Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ο Μενέντεζ, τα νομικά του προβλήματα και τα ελληνικά ΜΜΕ

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ (κουβανικής καταγωγής, Δημοκρατικός Νέας Υερσέης), είναι -αναμφισβήτητα- φίλος Ελλάδας και Κύπρου.

Υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις στο Κογκρέσσο και εφαρμόζει αντιτουρκική πολιτική. Ο παρεμβάσεις του, μερικές φορές, είναι αντίθετες με την πολιτική της κυβέρνησης Μπάϊντεν, σε ότι αφορά την Τουρκία.

Φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο γιά τις ''αντιτουρκικές θέσεις'' του γερουσιαστή, έπαιξε η β' σύζυγός του, η αρμενικής καταγωγής Nadine Arslanian.
Οι Αμερικανοί κυπριακής καταγωγής ''λομπίστες'', τον βοηθούν οικονομικά. Μαζί και ελάχιστοι Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής. Και καλά κάνουν. Οι ένθερμοι υποστηρικτές Ελλάδας και Κύπρου στο Κογκρέσσο ΗΠΑ, πρέπει να υποστηρίζονται οικονομικά.

Ο γερουσιαστής προώθησε και τον υιό του Rob Menendez στην πολιτική. Εκλέγηκε βουλευτής (Νέα Υερσέη) τον Νοέμβριο 2022 και με την οικονομική βοήθεια των υποστηρικτών -Κύπριων- του πατέρα του.

Ο γερουσιαστής, έχει ''θεοποιηθεί'' από τα ΜΜΕ Ελλάδας και ορισμένα ομογενειακά, εξαιτίας των ανταποκρίσεων ανταποκριτών στις ΗΠΑ, αθηναϊκών ΜΜΕ. Η προβολή του Μενέντεζ, είναι υπέρμετρα υπερβολική, αλλά ας το παραβλέψουμε.

Mπορεί και με την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να χάσαμε -με πρωτοβουλία ΗΠΑ, γιά να μην θυμώσει η Τουρκία- τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed, που θα μετάφερε φυσικό αέριο στην Ευρώπη από ανατ. Μεσόγειο μέσω Κύπρου, Ελλάδας (και... ΑΟΖ Τουρκίας-Αιγύπτου) και ένθερμα υποστήριζε ο γερουσιαστής Μενέντεζ, αλλά δεν πειράζει. ''Πανηγυρίζαμε'' γιά 2-3 χρόνια και μετά την σφαλιάρα από ΗΠΑ, ''ξεχάσαμε'' γρήγορα τους θριάμβους.

Μετά τις ηλιθιότητες με την αισχρή αντιδημοσιογραφική παραπληροφόρηση περί μη παράδοσης των F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, χάρη στον...''λομπίστα'' Ζεμενίδη, εξευτελίστηκαν οι ανταποκριτές στις ΗΠΑ, μαζί και τα ΜΜΕ Ελλάδας (παγκόσμια κατάταξη σχεδόν πάτος, 107), που εκπροσωπούν.

Τα αεροπλάνα F-35 δεν δίνονται στην Τουρκία, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας της απόκτησης από αυτήν των πυραύλων S-400 από την Ρωσία.

Και με την απλή λογική, μιά επιστολή του κάθε ''λομπίστα'' Ζεμενίδη, δεν θα μπορούσε να...''ισοπεδώσει'' τον πρόεδρο, την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το Κογκρέσσο, γιά να ακυρώσουν παραγγελία δισεκατομμυρίων δολαρίων.

'Οταν ''δολοφονείται'' και η απλή λογική, τότε έρχεται -είναι επόμενο- ο εξευτελισμός.

Τώρα, με αφορμή την υπερπροβολή του γερουσιαστή Μενέντεζ, δημιουργείται και ένα ακόμα πρόβλημα σε ότι αφορά την αξιοπιστία των θλιβερών και ασοβάρευτων ανταποκριτών της παραπληροφόρησης, στις ΗΠΑ.

Ούτε μία λέξη γιά ένα γεγονός που απασχολεί τα αμερικάνικα ΜΜΕ. Ο γερουσιαστής, γιά δεύτερη φορά σε 4 χρόνια ερευνάται-κατηγορείται γιά ''διαφθορά-χρηματισμό'' (criminal investigation).

Ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι χρήματα που του δίνουν υπστηρικτές, μεταξύ αυτών και οι Κύπριοι, χρησιμοποιούνται γιά νομικά του έξοδα, παράνομα.

Σημ.: Πολύ πιθανή στην νομική υπόθεση και η εμπλοκή των χρηματοδοτών του Μενέντεζ, Κυπριο-Αμερικανών, επειδή οι Αρχές ερευνούν τις διασυνδέσεις του γερουσιαστή με ''λόμπι'', ''δώρα'' (π.χ. ταξίδια Ελλάδα, Κύπρο) και χρήμα, γιά όφελος ξένων χωρών.

Yπό έρευνα από τις ομοσπονδιακές Αρχές, είναι και η β' σύζυγος του γερουσιαστή, η αρμενικής καταγωγής Nadine Arslanian, γιά ''χρηματισμό, με μορφή δώρων''.

'Οταν τέτοια γεγονότα κρύβονται εξεπίτηδες από ασοβάρευτους ''ανταποκριτές'' της παραπληροφόρησης και βασικά από το άθλιο κρατικό ΑΠΕ, δηλ. όταν διασύρεται η δημοσιογραφία, τότε η θέση 107 στην παγκόσμια κατάταξη των ΜΜΕ Ελλάδας, πρέπει να θεωρείται τιμητική.

Ακολουθούν την πάγια τακτική ''πετσο-χορτασμένων'' εξαγορασμένων ΜΜΕ Ελλάδας: ''Προβάλουμε μόνο ότι μας συμφέρει και όπως μας συμφέρει. 'Οχι τα δυσάρεστα, τα σκάνδαλα κλπ''
( ''K'' - 15 Mάη '23 )
https://www.kalami.us/2023/omogeneia/menendez-legal.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...