Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα Κασιδιάρη, «πέρασε» του Κανελλόπουλου

Δεν θα μετάσχει στις προσεχείς εκλογές το Εθνικό Kόμμα – Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τη συμμετοχή του, αντίθετα, πέρασε τον έλεγχο νομιμότητας το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Το ανώτατο δικαστήριο, αναμένεται να ανακοινώσει τη λίστα με τα κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ήδη το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη «κόπηκε» με πλειοψηφία (9 στους 10) από την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού

Τμήματος του Αρείου Πάγου και κατά συνέπεια δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ενώ αντίθετα ομόφωνα έλαβε το «πράσινο φως» για να συμμετάσχει στις εκλογές το κόμμα «ΕΑΝ» του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου.

«Απόψε καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσω της δικηγόρου του, Βάσως Πανταζή, μετά το «μπλόκο».

«Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη δεν θα μετάσχει στις εκλογές καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε με βάση τον νέο νόμο, που ισχύει, ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη, ως βουλευτή στην Α’ Αθήνας με το κόμμα Ελληνες, προσκρούει στη ρητή διάταξη του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές, όσων έχουν καταδίκες, έστω και με πρωτόδικη απόφαση για βαριά αδικήματα, ανάμεσά τους και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, το κόμμα ΕΑΝ που έχει ιδρύσει ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, τελικά πέρασε τον έλεγχο της νομιμότητας από το ανώτατο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δημόσια, πριν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στις εκλογές, με το δικό του κόμμα, είχε δηλώσει ότι θα ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη. Ωστόσο, η πραγματική σχέση των δύο ανδρών αφού αξιολογήθηκε από τον Αρειο Πάγο, δεν στάθηκε λόγος ικανός για τον αποκλεισμό του ΕΑΝ, καθώς στους συνδυασμούς του συγκεκριμένου κόμματος δεν υπάρχουν καταδικασμένα στελέχη της ΧΑ, ενώ δεν υπάρχουν άλλες αποδείξεις ότι πραγματικός ηγέτης του είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

https://www.topontiki.gr/2023/05/02/ektakto-ekloges-2023-kopike-apo-ton-ario-pago-to-komma-kasidiari-perase-tou-kanellopoulou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...