Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Δώρο για τον Μητσοτάκη ο «εμφύλιος» στην Κεντροαριστερά

«Βλέπετε πώς θα πάμε στην προεκλογική περίοδο: αυτοί θα τσακώνονται μεταξύ τους και εμείς θα μιλάμε για το μέλλον». Η φράση ανήκει στον Άδωνι Γεωργιάδη και απηχεί πλήρως το στρατηγικό πρόβλημα που έχουν να διαχειριστούν πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δευτερευόντως και το ΠΑΣΟΚ.

Η ατάκα ελέχθη όταν ο βουλευτής της ΝΔ επιχειρούσε να πάρει τον λόγο έπειτα από ένα… «θερμό επεισόδιο» που είχαν χθες, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη. Η συζήτηση μεταξύ των δύο αντιστοιχούσε πλήρως στην «πολεμική ατμόσφαιρα» που είχε διαμορφωθεί ήδη από νωρίς χθες το πρωί μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, στον απόηχο του βαρέος εκλογικού αποτελέσματος για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της επίθεσης που είχε εξαπολύσει κατά του Αλέξη Τσίπρα κατά την επινίκια δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ανοιχτή σύγκρουση

Εξάλλου, χθες αυτή η κόντρα έλαβε χαρακτηριστικά ανοιχτής σύγκρουσης, αφενός με το ΠΑΣΟΚ να περιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον «καλύτερο πελάτη της Δεξιάς», αφετέρου την Κουμουνδούρου να σηκώνει το γάντι, χρεώνοντας στη Χαριλάου Τρικούπη ότι αντί να ασχολείται με τη νίκη της Δεξιάς, βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, άλλωστε, είπε στο ΠΑΣΟΚ και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του δήλωση, κατηγορώντας τη Χαριλάου Τρικούπη ότι «κοιτούσε το χωράφι της» όταν ο ίδιος κοιτούσε τη χώρα, εκμεταλλευόμενη το αφήγημα της απλής αναλογικής. Επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε και στο ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για την εκλογική συντριβή του κομματός του, προχωρώντας τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω: περιέγραψε, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ ως ένα «συστημικό» κόμμα, αφού ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποκρουστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας «συστημικής δικομματικής εναλλαγής». Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έκρηξη της Χαριλάου Τρικούπη, που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα «να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους», καθιστώντας σαφές ότι η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου θα αποτελέσει μία μάχη για δύο στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί η εικόνα έτσι όπως την φιλοτέχνησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τότε ενδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απολαύσει έναν… υγιεινό και άνετο εκλογικό περίπατο, όταν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συγκρούονται μεταξύ τους, «στέλνοντας» κι άλλους ψηφοφόρους στο κυβερνών κόμμα…
https://www.matrix24.gr/2023/05/doro-gia-ton-mitsotaki-o-emfilios-stin-kentroaristera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...