Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Μίζες (εξοπλισμοί) και η απόλυτη σιωπή κομμάτων, ΜΜΕ

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μία φράση: ''Οι εξοπλισμοί έχουν και μεγάλες μίζες''.

Και ενώ τα ΜΜΕ ασχολούνται ακόμα και με τι παπούτσια φορά ο κ. Κασσελάκης, διόλου ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη φράση.
Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι οι γραφικοί ψευτοαριστεροί ΣΥΡΙΖΑ-ίοι, απασχολημένοι, με τα κομπλεξικά εσωκομματικά ξεκατινιάσματά τους, ούτε αυτοί ασχολήθηκαν. Αλλά και τα φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ΜΜΕ αγνόησαν την δήλωση. Το ίδιο και τα υπόλοιπα (όλα τα) κόμματα.
Η δήλωση, αν και πολύ σημαντική, αγνοήθηκε ολικά και απόλυτα.
Η Ελλάδα είχει λαμπρή παράδοση σε μίζες από εξοπλισμούς (αεροπλάνα, πλοία, πυραύλους, ελικόπτερα, τανκς κλπ).
Με κυβέρνηση του γόνου της οικογένειας αρπακτικών- μιζοληπτών Κυρ. Μητσοτάκη, γιά εξοπλισμούς δαπανούνται κοντά 10 δισ. ευρό, γιά φρεγάτες και αεροπλάνα από Γαλλία, αμερικάνικα αεροπλάνα, πυραύλους Ισραήλ κ.ά. και η ''οικογένεια'' τέτοιες ευκαιρίες ΔΕΝ τις χάνει.
Αλλά η λέξη, έστω και υποθετικά, ΜΙΖΕΣ, είναι ολικά απαγορευμένη, από κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους. Και από όλα τα ΜΜΕ. Βουλή και ''αρχές'', ή η εξευτελισμένη ''δικαιοσύνη'' δεν ασχολούνται, επειδή ''δεν υπάρχουν καταγγελίες''. Είναι ανησυχητικό πολύ και το γεγονός ότι ΟΛΙΚΑ δεν ασχολούνται και τα ΜΜΕ. Θα ακολουθούν και αυτά την παράδοση ''όταν τρώνε, δεν μιλάνε''. Τι συμβαίνει;;;

Δεν υπάρχουν μίζες;;; Ελλάδα χωρίς μίζες από εξοπλισμούς, ΔΕΝ γίνεται.

Τσίπρας, F-16, ORION κλπ
Πριν 8 χρόνια το ''ΚΑΛΑΜΙ'' είχε γράψει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις γιά μίζες από την κυβέρνηση Τσίπρα με Καμμένο υπουργό 'Αμυνας, σε ότι αφορά αναβάθμιση των παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, ΟRΙΟΝ -Ρ3. Δόθηκαν μισό δισ. δολ. και ακόμα δεν παραλήφθηκαν όλα.

Η απόφαση αναβάθμισης, από ΚΥΣΕΑ με συμμετοχή πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Με τα ίδια χρήματα θα αγοράζονταν 3 καινούργια.

Λέγεται ότι τώρα θα ασχοληθεί η ελληνική ''δικαισύνη'' και φυσικά θα ακολουθήσει... παραγραφή. Η ένδειξη γιά ''μίζα'' (και απάτη με ''σάπια'' αεροπλάνα), υπαρκτή και φανερή.

Την ίδια εποχή, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε, με τιμές, τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (μαζί και Καμμένος), στον Λευκό Οίκο, 17 Οκτ. '17. Ακολούθησε και συνέντευξη Τύπου στον κήπο (σπάνιο φαινόμενο) με ζωντανή παναμερικάνικη κάλυψη από τηλεοράσεις κλπ.

Ο Τραμπ ευχαρίστησε δημόσια τον Τσίπρα για τα 1.2 δισ. δολάρια της Ελλάδας γιά αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16.

Ισαμε σήμερα, ούτε λέξη γιά... παραδοσιακές μίζες, σε οτι αφορά αναβάθμιση των F-16. Στις ΗΠΑ, όλοι γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες εταιρίες, γιά μεγάλες οικονομικές συμφωνίες, δίνουν και το αντίστοιχο ''δώρο''.

Η Ελλάδα φημίζεται γιά την ΜΗ παραγωγή, επειδή έχει προτίμηση σε ειαγωγές πολεμικών υλικών, που έχουν και μεγάλες ...μίζες.

Τι συμβαίνει;;; Δεν υπήρξαν μίζες;;; Ελλάδα χωρίς μίζες από εξοπλισμούς, ΔΕΝ γίνεται.

Η ένοχη σιωπή
Τώρα, κοντά 10 δισ. ευρό γιά εξοπλισμούς. Και ούτε λέξη γιά μίζες. Είπε την λέξη ο Κασσελάκης και δεν ασχολήθηκαν ούτε τα φιλικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ.

Τα γεγονότα πιστοποιούν ότι υπάρχει μία άτυπη συμφωνία γιά σιωπή στο ζήτημα. Με τον νόμο της... ''μαφίας'', δηλ. ''μην μιλάς, δεν μιλάω''.

Υπάρχει και μιά μικρή... λεπτομέρεια: ''Υπηρεσίες'' χωρών π.χ. Γαλλίας, ΗΠΑ, γνωρίζουν γιά τις μίζες και μελλοντικά Τσίπρας και Μητσοτάκης θα εκτεθούν, άσχημα. Γιά τώρα, απλά εκτελούν ''εντολές'', με αντάλλαγμα την σιωπή και παραχωρήσεις σε Τουρκία και αλλού, ανεξέλεγκτη και ζημιογόνα βοήθεια στην Ουκρανία κ.ά.

'Ετσι εξηγείται και η -άτυπη- κουτοπόνηρη στήριξη Τσίπρα στον... Μητσοτάκη, με την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλληλογνωρίζουν και οι δύο τις... μίζες τους. Το αστείο είναι ότι ''υποσχέθηκαν'' στον ανόητο Τσίπρα και ''επιτροφή'' στην ενεργό πολιτική, ως αρχηγός κόμματος κεντροαριστεράς -γιά στήριξη σε ''τακτοποίηση'' ελληνοτουρκικών και Κυπριακού- και αυτός το... πίστεψε!!!

Στην Ελλάδα, η μίζα -ειδικά από εξοπλισμούς- είναι παράδοση. Πολιτικοί και κόμματα την τιμούν. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, την... υπερτίμησε.

Αλλά ήρθε η ώρα γιά το ''ξεγύμνωμα'' της οικογένειας μιζοληπτών- αρπακτικών Μητσοτάκη, επειδή έχουν ''λυσσάξει'' με ''μαύρα και μίζες''. Νομίζουν ότι ''ελέγχοντας την θλιβερή ''δικαιοσύνη'' και εξαγοράζοντας ΜΜΕ, θα γλυτώσουν.

Το ''Κ'', επαναλαμβάνει την παλαιότερη εκτίμησή του: ''Ο Κυρ. Μητσοτάκης ή θα καταλήξει στην φυλακή ή θα αυτοεξοριστεί''... Αλλά, εξαιτίας εξευτελισμένης ''δικαιοσύνης'' και Βουλής, πιιθανά να συμβεί το δεύτερο... Αυτά γιά τώρα.
https://kalami.us/2024/ellada/mizes-siwph.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...