Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Τα πρόσωπα πρέπει να έχουν αξιοπιστία

Εκστρατεία fake news εις βάρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του STAR ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας μάλιστα ότι ήταν πεπεισμένος ότι δύσκολα θα έχανε το …πρωτάθλημα των fake news ο κ.Τσίπρας, όμως τελικά φαίνεται οτι θα το κρατήσει ο κ.Μητσοτάκης. 
Αναφέρθηκε δε, ιδιαίτερα σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για το πώς θα έπαιρνε για παράδειγμα, απόφαση στο ίδιο τραπέζι με τον κ.Ανδρουλάκη αν χρειαζόταν επέκταση του φράκτη στον Έβρο. «Τον φράκτη ποιος τον ξεκίνησε; Το ΠΑΣΟΚ τον ξεκίνησε και τότε η ΝΔ μιλούσε για επικοινωνιακά παιχνίδια», είπε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αισθάνεται κοντά με κανέναν από τους δύο πολιτικούς του αντιπάλους. «Είμαστε σε απέναντι όχθες και με τους δύο», είπε, εστιάζοντας στις πρακτικές των δύο μεγάλων κομμάτων, τις οποίες και περιέγραψε ως ταυτόσημες, αν και από άλλες ιδεολογικές αφετηρίες. «Σέβονται τη Δικαιοσύνη ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Τσίπρας;», αναρωτήθηκε, για να απαντήσει μόνος του πως αν τη σέβονταν, ο μεν κ.Τσίπρας δεν θα είχε βάλει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του τον καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο με 13-0 Νίκο Παππά και ο κ.Μητσοτάκης δεν θα είχε καλύψει με την ίδια ακριβώς πρακτική τον στενότερο συνεργάτη και ανιψιό του, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει την υπόθεση των υποκλοπών.
Ο κ.Ανδρουλάκης πάντως, εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος αστάθειας, αφού θα προκύψει, όπως εκτίμησε, κυβέρνηση. Τόνισε, πάντως, πως ενώ ο ίδιος έχει πει από τώρα τι θα κάνει σε κάθε περίπτωση, δεν έκαναν το ίδιο οι βασικοί πολιτικοί του αντίπαλοι, που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση τους στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της κάλπης δεν είναι αυτό που επιθυμούν.

Ερωτηθείς για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, που πολλάκις έχει υποστηρίξει ότι δεν θα πρέπει να είναι επουδενί ο κ.Μητσοτάκης ή ο κ.Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι στην χώρα έχουμε πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα, οπότε και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που θα εκφράζει τη συμφωνία που θα έχει προκύψει μεταξύ των κομμάτων. Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι δεν ...συγκυβερνά ούτε καν με το κόμμα του, αλλά κυβερνά μόνο με την παρέα του. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι έχει συγκεκριμένη πορεία, θυμίζοντας μεταξύ άλλων τη σεισάχθεια και την παράδοση στη συνέχεια δισεκατομμυρίων των ελληνικών δανείων στα funds. «Τα πρόσωπα πρέπει να έχουν αξιοπιστία», είπε, διαβεβαιώνοντας πάντως για άλλη μια φορά ότι το ποιος θα είναι πρωθυπουργός δεν θα το πει εκείνος, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν αλαζονικό. Αντιστοίχως , χαρακτήρισε περιφρόνηση της λαϊκής ετυμηγορίας το να γίνεται αυτή η συζήτηση χωρίς πρώτα να έχουν εκφραστεί στην κάλπη οι πολίτες. Σε κάθε περίπτωση, ο κ.Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευθούν, γιατί αυτά που λέει θα τα κάνει πράξη, όπως χαρακτηριστικά είπε.
https://www.matrix24.gr/2023/05/ta-prosopa-prepi-na-echoun-axiopistia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου