Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Στόχος να ξαναγίνει μεγάλο το ΠΑΣΟΚ

Αν έχουν έναν στόχο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, τον οποίο θα υπηρετήσουν μέχρι τέλους, είναι το κόμμα να ξαναγίνει μεγάλο. Και αυτό, ξέρουν καλά ότι δεν θα γίνει αν μετατραπεί στην ... ‘ορντινάτζα’ της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, στο μυαλό τους έχουν τον «συνεργατικό κοινοβουλευτισμό», έναν όρο που εισάγουν στην πολιτική κουβέντα, διαβλέποντας ότι δεν πιστεύει σε αυτόν ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Χαριλάου Τρικούπη είναι παντελώς ξεκάθαροι όταν αποκλείουν οποιαδήποτε συγκυβέρνηση με τη συμμετοχή ή και την ανοχή ακόμα του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο και αποδίδουν παιχνίδια με την τύχη της χώρας. Πραγματικός τους στόχος όμως, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο και

αποδίδουν τόσο τη γέννηση της ιδέας για ‘κυβέρνηση ηττημένων’ με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΜέΡΑ25, όσο και τη συντήρησή της στην πολιτική κουβέντα. Στην πραγματικότητα, στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζουν ότι τόσο η ρητορική περί ‘τερατογένεσης’, όσο και εκείνη περί ‘κυβέρνησης των ηττημένων’ ή και ‘κυβέρνησης ανοχής’, δεν είναι παρά παιχνίδια προεκλογικού τακτικισμού των δύο μεγάλων κομμάτων, με αποτέλεσμα η προεκλογική εκστρατεία να μετατρέπεται τελικά σε «βεντέτα μεταξύ δύο ηγετών». Κάτι, για το οποίο στην Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι δεν τους εκφράζει, αφού ...αδιαφορούν -καθώς λένε- για το πολιτικό μέλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να καταστήσουν σαφές ότι τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, με τους όρους όμως που θέτουν εκείνοι στον βαθμό που αυτές τους αφορούν. Όσο για τους όρους αυτούς, δεν είναι άλλοι από το ισχυρό διψήφιο ποσοστό, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να θέσουν τις βάσεις για προγραμματική συμφωνία και εφόσον αυτή υπάρξει, να μπουν στη συζήτηση για πρόσωπα κοινής αποδοχής. Αυτά όμως, ξεκαθαρίζουν ότι αφορούν σε κυβέρνηση εμπιστοσύνης και όχι ανοχής από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Αυτό που δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση, είναι να γίνουν το παρακολούθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Αλέξη Τσίπρα. Εκτιμούν εξάλλου πως αν για παράδειγμα ο νυν πρωθυπουργός έρθει αντιμέτωπος με ένα χαμηλό ποσοστό για το κόμμα του στις εκλογές, θα οδηγηθεί στην συγκυβέρνηση με άλλο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού, αλλά και πως ανάλογα θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που δεν μπορεί να κυβερνήσει διαφορετικά. Όσο για την στάση που θα κρατήσουν εκείνοι στην μετά την κάλπη εποχή, απορρίπτουν με πάταγο τη λογική της ‘ουράς’ στην κυβέρνηση του ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα, και επιμένουν ότι στόχος τους είναι να διασφαλίσουν ότι θα ξαναγίνουν μεγάλοι. «Έχουμε στρατηγική άποψη για την χώρα. Πιστεύουμε στον συνεργατικό κοινοβουλευτισμό», λένε, παρατηρώντας πάντως ότι δεν πιστεύουν σε αυτόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού στην πραγματικότητα, όπως λένε, δεν θέλουν καν να κυβερνούν τα κόμματά τους, αλλά μόνοι τους με την ...παρέα του, ο καθένας.

https://www.matrix24.gr/2023/05/stochos-na-xanagini-megalo-to-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...