Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Δεν υπάρχει περιθώριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ

Κανένα περιθώριο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, στην περίπτωση που δεν είναι αυτοδύναμη την επομένη των εκλογών της 25ης Ιουνίου, δεν άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια προοπτική. Δικαιολογώντας την αλλαγή στη στάση του, δε, υποστήριξε ότι σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία, σύμφωνα με την οποία, με πλειοψηφικό σύστημα, ο κ.Μητσοτάκης θα είχε σήμερα 172 έδρες.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως στόχο το κόμμα του να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή, όσο και προγραμματική αντιπολίτευση. Ερωτηθείς για τον αριθμητικό στόχο της νέας του προσπάθειας, υποστήριξε ότι «ο αγώνας μου δεν έχει ταβάνι», ενώ κάλεσε και τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφιζαν παλιότερα ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις νέες γενιές, να εμπιστευθούν το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Ανδρουλάκης ζήτησε να μπει τέλος στη διχόνοια και την τοξικότητα, και επιφύλαξε για το κόμμα του τη θέση του αξιόπιστου αντιπολιτευτικού πόλου της χώρας, στηλιτεύοντας την ποιότητα της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα. Για του λόγου το αληθές, αφού πρώτα περιέγραψε με μελανά χρώματα τη διακυβέρνηση της ΝΔ, κάνοντας λόγο για δέκα δισεκκατομύρια αναθέσεις, για πρωταθλητισμό στους μετακλητούς, σκάνδαλα στους θεσμούς, αύξηση των ανισοτήτων κ.ο.κ., αναρωτήθηκε τι δεν πάει καλά, για να απαντήσει μόνος τόυ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. «Έχω χρέος αυτή η παράταξη να γίνει ο ισχυρός αξιόπιστος προοδευτικός πόλος», είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί η χώρα να πηγαίνει σε μία μάχη δυνάμεων, που δεν επενδύουν στην ελπίδα και στο στρατηγικό σχέσιο, αλλά στον φόβο του χθες.

«Η αυτοδυναμία του κ.Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, εξηγώντας πάντως πως τα στελέχη στο κόμμα του είναι χαρούμενα απλά επειδή μετά από δέκα χρόνια το ΠΑΣΟΚ έχει ένα καθαρό διψήφιο ποσοστό. Θύμισε εξάλλου ότι το κόμμα του είναι το μόνο που στις εκλογές της 21ης Μαΐου αύξησε τη δύναμή του κατά 220.000 ψηφοφόρους. Ζήτησε τέλος νέο ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών όμως, στην πορεία προς τις επόμενες κάλπες.
https://www.matrix24.gr/2023/05/den-iparchi-perithorio-sigkivernisis-me-ti-nd/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...