Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Χειμάρρα: Αυξημένη συμμετοχή στις εκλογές και υποψίες για τεχνητή αύξηση των ψηφοφόρων

Αιφνισδιαστικά έγιναν εγγραφές 300 και πλέον νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους αναφέρουν στελέχη της μειονότητας.

Με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας στις εκλογές του Μαΐου 2023 Φρέντι Μπελέρη να παραμένει έγκλειστος στις φυλακές του Φιέρι, τα μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας επέστρεψαν σήμερα στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο Χειμάρρας.

Η προσέλευση τους είναι από το πρωί αισθητά αυξημένη καθώς η συμμετοχή μέχρι τις 2μμ ανήλθε στους 5.800 ψηφοφόρους, έναντι 7.800 που ψήφισαν συνολικά το 2023.

Η καχυποψία πάντως στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας είναι διάχυτη για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα η οποία επιθυμεί διακαώς την εκλογή του πρώην νομάρχη Αυλώνα, με καταγωγή από τη Δρόπολη Βαγγέλη Τάβου.

Την τελευταία εβδομάδα στη Χειμάρρα υπήρξε συρροή κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ίδιου του Ράμα προκειμένου να στηριχθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος ενώ όπωα αναφέρουν εκπρόσωποι της μειονότητας παρατηρήθηκε και ασυνήθιστη αύξηση του αριθμού των εκλογέων για τις εκλογές της 4ης Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι έγιναν εγγραφές 311 νέων ψηφοφόρων. Ταυτόχρονα η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με ληγμένες ταυτότητες γεγονός που ερμηνεύεται ως προσπάθεια της κυβέρνησης να μην πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία όσοι ψηφοφόροι έφτασαν στη Χειμάρρα από την Ελλάδα.

Και ενώ η διαδικασία για τις επαναληπτικές εκλογές στην Χειμάρρα ήταν σε εξέλιξη, ο Φρέντης Μπελέρης απήυθυνε έκκληση για συμμετοχή στους πολίτες της.

«Η καρδιά μου σήμερα βρίσκεται στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας που δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία», σημείωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Η σκέψη μου όλη μέρα θα είναι με τα αδέρφια μου και όλους όσους αντιλαμβάνονται πως το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα» ανέφερε.

«Με όλους όσους εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και βρέθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή τη δοκιμασία. Με όλους όσους δε λύγισαν μπροστά σε πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και παρακρατικές λογικές και σήμερα θα το αποδείξουν για μια ακόμη φορά», επεσήμανε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πέτρο Γκικουρία τον οποίο υποστηρίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το himara.gr και σε αυτές τις εκλογές στην Χειμάρρα καταγράφηκαν πιέσεις και περιστατικά βίας έξω από εκλογικά κέντρα. Στο χωριό Κούδεσι υποστηρικτής του Γκικουρία δέχθηκε επίθεση με γροθιές από αγνώστους. Στο σχολείο της Χειμάρρας εθεάθη συγγενικό πρόσωπο του Τάβου με υπαλλήλους του δημαρχείου Χειμάρρας να συνοδεύουν 7 άτομα ΑΜΕΑ με πρόθεση να τα συνοδέψουν μέσα στο παραβάν. Οι υπλάλληλοι του δημαρχείου έγιναν αντιληπτοί από το επιτελείο του Γκικουρία και απομακρύνθηκαν από το εκλογικό κέντρο.
https://www.matrix24.gr/2024/08/chimarra-afximeni-simmetochi-stis-ekloges-ke-ipopsies-gia-techniti-afxisi-ton-psifoforon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...