Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Στην άλλη όχθη από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – Κιν.Αλ.

Τις τεράστιές του διαφορές από τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως τις αντιλαμβάνεται το ίδιο, αναδεικνύει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, επιμένοντας να ...ταυτίζει συγκεκριμένες κυβερνητικές πρακτικές των δύο πρώτων κομμάτων, τονίζοντας ότι βρίσκονται στην ίδια όχθη, ακριβώς απέναντι από την όχθη στην οποία βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη.

Πέραν όμως από τις κυβερνητικές πρακτικές, στις οποίες συχνά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εντάσσουν επιθέσεις στους Θεσμούς, παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, νοοτροπία ενός Κράτους – λαφύρου κ.ο.κ, πρακτικές με τις οποίες είναι αντίθετοι, βρίσκουν και στον τρόπο με τον οποίο τα δύο μεγάλα κόμματα διεξάγουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες.
Δεν είναι τυχαία όσα είπε, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα Γρεβενά ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι όσο διχαζόμαστε χωρίς περιεχόμενο και πραγματικούς λόγους, αλλά μόνο με όρους επικοινωνίας των δύο συστημάτων εουσίας του κ.Μητσοτάκη και του κ.Τσίπρα, η χώρα μας δεν θα έχει καμία προοπτική. Ο ίδιος, πρότεινε ο αγώνας του κόμματος να είναι καθημερινός και να δίνεται χωριό – χωριό, πόρτα – πόρτα, αν χρειαστεί, προκειμένου να περάσουν οι προτάσεις – λύσεις που προωθεί η Δημοκρατική Παράταξη στον λαό, μακριά από τη διχόνοια και την τοξικότητα που υποστήριξε ότι αναπαράγουν οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. «Εμείς θέλουμε ο λαός ενωμένος, να περάσει τα δύσκολα», είπε, απευθύνοντας νέο ευρύ προσκλητήριο προς τους πολίτες, λιγότερο από δύο εβδομάδες πλέον πριν από τις εκλογές.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα, δεν δίστασε να φέρει ένα παράδειγμα προς ...αποφυγή σε όσους τον άκουγαν, θυμίζοντας σε όλους πόσο στοίχισε στην χώρα η διχόνοια που αναπτύχθηκε την εποχή των μνημονίων. «Όλοι τα πέρασαν γρηγορότερα και εμείς τα περάσαμε πολύ αργά, πολύ επώδυνα, διότι στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ, στην πλάτη της δημοκρατικής παράταξης, αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, έστησαν πολιτικές προίκες, λέγοντας πράγματα εκτός πραγματικότητας», είπε.

Θέτοντας πάντως ως στόχο την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μαζί με την κοινωνία, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι αυτή είναι απολύτως εφικτή, αν μείνουν πιστοί στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως τις θεμελίωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και τις εδραίωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στην πορεία προς τις εκλογές, δε, και βάζοντας σκοπό ακριβώς αυτή την αναγέννηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τα στελέχη, τους φίλους και τα μέλη του κόμματος ορθό λόγο, πρόοδο, συνέπεια και ευθύνη, πράγματα που στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι έχουν καλλιεργήσει επί μήνες και αποτυπώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος.

Τι είναι η Αλλαγή
Στο μεταξύ, μεγάλο μέρος της ομιλίας του στη Λάρισα αφιέρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και στην λέξη που έχει αποτελέσει το μήλον της έριδος τις τελευταίες ημέρες, την «Αλλαγή». Υποστηρίζοντας ότι γυρνώντας την Ελλάδα συναντά παντού πολίτες που πιστεύουν στην Νέα Αλλαγή της Ελπίδας και της Αξιοπρέπειας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε τι είναι η Αλλαγή και αν είναι απλά μία λέξη, για να υποστηρίξει ότι είναι έννοια χαραγμένη στο λαϊκό υποσυνείδητο, γεμάτη εμπειρίες. Επιφύλαξε δε, ειδική μνεία στο ΕΣΥ του Γεννηματά και του Αυγερινού, στα δημόσια πανεπιστήμια που έκαναν επιστήμονες τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, στα μεγάλα έργα, τους οδικούς άξονες κ.ο.κ, αλλά και στον σεβασμό στον άνθρωπο, στα δικαιώματά του και στην άρση των διακρίσεων. «Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ», είπε, υποστηρίζοντας ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ανήκει μεν στην Ιστορία, αλλά και αναφέροντας μια σειρά από αγώνες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Αναρωτήθηκε μάλιστα πότε είχε συμπαραστάτες το ΠΑΣΟΚ , είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη ΝΔ; Σε ποια ακριβώς μεταρρύθμιση, από το ΑΣΕΠ και τη Δι@υγεια, ως τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη, ακόμα ακόμα και την προστασία της πρώτης κατοικίας την οποία δεν στήριξαν όταν η χώρα χρεοκοπούσε.
https://www.matrix24.gr/2023/05/stin-alli-ochthi-apo-nd-ke-siriza-to-pasok-kin-al/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...