Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Προβλήματα...

Συνάντηση με τον ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη, είχε χθες αντιπροσωπεία του κόμματος «Δημοκράτες», με αντικείμενο το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν ερωτήματα για θέματα κοστολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος, τη διασυνοριακή ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ των βαλκανικών χωρών, την αποθεματική δυνατότητα των ΑΠΕ, την επιστροφή χρημάτων από επαγγελματίες κ.ο.κ. Προέκυψε, δε, ότι το ύψος του έκτακτου τέλους που θα επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι κοντά στα 10 ευρώ την Mwh. 
Το ποσό που αναμένει να συγκεντρώσει κυβέρνηση εκτιμάται στα 30 εκ.ευρώ, με βάση την κατανάλωση αερίου τον Αύγουστο του 2023. Όσο για τις επιδοτήσεις, θα καλύψουν τα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια που υπερβαίνουν ενδεχομένως τα 15 λεπτά την Kwh. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τεκμέρεται ότι η ηλεκτρική σύνδεση της χώρας έχει πολλά προβλήματα και χρειάζεται χρόνος και διορθωτικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα παραγωγής ενέργειας σε συνδυασμό με τον οικονομικό κρατικό προϋπολογισμό της χώρας.
https://www.matrix24.gr/2024/08/provlimata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...