανέτα, μπορείς», άνοιξε πρώτος και σε ανύποπτο χρόνο ο λαλίστατος υπουργός της κυβέρνησης των πλουσίων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο οποίος πρώτος διέγνωσε, από τον καιρό της πανδημίας ακόμη, την ανάγκη οι Έλληνες που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή να αντιμετωπίζονται με ειρωνεία, κυνισμό και αναλγησία, για να τους κόβεται η όρεξη της διεκδίκησης.

Έτσι και ενώ οι Έλληνες επαγγελματίες διεκδικούσαν από την κυβέρνηση στήριξη των εισοδημάτων τους, τα οποία είχαν καταρρεύσει λόγω πανδημίας και καραντίνας, είχε την… τόλμη να πει τα πράγματα με το όνομά τους:

«Τι θα τα κάνει τα λεφτά ο Έλληνας; Ταξίδια δεν μπορεί να κάνει. Σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει. Σε κατάστημα να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει. Πόσο θα φάει πια; 300 κιλά θα γίνει ο καθένας;».

Νέος νόμος για το νερό – Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η απειλή της λειψυδρίας

«Κλείδωσε» η δημιουργία νέων επιχειρήσεων ύδρευσης με τη συνένωση των ΔΕΥΑ σε κάθε περιφερειακή ενότητα. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ απορροφούν τις δημοτικές επιχειρήσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Αλλάζει ο δομικός κανονισμός στις πιο άνυδρες περιοχές της χώρας. Εξετάζεται η υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων ανακύκλωσης νερού σε μεγάλα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις. Τα έργα ύδρευσης που δρομολογούνται σε ολόκληρη τη χώρα, οι στοχευμένες παρεμβάσεις στα νησιά και η δημιουργία οργανισμών για τη διαχείριση του αρδευτικού νερού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ

Σαρωτικές αλλαγές στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, αλλά ακόμα και στον δομικό κανονισμό των κτιρίων θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Οι συνθήκες ξηρασίας που επικράτησαν τους πρώτους επτά μήνες της φετινής χρονιάς, με την κάθετη μείωση των βροχοπτώσεων, έχουν φέρει στα όριά τους αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η ανάγκη για τη λήψη νέων μέτρων είναι επιτακτική, καθώς εκτός από τα αποθέματα πόσιμου νερού, η λειψυδρία απειλεί τις καλλιέργειες αλλά και το φυσικό περιβάλλον των λιμνών και των ποταμών της χώρας.

Κοντά στην Άννα Διαμαντοπούλου ο Γιώργος Φλωρίδης – Η συνάντηση στην Ελάνη και η ομιλία στη Σίβηρη

Διακοπές στη Χαλκιδική κάνει αυτή την εβδομάδα η Άννα Διαμαντοπούλου.

Για την ακρίβεια η άλλοτε φανατική kyriakistas και πλέον υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συνδυάσει το τερμπόν μετά του ωφελίμου.

Θα βρεθεί δηλαδή στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής για μπάνια, αλλά με την ευκαιρία θα κάνει και συναντήσεις με στελέχη που θα τη βοηθήσουν στην εσωκομματική μάχη, ενώ την Τετάρτη το πρωί θα μιλήσει και σε πολιτικούς φίλους της, σε ένα χώρο πάνω από μπιτσόμπαρο στη Σίβηρη, όπως πληροφορείται η στήλη – για να τα έχουν όλα πρόχειρα προφανώς.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τις ίδιες μέρες πάνω κάτω, παραθερίζει στην περιοχή και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος φέρεται να θεωρεί αναγκαία για το ΠΑΣΟΚ, λέει, την εκλογή της Διαμαντοπούλου στην ηγεσία του Κινήματος.

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση για μια ακόμα χρονιά αγνόησε τις προειδοποιήσεις

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για ακόμα μια χρονιά, στο θερμότερο και ξηρότερο καλοκαίρι της ιστορίας αγνόησε τις προειδοποιήσεις και άφησε την χώρα ανοχύρωτη και τους πολίτες απροστάτευτους. Η ευθύνη τη βαραίνει», αναφέρει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της για τις πυρκαγιές στην Αττική που «για ένα ακόμα καλοκαίρι περνάει δύσκολες ώρες λόγω των τεράστιων πυρκαγιών».

Επισημαίνει ότι «οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό και την κατάσβεσή τους» και «οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με μια νύχτα αγωνίας για τις ζωές των δικών τους ανθρώπων, για τις περιουσίες τους, για τα ζώα τους. Μια νύχτα καταστροφής».

Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Έρχονται αλλαγές στο τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης – Ποιες παρεμβάσεις εξετάζονται

Η αντίστροφη μέτρηση για το «lifting» με οριακές διορθώσεις στο τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών έχει ξεκινήσει.

Όπως έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το θέμα θα έχει λήξει πριν το τέλος του έτους.

Αυτό γίνεται ώστε η ΑΑΔΕ να προετοιμάσει εγκαίρως τα συστήματά της για να υποδεχθεί, ενσωματώνοντας τις όποιες αλλαγές, τις φορολογικές δηλώσεις του 2025. Στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει έκδηλη ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, καθώς τα φορολογικά έσοδα από τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξαιτίας του νέου τρόπου φορολόγησης με τεκμαρτό τρόπο, εμφανίζονται αυξημένα στο ύψος που είχε προβλεφθεί.

Χαρδαλιάς: Ο πόλεμος κατά του βαθέος κράτους θα είναι αμείλικτος

Ο περιφερειάρχης υπογραμμίζει πως «η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου έναντι των θεσμών.

Υπενθυμίζει ότι η σύγκρουση με το λεγόμενο «βαθύ κράτος» ήταν ένα από τα βασικά προεκλογικά προτάγματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υπογραμμίζει: «Αυτό το πρόγραμμα υπερψήφισαν οι πολίτες, αυτό ζητούν και από την Αυτοδιοίκηση. Έχουμε χρέος να κάνουμε πράξη αυτό που απαίτησαν με την ετυμηγορία τους. Όποιος δεν μπορεί να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας, καλύτερα να πάει σπίτι του» υπογραμμίζει.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρινίζει πως για τον ίδιο το «βαθύ κράτος» είναι «η αόρατη, αλλά

Μήνυμα από Τζάκρη: «Ο Ηλιόπουλος παραιτήθηκε για να γίνει βουλευτής ο Κασσελάκης»

Με μία παρέμβαση, που δείχνει τις διαθέσεις της Κουμουνδούρου σχετικά με την κατάληξη της βουλευτικής έδρας, που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, καλεί ουσιαστικά τους πάντες να αποδεχθούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκείνος που πρέπει να γίνει βουλευτής.

Η κυρία Τζάκρη σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ο κ. Ηλιόπουλος «παραχωρεί την έδρα του στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου, όχι μόνο να ενδυναμωθεί η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δια της συμμετοχής του εκλεγμένου της προέδρου στο Κοινοβούλιο, αλλά και για να μην αλλοιωθεί ένα από τα ουσιώδη σημαινόμενα της εκλογής του, δηλαδή η φυσική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Διασποράς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Απογοήτευση σε πολλές κοινωνικές ομάδες από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ

Φουντώνει η ανησυχία στο εσωτερικό της Ν.Δ. καθώς η κοινωνία εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη από τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετω...