Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Παπαγεωργίου : Ο κ. Ηλιόπουλος εκφράζει τη δική του προσωπική επιθυμία

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου υποστήριξε ότι «ο κ. Ηλιόπουλος εκφράζει τη δική του προσωπική επιθυμία ή τη δική του προσωπική βούληση με βάση αυτά που κρίνει ότι είναι σωστά από εκεί και πέρα υπάρχει η εμπειρία η οποία είναι τελείως καινούργια για το κομμάτι αυτό της εκλογής εκπροσώπων των αποδήμων. Υπάρχουν θέματα τα οποία θα πρέπει να δει και η Βουλή σχετικά με την καλυτέρευση αυτών των διατάξεων».

«Δεν είναι υπόδειξη σε κανέναν για να παραιτηθεί, είναι μια δική του προσωπική άποψη. Δεν υπάρχει κάποιο δαχτυλίδι το οποίο φοράνε οι βουλευτές και δίνουν στον επόμενο, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι η δική του προσωπική κρίση, η δική του εμπειρία την οποία είχε μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και καταθέτει την άποψή του η οποία θα ακολουθηθεί ή δεν θα ακολουθηθεί. Αυτό έχει να κάνει πλέον όχι με τον ίδιο αλλά με άλλες διαδικασίες.
MuteΕρωτηθείς αν θα είναι «αεροπειρατεία» η επιλογή ενός βουλευτή από τους επιλαχόντες να κρατήσει την έδρα απάντησε ότι «για να μπορέσει να κρατήσει κάποιος από τους επιλαχόντες την έδρα πάει να πει ότι θα έχει την θεσμική ιδιότητα και την θεσμική δυνατότητα να το κανει, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε «αεροπειρατεία» σε καμία περίπτωση. Από εκεί και πέρα αν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι θα κληθούν θα είναι σε συνεννόηση με την Κ.Ο. στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν και με τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος είναι επικεφαλής της Κ.Ο. αυτό είναι κατι που σίγουρα σε όλα τα σύγχρονα κόμματα θεωρείται μια καλή διαδικασία και θα πρέπει να ακολουθηθεί».

Αναφορικά με τα Μέσα Ενημέρωσης του κόμματος είπε ότι «υπάρχουν ομάδες οι οποίες μελετούν σενάρια τα οποία μπορούν να δώσουν μια λύση. Δεν υπάρχει ένας ξαφνικός θάνατος με την έννοια ότι δεν αναζητείτε λύση. Υπήρξαν οικονομικές εξελίξεις και γεγονότα τα οποία έχουν οδηγήσει σε όλο αυτό το οποίο συζητάμε το τελευταίο διάστημα από εκεί και πέρα τα έσοδα είναι έσοδα και τα έξοδα είναι έξοδα, δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο για να μπορέσει να παντρέψει κάποιος και να καλύψει το κενό. Ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συμμετέχει σε αυτά τα όργανα είναι να βρεθεί μια λύση και ο απώτερος σκοπός είναι από εδώ και μπρος να δοθεί μια τέτοια λύση που να μην δημιουργεί οικονομικά κενά για τα δύο Μέσα».

Ερωτηθείς αν υπάρχει επικοινωνία με τους εργαζόμενους των Μέσων του κόμματος τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει, υπάρχει συμμετοχή. Έχουμε πει ότι μέσα στο ΔΣ των Μέσων ακούγεται η άποψη και του κόμματος ακούγεται και η άποψη της βιωσιμότητας σε αυτά τα δύο συγκεκριμένα Μέσα και δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κάποια συνεννόηση. Αυτό που ίσως ακόμα δεν έχει εμφανιστεί είναι η τελική λύση που θα εξασφαλίσει σε τέτοιο οικονομικό βαθμό τις θέσεις των ανθρώπων που εργάζονται και είναι κάτι το οποίο όλοι θέλουμε να δούμε να γίνεται.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι πάνε σε ένα συνέδριο ρήξης με βάση και την υπόθεση του κ. Πολάκη είπε πως «ένα συνέδριο είναι ένας διάλογος, ένας διάλογος μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις ή και συγκλίνουσες απόψεις. Φαίνεται ότι ο κ. Πολάκης ήδη εκφράζει κάποιες απόψεις οι οποίες δεν ειναι συγκλίνουσες με κάποιες άλλες, άλλοι πρώην συνάδελφοί του, βουλευτές από την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα και άλλα μέλη του κόμματος τα οποία έχουν είτε συμπαραταχθεί μαζί του στο παρελθόν είτε αφουγκράζονται αυτές τις απόψεις εκφράζουν και αυτά τις απόψεις τους για τον απλούστατο αυτό λόγο υπάρχουν τα συνέδρια για να συζητηθούν και να καταλήξουν σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα τεθεί ζήτημα εκλογής νέου προέδρου σχολίασε πως «δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο, δεν βλέπω να προϊδεάζει κάποιος για αυτή την κατάσταση».

Ο κ. Πολάκης το σκέφτεται τόνισε σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος με τον κ. Παπαγεωργίου να απαντάει ότι «δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο κ.Πολάκης, μπορώ να ξέρω αυτά τα οποία δηλώνει ο ίδιος».

Ερωτηθείς αν θα παρευρεθεί ο κ. Πολάκης στο συνέδριο υποστήριξε ότι «ο κ. Πολάκης όσο διατηρεί την ιδιότητα του μέλους ή του συμμετέχοντος σε όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να είναι στο συνέδριο».
https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1436928/papageorgiou-sta-parapolitika-901-o-k-iliopoulos-ekfrazei-ti-diki-tou-prosopiki-epithumia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...