Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Ένταλμα σύλληψης

Παρόλο που καταζητείται για εγκλήματα πολέμου, ο Πούτιν ετοιμάζεται να επισκεφτεί τη Νότια Αφρική. Είναι σίγουρος πως η Ν. Αφρική θα αποφύγει το νομικό της καθήκον να τον συλλάβει, κι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση της χώρας αποφασίζει το πώς θα κινηθεί! Μια μαζική δημόσια πίεση μπορεί να κάνει τη διαφορά. 
Γι’ αυτό βοήθησε να στείλουμε μια εκκωφαντική παγκόσμια έκκληση στη Ν. Αφρική για να ξεκαθαρίσει στον Πούτιν πως αν ταξιδέψει εκεί, θα συλληφθεί.
 Όταν αποκτήσει δυναμική η έκκλησή μας θα τη δημοσιεύσουμε στα μέσα ενημέρωσης της Ν. Αφρικής!
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ
Φίλες και φίλοι,  Ο κόσμος παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδίδει ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν, για εγκλήματα πολέμου που αφορούν παιδιά. Αλλά αν δεν συλληφθεί δεν πρόκειται να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο Πούτιν είναι σίγουρος πως δεν θα τον συλλάβουν. Γι’ αυτό σχεδιάζει ταξίδι στη Ν. Αφρική τον Αύγουστο, παρόλο που η κυβέρνηση της χώρας έχει νομικό καθήκον να τον συλλάβει. Θα είναι νίκη για την ατιμωρησία σ’ όλο τον κόσμο αν πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι!

Αλλά έχουμε μια ευκαιρία. Η Νοτιοαφρικανική κυβέρνηση φαίνεται διχασμένη ως προς το πώς πρέπει να κινηθεί, και μια μαζική παγκόσμια κατακραυγή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Βοήθησε να συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο φωνές για να ζητήσουμε απ’ τη Ν. Αφρική να ξεκαθαρίσει στον Πούτιν πως αν πατήσει πόδι στη χώρα, θα συλληφθεί. Όταν η έκκληση αποκτήσει δυναμική, θα παραδώσουμε τις φωνές μας απευθείας στον πρόεδρο της Ν. Αφρικής και στις εφημερίδες της χώρας! Υπόγραψε και διάδωσε παντού την έκκληση για δικαιοσύνη:

Νότια Αφρική: Συλλάβετε τον Πούτιν

Μπορεί να φαίνεται απίθανο το να λογοδοτήσει ο Πούτιν, αλλά έχουν δικαστεί και στο παρελθόν εγκληματίες πολέμου και δικτάτορες. Οι ηγέτες των ναζί δικάστηκαν στη Νυρεμβέργη, Ο Χιλιανός δικτάτορας Πινοσέτ συνελήφθη στη Βρετανία, κι ο Σέρβος εγκληματίας πολέμου Μλάντιτς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Δεν πρέπει να χάσουμε την πίστη μας στη δικαιοσύνη!

Είναι ώρα να κινητοποιηθούμε. Ο πρόεδρος της Ν. Αφρικής έχει απειλήσει να αποχωρήσει απ’ το ΔΠΔ, αλλά αμέσως μετά τα γύρισε. Τώρα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος προειδοποιεί πως αν ο Πούτιν δεν μείνει μακριά απ’ τη χώρα, θα συλληφθεί. Η υπόθεση έχει τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης της χώρας, κι η Ν. Αφρική δέχεται πιέσεις για να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Με 1 εκατομμύριο φωνές υπέρ της δικαιοσύνης, η Ν. Αφρική μπορεί να ανακοινώσει ότι θα τον συλλάβει!

Η απόφαση λαμβάνεται αυτή τη στιγμή. Υπόγραψε τώρα για να απαιτήσουμε απ’ τη Ν. Αφρική να πάρει το μέρος των παιδιών της Ουκρανίας αντί του Πούτιν, ξεκαθαρίζοντας πως θα συλληφθεί αν πατήσει πόδι στη χώρα!

Νότια Αφρική: Συλλάβετε τον Πούτιν

Μετά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το κίνημα του Avaaz ανταποκρίθηκε με εκκλήσεις εκατομμυρίων φωνών για να σταματήσει ο πόλεμος, να δικαστεί ο Πούτιν, και να επιστρέψουν τα κλεμμένα παιδιά της Ουκρανίας. Τώρα πρέπει να κάνουμε ξανά ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να λογοδοτήσει. Γι’ αυτό ας ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Ruth, Luis, Bert, Κατερίνα κι η ομάδα του Avaaz







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...