Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Καλά κρατεί η προεκλογική κούρσα...

Τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, συνεχίζουν οι επτά υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Με μία ανάρτησή του στα social media θέλησε να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στη Νάξο, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η υποδοχή τους άλλωστε στο νησί ήταν πραγματικά θερμή...

«Η μαζική συμμετοχή του κόσμου του ΠΑΣΟΚ στη συνάντησή μας στη Νάξο - ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου - με γεμίζει με αισιοδοξία. Όχι μόνο για τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου αλλά κυρίως για το μεγάλο στοίχημα που έχω βάλει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ηγεσία πριν από περίπου δυόμισι χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο φορέας της ελπίδας και της αλλαγής που έχει ανάγκη η πατρίδα μας απέναντι στη ΝΔ από την οποία οι πολίτες δεν περιμένουν πλέον τίποτα. Με ενότητα, πολιτική αυτονομία και με το βλέμμα πάντα μπροστά, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», έγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Τι απαντά σε όσους τον ψήφισαν για δήμαρχο Αθηναίων και λίγους μήνες μετά τον βλέπουν να διεκδικεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κλήθηκε να πει ο Χάρης Δούκας από την Κρήτη όπου βρέθηκε. Για του λόγου το αληθές, υποστήριξε ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των Αθηναίων και θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του μέχρι κεραίας, τονόζοντας από την άλλη ότι δεν τίθεται θέμα βιασύνης, αλλά θέμα ...ευθύνης για τον ίδιο, να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Υποστήριξε εξάλλου για τον εαυτό του ότι έχει το ίδιον να δημιουργεί ομάδες...

Τις περιοδείες του ανά την χώρα, συνεχίζει ο Παύλος Γερουλάνος, παρουσιάζοντας το σχέδιό του για την Αναγέννηση της πατρίδας μέσα από την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Επόμενος σταθμός του, σήμερα, η Ζάκυνθος, αφού πρώτα όμως μίλησε στην Κοζάνη για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες. Ειδικότερα, περιέγραψε τι ακριβώς πρέπει να αλλάξει το κράτος στην πολιτική που ακολουθεί απέναντί τους, προκειμένου να μπορούν να αξιώνουν μία καλή τιμή για τα προϊόντα τους, όπως ήδη ισχύει για άλλα προϊόντα.

Στην Κύπρο βρέθηκε η Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να παραβρεθεί στην Αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου. Έστειλε μάλιστα ηχηρό μήνυμα υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού, δείχνοντας έτσι και πόσο μεγάλη σημασία έχει για την ίδια τόσο το Κυπριακό, όσο και τα εθνικά ζητήματα. «Θέλω να το πω πολύ δυνατά: δεν πρέπει να κυπριακό να παραμείνει ένα παγωμένο, άλυτο πρόβλημα στο διηνεκές. Η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ προσφέρει δυνατότητες, η κοινή προσπάθεια ΟΗΕ και ΕΕ προσφέρει ευκαιρίες. (...) Πενήντα χρόνια είναι πάρα πολλά, όμως βλέπω στα πρόσωπα δίπλα μου θέληση και πείσμα. Κανένας συμβιβασμός με το status quo, Κύπρος μία, ενωμένη και ελεύθερη!», υποστήριξε η πρώην υπουργός και νυν υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την πλευρά του, με άρθρο του στα Νέα, ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα –η μεγάλη προεκλογική εξαγγελία του κ Μητσοτάκη μετά την έξοδο από τα μνημόνια–αποδείχθηκε μια υπόσχεση για πολύ λίγους και πολύ ισχυρούς. Μια υπόσχεση με αποδέκτες όλους όσοι αισθάνονταν και ήταν πολύ κοντά στα κέντρα της πρωθυπουργικής εξουσίας (...) Σε αυτή τη συγκυρία, το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση, να ακούσει τις ανάγκες και τις ιδέες της κοινωνικής αντιπολίτευσης και να τις μετατρέψει σε πολιτικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από αξιόπιστα, συγκροτημένα και άφθαρτα πρόσωπα», έγραψε μεταξύ πολλών άλλων.

Στο μεταξύ, σε διαβούλευση παραμένει η πολιτική πλατφόρμα της Νάντιας Γιαννακοπούλου, την οποία και υπόσχεται να επικαιροποιήσει, εφόσον υπάρξουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, ενώ στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ παραμένει και ο Γιάννης Κανελλάκης.
https://www.matrix24.gr/2024/08/kala-krati-i-proeklogiki-koursa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το αναπόφευκτο δίλημμα

Οι ρυθμοί της επιστροφής στην πολιτική ρουτίνα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι μάλλον καταιγιστικοί, με ανοιχτά μέτωπα παντού, στο εσωτ...