Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Επείγον: Προσωπική έκκληση

Χθες το βράδυ, το Κογκρέσο της Βραζιλίας ξεκίνησε την ψηφοφορία ενός νέου νόμου που θα επιτρέπει σε εταιρείες εξορύξεων κι υλοτομίας να επιτίθενται στο δάσος και στα πολύτιμα εδάφη των αυτοχθόνων! 
Είμαι η μόνη Αυτόχθων βουλευτής στο Κογκρέσο της Βραζιλίας και σας ζητώ επειγόντως να με βοηθήσετε να σταματήσω αυτή την επίθεση. 

Η επόμενη ψηφοφορία είναι σε λίγες μέρες! Βοηθήστε με να δημιουργήσω ένα παγκόσμιο κύμα αντίδρασης, ώστε ο Πρόεδρος να μην μπορεί να με αγνοήσει. Υπόγραψε τώρα κι εγώ προσωπικά θα παραδώσω τις φωνές μας στο Κογκρέσο της Βραζιλίας και τον ίδιο τον Πρόεδρο Λούλα.

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ

Φίλες και φίλοι,

Σας γράφω ως η μόνη Αυτόχθων βουλευτής του Κογκρέσου της Βραζιλίας. Και μόνο που σας στέλνω αυτό το email μπορεί να μου προκαλέσει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, αλλά τα δάση μας δέχονται επίθεση στο Κογκρέσο αυτή τη στιγμή... οπότε αξίζει τον κίνδυνο.

Αυτή τη βδομάδα, το Κογκρέσο της Βραζιλίας ξεκίνησε την ψηφοφορία ενός νέου νόμου που επιτρέπει σε εταιρείες εξορύξεων κι υλοτομίας να επιστρέψουν στα δάση και τα ιερά εδάφη μας, και αφαιρεί τα προστατευτικά μέτρα για αυτόχθονες όπως εγώ.

Η επόμενη ψηφοφορία είναι σε λίγες μέρες!!! Είναι μια έκτακτη ανάγκη για τον Αμαζόνιο και τους αυτόχθονες λαούς. Γι’ αυτό χρειάζομαι τη βοήθειά σου.

Η χώρα μας είναι τόσο διχασμένη που χρειαζόμαστε μια πραγματικά παγκόσμια κατακραυγή από χώρες όπως η δική σου, που έχουν εμπορικές σχέσης με τη Βραζιλία, για να σταματήσουμε αυτό τον νόμο. Το Κογκρέσο της Βραζιλίας πρέπει να βρεθεί αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο προσκήνιο για να νιώσει την πίεση!

Αφορά και τη δική σου ζωή.

Χωρίς τον Αμαζόνιο και την προστασία που προσφέρουν τα εδάφη των αυτοχθόνων λαών στα δάση, τα ποτάμια μας και τα πολύτιμα είδη ζωής, δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την τεράστια παγκόσμια οικολογική καταστροφή. Αυτό το δάσος είναι οι πνεύμονες όλων μας.

Παρακαλώ υπόγραψε αυτή την επείγουσα έκκληση για να σταματήσουμε την επίθεση στο τροπικό δάσος. Θα παραδώσω τις φωνές μας στο Κογκρέσο της Βραζιλίας και στον ίδιο τον Πρόεδρο Λούλα. Θα βοηθήσεις να δυναμώσει η φωνή μου;

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

Εμείς, οι αυτόχθονες λαοί, προστατεύουμε το 80% της βιοποικιλότητας της Γης, παρά το ότι αποτελούμε μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στη Βραζιλία βρίσκεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός αυτοχθόνων λαών στον Αμαζόνιο και το μεγαλύτερο μέρος των οικοσυστημάτων του Αμαζονίου. Οι περιοχές των αυτοχθόνων σ’ όλη τη χώρα μας έχουν κρατήσει τα δάση και τα οικοσυστήματα ζωντανά, παρά τις συνεχείς επιθέσεις.

Αλλά αν οι εξορύξεις η βιομηχανική γεωργία και το λόμπι πετρελαίου νικήσουν αυτή τη νέα νομοθετική μάχη, όλη αυτή η προστασία μπορεί να χαθεί. Κι αυτό μπορεί να είναι κυριολεκτικά καθοριστικό για το μέλλον του πλανήτη μας.

Χωρίς τον Αμαζόνιο, και τα εδάφη των αυτοχθόνων σ’ όλη τη Βραζιλία, ο πλανήτης δεν μπορεί να διατηρήσει την παγκόσμια υπερθέρμανση υπό έλεγχο. Έτσι, θα επηρεαστούμε όλες κι όλοι από αυτό που θα συμβεί εδώ τις επόμενες ημέρες, ακόμη κι αν δεν ζούμε στη Βραζιλία!

Η επόμενη ψηφοφορία είναι σε λίγες μέρες. Γι’ αυτό βοήθησέ με να συγκεντρώσω αρκετές φωνές απ’ όλο τον κόσμο, για να προστατέψουν τις αυτόχθονες κοινότητες από αυτή την επίθεση. Οι αυτόχθονες πληθυσμοί στη Βραζιλία κάνουν ό,τι μπορούν για να αντισταθούν, αλλά χωρίς παγκόσμια πίεση δεν είναι αρκετό

Υπόγραψε την έκκληση τώρα και διάδωσέ τη παντού. Κάθε φωνή μετράει:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

Το κίνημα του Avaaz αγωνίζεται στο πλευρό των αυτοχθόνων λαών για την προστασία του Αμαζονίου κι όλων των οικοσυστημάτων στη Βραζιλία, και σ’ όλο τον κόσμο. Αλλά είμαστε αντιμέτωποι με τεράστια πίεση -- κι η πιο πρόσφατη επίθεση ήταν αιφνιδιαστική. Αν χάσουμε αυτή τη μάχη τώρα, τόσα πολλά από όσα διεκδικήσαμε κινδυνεύουν. Το κίνημα του Avaaz υπερασπίζεται τους αυτόχθονες λαούς εδώ και δεκαετίες. Ας μην το αφήσουμε να συμβεί!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Η βουλευτής του Κογκρέσου Σέλια Ζακριαμπά, εκ μέρους του μετώπου άμυνας των Αυτοχθόνων στο Κογκρέσο, μαζί με την ομάδα Avaaz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...