Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Κι όμως… ο Γιώργος Παπανδρέου το συζητά να κατέβει στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Δυναμική είναι η κούρσα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ως φαίνεται.

Τόσο δυναμική που κυκλοφορεί ακόμα και το ενδεχόμενο να κατέβει και ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο παράξενο κι αν φαίνεται αυτό.
Παράξενο υπό την έννοια ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχασε στη μάχη του 2021 και τυχόν επάνοδος σε αυτό το πεδίο των αρχηγικών φιλοδοξιών μπορεί να αντιμετωπιστεί ως… εμμονή.
Δεν είναι πάντως ιδιαιτέρως πιθανό ένα τέτοιο σενάριο. Και θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους.
Αλλά είναι γεγονός ότι ο ίδιος το συζητά με φίλους και στελέχη του ανά την Ελλάδα, ενώ πολλοί εκ των πιστών οπαδών του, λένε ότι οφείλει να δώσει τη μάχη.

Για την ακρίβεια ο Παπανδρέου το κουβεντιάζει ζεστά και θέλει να ακούσει γνώμες.

Το πιθανότερο είναι να εκτιμήσει την κατάσταση στην πορεία και να αποφασίσει. Πρωταρχικός του στόχος είναι πάντως να μην αφήσει το ΠΑΣΟΚ να πάρει οποιαδήποτε κατεύθυνση προς τα…, δεξιά και να γίνει «δεκανίκι» της ΝΔ.

Εάν δει ότι υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για κάτι τέτοιο θα εμπλακεί ευθέως. Όπως το 2021, λόγω των όσων έλεγαν πολλοί για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Τώρα Λοβέρδος δεν υπάρχει, αλλά η ΝΔ δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες της να έχει το ΠΑΣΟΚ «πρόχειρο» για support! Και ο νοών νοείτω…
https://www.topontiki.gr/2024/08/08/ki-omos-o-giorgos-papandreou-to-sizita-na-katevi-stis-ekloges-tou-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...