Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Δεν συμφωνούν όλοι στη Νέα Αριστερά με τα ανοίγματα...

Κάθε άλλο παρά ομοφωνία επικρατεί στη Νέα Αριστερά για το δέον γενέσθαι από δω και στο εξής. Μπορεί, δηλαδή, τα κεντρικά στελέχη του κόμματος να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι η Νέα Αριστερά θα δώσει το παρών στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, όμως δε δείχνουν όλοι την ίδια ζέση. 

Μάλιστα, αν τα φώτα είχαν πέσει με περισσότερη προσήλωση στην διήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος, αυτή η διαφωνία κορυφής θα είχε φανεί – και μάλιστα με τρόπο τρανταχτό. Πάντως, ουδέν εκ των στελεχών, είτε ανήκουν σε όσους έχουν ενστάσεις είτε ανήκουν στους επισπεύδοντες για την συζήτηση της κεντροαριστεράς, δεν πρόκειται να την υπονομεύσει με τις δημόσιες εμφανίσεις του. Απλώς, κάποιοι δεν καίγονται κιόλας…

Έλενα Ακρίτα σε Χάρη Δούκα: Έχετε μια δουλειά να κάνετε και δεν την κάνετε

Η Έλενα Ακρίτα εξαπολύει επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως τον Χάρη Δούκα ότι δεν κάνει τη δουλειά του ως δήμαρχος.

Γράφει χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα:

«Κύριε Χάρη Δούκα, επειδή έχω αναλάβει την Α’ Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ και γυρίζω γειτονιές και συνοικίες, να σάς ενημερώσω ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να σταθούν από τη μπόχα στους δρόμους. Μήπως να πιάσετε σκούπα και φαράσι να ξεβρωμίσετε τον τόπο όπως είναι το καθήκον σας; Και ρίξτε και λίγο νεράκι να ποτίσετε τα δέντρα που πεθαίνουν όρθια από την ξηρασία. Ο κόσμος για δήμαρχο σάς ψηφισε αν δεν απατώμαι.

Λες και ακούς Βελόπουλο ή Νατσιό

Αν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν απλός βουλευτής τώρα η επιστολή για τη διαγραφή θα είχε φτάσει στον Πρόεδρο της Βουλής. Αλλά είναι πρώην πρωθυπουργός. Αυτό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να κρύψει από πίσω τον εγωισμό του Μητσοτάκη. Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά, φτάνοντας στα άκρα. Ζήτησε να απεμπλακούμε από τη Συμφωνία των Πρεσπών, να ταράξουμε στα βέτο την Αλβανία και να τρίξουμε τα δόντια στην Τουρκία. «Η εικόνα της χώρας μας είναι αποκαρδιωτική. Τρώμε την μια προσβολή, την μια ταπείνωση, μετά την άλλη! Από τους Σκοπιανούς, τους Αλβανούς και, φυσικά, τους …”φίλους” μας τους Τούρκους». Μέτωπο Σαμαρά – Καραμανλή με κριτική κατά Μητσοτάκη Πατήστε εδώ Δεν ακούγεται τόσο λογικό για έναν πρώην πρωθυπουργό. Κοινώς να είμαστε περιστοιχισμένοι από εχθρούς,

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Κεντρική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ: Η «μπηχτή» του Απόστολου Κακλαμάνη για υποψήφιο αρχηγό

Πρώτος μετά τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλο, πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός προς υποψήφιους αρχηγούς χωρίς να κατονομάζει, τονίζοντας πως «κάποιοι που τους συναντούσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τους έλεγα που πάνε μου έλεγαν ότι πάνε στον 6ο, στο γραφείο του πρόεδρου. Αυτοί δε θέλανε να πάνε τόσο ψηλά με τις σκάλες αλλά με το ασανσέρ. Νομίζω καταλαβαίνετε τι θέλω να σας», είπε το ιστορικό στέλεχος και καταχειροκροτήθηκε.
Εμφανίστηκε και ενωτικός λέγοντας πως το ταξίδι του κόμματος συνεχίζεται και κωπηλάτες είναι οι πολίτες που το εμπιστεύθηκαν, ζητώντας παράλληλα να μην υπάρχουν εκκρεμότητες πριν τις εθνικές εκλογές και να προχωρήσει το κόμμα όσο πιο σύντομα γίνεται σε εκλογές.

Παρεξηγήσεις και εξηγήσεις για Τεμπονέρα, Τσιόκα, Κοτσακά

Μπέρδεμα έχει προκύψει με τις παραιτήσεις τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα ηγετικά όργανα.

Οι Διονύσης Τεμπονέρας, Χάρης Τσιόκας και Αντώνης Κοτσακάς είχαν ανακοινώσει με ένα κείμενο κριτικής προς την Κουμουνδούρου ότι αποχωρούν «από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»)».

Και πως «παραμένουν όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης)».
Η δήλωση αυτή, με την περίεργη διατύπωση εκλήφθηκε ως παραίτηση από τα όργανα – αν και μέλη της κεντρικής επιτροπής είναι μόνο οι δύο πρώτοι και όχι ο κ. Κοτσακάς.

Χατζηδάκης: Οι επιδόσεις στην οικονομία μας επιτρέπουν να μειώσουμε ταχύτερα το δημόσιο χρέος

Αυτό επισημαίνει με αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, σχολιάζοντας, συν τοις άλλοις, τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες που θα ισχύσουν εφεξής, με εστίαση στη μείωση των δαπανών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «η διαμόρφωση των νέων δημοσιονομικών κανόνων ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς, σύνθετης και δύσκολης διαπραγμάτευσης, όπου η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε με τρόπο ενεργό και ουσιαστικό. Η πολιτική που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια υπηρετεί τον συνδυασμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την κοινωνική ευαισθησία. Και αυτή η πολιτική έχει ήδη καταγράψει ένα σημαντικό πλήθος θετικών επιδόσεων. Επιδόσεις, όπως οι πενταπλάσιοι ρυθμοί ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η μείωση της ανεργίας, η ενίσχυση των μισθών, η μεγάλη αύξηση των εξαγωγών, και η προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων».

Γλαβίνας για Ανδρουλάκη: Αυτονόητο ότι θα παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος

Για τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου μίλησε το πρωί της Δευτέρας (1/7) ο Θανάσης Γλαβίνας.

«Η Κεντρική Επιτροπή ήταν μια 10ωρη διαδικασία, όπου ακούστηκαν όλα και μίλησαν κορυφαία στελέχη με δημοκρατικό διάλογο», επεσήμανε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
«Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εξασφαλισμένη», συμπλήρωσε ενώ ξεκαθάρισε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «αυτονόητα θα παραμείνει ακόμη κι αν δεν εκλεγεί πρόεδρος».

Αναφορικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, υπογράμμισε πως η θέση του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν λάθος, αλλά θα μπορούσε να γίνει πιο ξεκάθαρη με κάποιον τρόπο. «Θα έπρεπε να θέσουμε εξαρχής, για παράδειγμα, ότι προαπαιτείται συνταγματική αναθεώρηση», όπως είπε.

Δεν συμφωνούν όλοι στη Νέα Αριστερά με τα ανοίγματα...

Κάθε άλλο παρά ομοφωνία επικρατεί στη Νέα Αριστερά για το δέον γενέσθαι από δω και στο εξής. Μπορεί, δηλαδή, τα κεντρικά στελέχη του κόμματο...