Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Επειδή έχεις βοηθήσει ξανά

Αγαπητή οικογένεια του Avaaz,

Ονομάζομαι Νέλσον Όλε Ρέιγια κι είμαι ένας απ’ τους ηγέτες των Μασάι στην Κένυα.

Πριν λίγα χρόνια, τα μέλη του Avaaz μας βοηθήσατε να δημιουργήσουμε το Νασουλάι, το πρώτο συνεταιριστικό καταφύγιο άγριων ζώων των Μασάι.

Ενώνοντας τα εδάφη μας, ανοίξαμε ένα ζωτικό πέρασμα για τη μετανάστευση των άγριων ζώων, κι ενώσαμε τα δύο σπουδαία οικοσυστήματα των εθνικών πάρκων Μάρα και Σερενγκέτι. Τώρα οικογένειες Μασάι ζουν πλάι στην άγρια ζωή, και δασοφύλακες Μασάι το προστατεύουν απ’ τη λαθροθηρία.

Επίσης αναβιώσαμε έναν αρχαίο τόπο γέννησης ελεφάντων, και πέρσι είδαμε μάλιστα να γεννιούνται 25 ελεφαντάκια! Σύντομα, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε το μακρύτερο πέρασμα άγριας ζωής στην Ανατολική Αφρική.

Αλλά τώρα σας απευθύνω έκκληση επειδή όλα όσα έχουμε καταφέρει απειλούνται.

Τα έξοδά μας αυξάνονται. Την ίδια στιγμή, είμαστε αποκλεισμένοι απ’ τα περισσότερα διεθνή ταμεία για την προστασία της άγριας ζωής τα οποία συνήθως διατίθενται σε παραδοσιακά πάρκα άγριας ζωής που εκτοπίζουν τον λαό μου σε φτωχογειτονιές και παραγκουπόλεις. Χωρίς χρηματοδότηση, κινδυνεύουμε να πάθουμε το ίδιο.

Τα μέλη του Avaaz παίξατε καθοριστικό ρόλο μέχρι τώρα, γι’ αυτό σας απευθύνω ξανά έκκληση. Η δωρεά σου θα βοηθήσει να κρατήσουμε το καταφύγιο ζωντανό, βοηθώντας τα άγρια ζώα και χιλιάδες οικογένειες σαν τη δική μου. Θα βοηθήσει να καλύψουμε τους μισθούς των δασοφυλάκων, να κρατήσουμε το σχολείο μας ανοιχτό, και να παρέχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην κοινότητα. Επίσης θα στηρίξει τις εκστρατείες του Avaaz για τα δικαιώματα των Αυτοχθόνων λαών όλου του κόσμου.

Είμαστε οι προστάτες των ποταμών, της σαβάνας και των άγριων ζώων που εξαφανίζονται. Αλλά δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Γι’ αυτό στήριξε με ό,τι μπορείς:






ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Οι Αυτόχθονες λαοί του πλανήτη αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια για να προστατέψουμε τη βιοποικιλότητα της Γης. Παρόλα αυτά μας διώχνουν απ’ τα πατρογονικά μας εδάφη, αντιμετωπίζοντάς μας σαν εμπόδια για την προστασία της άγριας ζωής, αντί ως πολύτιμους συμμάχους με γνώση αιώνων.

Γι’ αυτό οι εκστρατείες του Avaaz είναι τόσο σημαντικές. Αυτό το κίνημα, σε συνεργασία με Αυτόχθονες κοινότητες,
κάνει έκκληση για την προστασία του 50% της έκτασης του πλανήτη, με τρόπο που να μην χρειάζεται να διωχθούμε απ’ τα σπίτια μας στο όνομα της «προστασίας». Χρειαζόμαστε αυτές τις εκστρατείες περισσότερο από ποτέ.

Παρόλο που κερδίσαμε ένα τιμητικό βραβείο του ΟΗΕ για την καινοτόμο δράση μας, το καταφύγιο Νασουλάι δυσκολεύεται να βρει πόρους γιατί δεν ταιριάζει με το αποικιοκρατικό μοντέλο των καταφυγίων χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Παρόλα αυτά αποδείξαμε πως το μοντέλο μας δουλεύει, κι είναι φάρος ελπίδας για αμέτρητες κοινότητες που κινδυνεύουν να χάσουν τα εδάφη και τα προς το ζην τους.

Γι’ αυτό σήμερα χρειαζόμαστε βοήθεια για να κρατήσουμε το καταφύγιο ζωντανό, και με τους πόρους που θα συγκεντρώσουμε:Θα καλύψουν μισθούς δασοφυλάκων ώστε να βοηθήσουμε να παραμείνει η λαθροθηρία σε μηδενικά επίπεδα,
Θα καλύψουν το κόστος συντήρησης και καθημερινά έξοδα του καταφυγίου μας, που είναι πάνω από 60.000 στρέμματα κι επεκτείνεται γρήγορα,
Θα βοηθήσουν να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το έργο μας, ελπίζοντας να δημιουργήσουμε το μακρύτερο πέρασμα άγριας ζωής στην Α. Αφρική, κρίσιμο για την επιβίωση των ελεφάντων,
Θα ενισχύσουν εκστρατείες για την προστασία και την επέκταση πολύτιμων οικοτόπων άγριας ζωής που παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διάσωση των ειδών και την προστασία της βιοποικιλότητας,
Θα υποστηρίξουν Αυτόχθονες κοινότητες που κινδυνεύουν σ’ όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζοντας τις απειλές με μεγάλες εκστρατείες κι οικονομική στήριξη.Μια απ’ τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής μου ήταν η πραγματοποίηση αυτού του έργου. Πιστεύω σ’ αυτό μ’ όλη μου την ψυχή. Γι’ αυτό παρακαλώ στήριξε σήμερα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€


ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 15€


ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ


Η λέξη «Νασουλάι» έχει ιδιαίτερη σημασία στη γλώσσα μας. Περιγράφει ένα αρμονικό μέρος όπου άνθρωποι κι άγρια ζώα ζουν σε ισορροπία. Ελπίζω μ’ όλη μου την καρδιά πως ο κόσμος μπορεί να νιώσει το Νασουλάι. Πως μαζί θα αγαπήσουμε και θα προστατέψουμε αυτό τον άγριο κι όμορφο πλανήτη. Ξέρω πως με τα μέλη του Avaaz σ’ όλο τον κόσμο μας ενώνει η ίδια ελπίδα.

Εκ μέρους της κοινότητάς μου, σας ευχαριστώ απεριόριστα,


Νέλσον Όλε Ρέιγια και Νασουλάι, με όλη την ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...