Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Δεν υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας, ούτε για τον πρωθυπουργό...

Ανοιχτό για πρώτη φορά άφησε το ενδεχόμενο παραπομπής του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των υποκλοπών, εφόσον αποδειχθεί ότι έχει ευθύνες, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής διερωτήθηκε αν θα έπρεπε τάχα να έχουμε ειδικό καθεστώς ατιμωρησίας για ολιγάρχες και ισχυρούς πολιτικούς, για να απαντήσει μόνος του ότι «όποιος έχει ευθύνες, όσο ισχυρός και να είναι, όσο πλούσιος και να είναι, θα πρέπει να τιμωρηθεί». Επανέλαβε την άποψή του για νέα εξεταστική επιτροπή χωρίς την καταχρηστική χρήση απορρήτου, όπως έγινε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε προανακριτική επιτροπή. Σε κάθε περίπτωση, απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν το μεσημέρι από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, απέκλεισε εμμέσως κάθε ενδεχόμενο κυβέρνησης ειδικού σκοπού μόνο για τις υποκλοπές, σημειώνοντας πως όσα λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνονται ‘όπλο’ στα χέρια του σημερινού πρωθυπουργού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μιλώντας και πάλι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι είναι ένας πρωθυπουργός που λειτουργεί με όρους παρέας και με την αντίληψη ότι το Κράτος είναι ο ίδιος. «Λουδοβίκειες συμπεριφορές εγώ δεν πρόκειται να δεχθώ», είπε.

Ο κ.Ανδρουλάκης κατηγόρησε τα δύο συστήματα εξουσίας, όπως ονομάζει αυτά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία ψηφιακών συμμοριών, περιέγραψε τους δύο βασικούς του αντιπάλους ως αμετανόητους εραστές της καρέκλας και αντέταξε τη δική του αξιοπιστία απέναντί τους. Κατηγόρησε για ρουσφετολογικές πολιτικές τον πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας πως αν βάλει κανείς δίπλα δίπλα τα ρουσφέτια του ίδιου και της οικογένειάς του, ξεπερνούν σε μάκρος το Σινικό Τείχος. Την ίδια ώρα, ως ...χορηγό του κ.Μητσοτάκη περιέγραψε τον Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας πως αν υπήρχε αξιόπιστη αντιπολίτευση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αποτελούσε σήμερα παρελθόν.

Θυμίζοντας δε, ποιο ήταν το κόμμα που διατήρησε την χώρα στο ευρώ το 2010, επανέλαβε ότι «μαθήματα συνέπειας και υπευθυνότητας από λαϊκιστές με γραβάτα και λαϊκιστές χωρίς γραβάτα» δεν δέχεται. «Σε ποιον απευθύνεται ο κ.Μητσοτάκης; Σε αυτούς που έμειναν στα δύσκολα και στήριξαν τη χώρα;», διερωτήθηκε, για να θυμίσει με νόημα τι ψήφισε ο κ.Μητσοτάκης το 2010 και αν τάχα ψήφισε να μείνει η χώρα στο ευρώ, ή ψήφισε απέναντι ακόμα και στην αδερφή του, την επιστροφή της χώρας στη δραχμή..
https://www.matrix24.gr/2023/05/den-iparchi-kathestos-atimorisias-oute-gia-ton-prothipourgo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...